alt av tights - største tights guiden på nett

Tights guide - alt du trenger å vite!

Den ultimate tightsguiden

Det å kjøpe treningstights kan virke som en utfordring når man begynner å se på alle variasjonene som finnes på markedet. Hvordan vet man hva slags stoff, fasong, funksjoner og størrelse som passer best? Vel, det trenger ikke å være så vanskelig som du kanskje tror. I denne guiden skal vi gå igjennom alt du trenger å vite for ditt neste tights-kjøp. Størrelser, stoff, type trening, egenskaper. Alt du noen gang skulle måtte lure på for å gjøre det letter for deg å finne din ultimate tights.

Innholdsfortegnelse

2.1 Løping
2.4 Yoga
2.5 Hverdag
3.2 Lengde
3.3 Lommer
3.4 Varme
4.1 Camo
4.3 Farger
4.4 Scrunch
5.1 Stoff

 

Stoff og produksjonsteknikker

Seamless treningstights

Seamless, eller sømløse plagg er plagg som (for det aller meste) blir produsert av en rundstrikkemaskin, og altså blir strikket som en tube for å unngå sømmer i plagget. Dette resulterer i myke og behagelige plagg som gir god bevegelsesfrihet og føles lette på kroppen. Vi har et stort utvalg av sømløse plagg med forskjellige egenskaper som du kan velge i.

Tights med sømmer

I tightsene våre som ikke er laget med seamless-konstruksjon bruker vi stoff av høyt kvalitet som blir sydd sammen med sømmer som er designet med tanke på både funksjon og estetikk. Essential Tights er et godt alternativ dersom du ønsker en tights med søm. Denne har god kompresjon, er høy i livet og har et elastisk stoff med høy tetthet.

Warp knit

Warp knit seamless er en teknikk innen sømløs produksjon som resulterer i svært elastiske, pustende og slitesterke plagg. Teknologien knytter garnet sterkt sammen med parallelle løkker som blir knyttet sammen i et sikksakk mønster. Flere av våre plagg er produsert med denne teknologien, blant annet Agility Tights og Stamina Tights.

Weft knit

Weft knit er en annen produksjonsteknikk som er annerledes fra warp knit ved at den blir strikket fra venstre til høyre i rader i stedet for warp's vertikale strikking som går opp og ned plagget. Fordelen med weft-teknologi er at den skaper plagg som er stretchy og komfortable, men også isolerer godt og holder på varmen i kalde omgivelser. De fleste sømløse plaggene våre er laget med denne teknologien.

Tights i ull

Våre Wool Knit Leggings er laget av merinoull og er supermyke, antistatiske og fukttransporterende. Denne leggingsen isolerer godt mot kulda og passer godt både til en løpetur i vinterkulda og til hjemmekos.

ullundertøy sett  

Aktiviteter

Tights til løping

For å velge den beste tightsen til løping er det flere ting man burde tenke på. Blant annet ønsker man en tights som fremmer løpebevegelsen, som ikke sklir ned under løpeturen og som passer til den temperaturen du skal løpe i. De fleste løpetightser er sydd (altså ikke sømløse) for å støtte opp den typiske løpebevegelsen, men dersom du ønsker en allsidig tights som gir god bevegelse i alle retninger kan en sømløs tights med et sterkt midjebånd som sitter godt på kroppen også være et godt alternativ. Techna Tights og Ella Tights er to av våre beste løpetightser med søm. Skal du ut og løpe i kulden kan også vår myke Softy tights være en super kandidat.

Tights til styrketrening

De beste tightsene til styrketrening er tightser som har godt hold, ikke blir lett gjennomsiktige, og som gir god rom for bevegelse. Pass også på at tightsen er høy på livet og sitter godt slik at den ikke sklir ned under økten. Tightser som Vortex Tights 2 og Elevate Vortex 2 tights er godt egnet til denne typen trening.

Tights og bukse til fjelltur og klatring

Dersom du ser etter treningstights til fjelltur og klatring er det lurt å passe på at du har en tights som er slitesterk og fleksibel. I tillegg er det lurt å passe på at den sitter godt og ikke sklir ned underveis. Skal du ut på tur kan det være lurt å tilpasse seg været, så velg gjerne en bukse eller tights som gir ekstra varme, slik som våre Everest Thermal Pants eller Light Thermal Leggings.

Influencer I shorts for fjelltur  Bukse til fjelltur 

Tights til yoga

De beste yogabuksene er gjerne en bukse eller tights i mykt og stretchy stoff som gir god rom for bevegelse. Du kan gå for en klassisk yogabukse med sleng i beina, eller er mer tettsittende men myk tights som for eksempel vår Softy Leggings.

Tights til hverdagsbruk

Vi er store tilhengere av å bruke tights også til hverdag. Til hverdagsbruk har man litt andre behov enn ved intens styrketrening. Blant annet vil man kanskje passe på at man har en tights som er ekstra flatterende, har kult design og behagelig å bruke i lange perioder av gangen. For hverdagsbruk foreslår vi blant annet de populære alternativene Ribbed Flare Pants, Yoga Flared Pants  og Softy Leggings.

Tights til graviditet

Let's face it, graviditet kan være en fulltidsaktivitet i seg selv, og da er det godt å ha en tights som støtter deg og er komfortabel gjennom svangerskapet. Det er også lurt å holde seg fysisk aktiv når man er gravid, så da er det klart man trenger en god treningstights for dette! Spesielt viktige egenskaper dersom man ser etter tights til graviditet er at den ikke strammer for mye rundt livet, er elastisk og komfortabel, samt ikke blir lett gjennomsiktig. Famme har utviklet en egen gravidtights med plass til magen. Sjekk ut vår Ribbed gravid tights her!

Gravid tights  

 

Egenskaper

Tights med kompresjon

Vi har en rekke tights med forskjellige grader av kompresjon. Fordeler med kompresjonstights er mange, blant annet hjelper det med restitusjon ved å øke blodsirkulasjonen, samt at dette også forebygger åreknuter og betennelser. I tillegg sitter de veldig godt og holder seg på plass som er en utmerket egenskap for en treningstights. Flere av våre tightser med kompresjon har også en "shaping" effect som kan virke flatterende. Noen av tightsene våre med best kompresjon er Techna Tights og Essential Tights.

Tights til lange og korte ben

Tights kommer også i flere lengder, og vi har flere tightsmodeller som passer bedre både til deg med lange ben og deg med korte ben. En av våre bestselgende tights til lange ben er Vortex Tights 2 og for korte ben anbefaler vi Softy Capri Leggings som er i en klassisk 7/8 lengde. Du kan filtrere på lengde blant alle våre tights.

Les mer om tights til lange ben og tights for korte ben 

Tights med lommer

Vi har en rekke tights med lommer både på lårene og bak i ryggen, og i forskjellige størrelser og med forskjellig funksjon. Blant annet har våre Techna Tights to lommer på lårene med plass til mobil, og vår populære Ella Leggings har en diskre lomme bak i ryggen som holder tingene dine sikkert på plass.

Tights som varmer

Skal du trene ute i kulden kan det være lurt med en tights som er spesielt designet for kalde temperaturer. Ser du etter en tights til ekstrem kulde vil en foret tights være det du burde kjøpe. Skal du derimot trene i vanlig vintervær er Light hermal Leggings den perfekte leggings til treningen da den er laget med et blizzard stoff som er børstet på innsiden for å gi komfort og varme. I tillegg er vår Softy Tights et tynnere alternativ som er laget av et mykt og behagelig materiale. Denne passer perfekt til både gåturer og løpeturer på kalde dager.

Squat proof tights

Skal du på treningssenter og løfte vekter er det fint å velge tights som er tykke og stødige i stoffet slik at du slipper at de blir gjennomsiktige når du tar knebøy og gjør andre liknende øvelser. Alle tightsene våre er squat proof med unntak av limited edition lyse farger i seamless hvor det står klart i produkt-tekst at de ikke er squat proof. Blant våre squat proofe tightser finner du Vortex Tights og Sky Leggings.

svart tights, hvit treningstopp  Sort vasket squat proof tights

Tights som løfter rumpa

Noen ganger er man på jakt etter en ekstra flatterende tights. Vi tilbyr en rekke tights med en shaping effekt som både former og løfter rumpa ved hjelp av seamless teknologi og strategisk design av tightsen. Vår Elevate Wave Tights 2 og Elevate Vortex Tights 2 er de nyeste versjonene med tyngre og komprimerende stoff som gir en fantastisk shaping effect.

Tights som skjuler svette

Dersom du skal drive med høyintensitetstrening og ønsker en tights du kan svette i uten å få synlige svetteflekker er det lurt å velge en tights i et mørkere og fukttransporterende stoff. Blant våre produkter er Elevate Vortex 2 Tights fukttransporterende favoritter som passer utmerket til intense treningsøkter.

  

Tights med høyt liv

Treningstights som er høye i livet er en trend som har mange fordeler. De holder seg gjerne bedre på plass og siger ikke ned underveis i treningsøkten. De kan også ha en hold in effekt som er flatterende rundt livet. Vi har et stort utvalg av treningstights med høyt liv, og noen av bestselgerne inkluderer Scrunch Tights og Rush Seamless Tights.

 

Shaping tights

Shaping tights er en form for treningstights som former rumpa. Disse highwaist treningstightsene løfter bakdelen ved å bruke en avansert shaping effekt som strammer opp og løfter bakdelen. Dersom du ønsker en tights som former livet og rumpa, er dette den perfekte treningstightsen for deg.

 

Tights trender og design

Tights med kamuflasjemønster

Vi har to forskjellige tightsvarianter med "camo"/kamuflasjemønster. Disse kommer i en stor variasjon av farger. Dette er Camo Tights og Srunch Camo Tights. Begge tightsene har scrunch i baken for å fremheve rumpa, men Camo Scrunch Tights har tykkere stoff og en mer fremhevet scrunch effekt. Match den med en Camo Sports Bra eller Camo Long Sleeve Crop Top for en komplett camo-look.

Influencer I camotights  Grå kamuflasjetights

Tights med hullmønster

Vår Stamina Tights tights er laget med Warp Knit,  en ny sømløs teknologi som gir svært elastiske plagg. Disse tightsene har et stilig hullmønster-design som gir en dekorativ og kul effekt.

sort seamless tights

 

Tights med farger

Vi har et svært stort utvalg farger i tightsene våre, både mørke, lyse, sterke og svake. Er du ute etter en mørkere eller "tøffere" farge som sort, militærgrønn eller burgunder? Eller vil du ha noe lysere eller mer feminint som rosa, turkis eller lys grønn? Sjekk ut tightskolleksjonen vår for å se alle fargevariasjonene vi tilbyr, vi garanterer at det er noe for en hver smak her!

Tights med scrunch

Hva er egentlig scrunch når det kommer til tights? Kort fortalt er det en sømteknikk strategisk plassert på baken som "scruncher" stoffet for å fremheve rumpa på en svært flatterende måte. Her hos Famme har vi tre forskjellige "Scrunch-tigths" i kolleksjonen. Disse er: Scrunch Tights, en behagelig tights med tett og pustende stoff og en v-form bak som hjelper til å fremheve rumpa, Scrunch Seamless Tights som er en sømløs versjon, og til slutt Scrunch Camo Tights som er sømløs scrunch tights med et edgy kamuflasjemønster.

Scrunch sømløs tightsLilla scrunch tights

Stone washed tights

Vår Sky Leggings er farget og vasket for en unik vintage, stenvasket look som gir en herlig variasjon fra den vanlige helfargede tightsen. Sky Leggings fås i tre forskjellige farger: svart, grå og blå. Tightsen er også laget med et mykt og fukttransporterende stoff som holder deg tørr og komfortabel.

blå seamless tights  grå seamless leggings

 

Sorte tights

Noen ganger er det enkle det beste, og en helsvart treningstights er en allsidig "staple-piece" som alle burde ha i garderoben sin. Den kan matches med både fargede, sorte og hvite topper etter som hvilken look man ønsker. Vi har et stort utvalg av sorte tights med en stor variasjon av bruksområder og egenskaper, så sjekk ut utvalget vårt og finn en som passer for deg!

Sort treningstights  Sort treningstights

Tie Dye tights

Våre Tie Dye Tights tar design og stil til et nytt nivå. Med det stilige mønsteret tilbyr vi et stort utvalg av farger. Velg et Tie Dye Leggings i sort, mørk lilla eller mørkegrønn dersom du ønsker et mønster med sterk kontrast. Eller gå for beige, eller lys grønn dersom du ønsker mindre kontrast mellom tights og mønster. Disse tightsene er laget med en myk og stretchy sømløs konstruksjon, og er et must dersom du ønsker en unik statement piece i activewear garderoben.

Famme sportswear review - Dei beste tightsene! - Treningsklær til damerFamme sportswear - Dei beste tightsene! - Treningsklær til damer

 

Peachy Scrunch tights

En av våre mestselgende og mest populære tights er scrunch tightsen Peachy Scrunch. Disse buksene er ikke bare behagelige å ha på seg, men de har også en unik detalj - en myk scrunch-effekt ved baken som gir en flatterende form og et ekstra løft. Denne kolleksjonen kommer med matchende overdel og mange ulike farger. 

Vår favoritt er Peachy Scrunch Tights i blåmelert.Blåmelert Peachy Scrunch leggings

 

Finne riktig størrelse på tightsen

Noe som er veldig viktig for at du skal bli fornøyd med treningstightsen du kjøper er så klart at du finner riktig størrelse. Tightsen burde ikke være for stor da det kan føre til at den krøller seg og ikke sitter stramt nok på slik at den sklir ned under treningsøkten. Blir den for liten kan det derimot føre til at den strammer for mye og er ukomfortabel. Samtidig øker en liten tights sjansen for at den blir gjennomsiktig når du tar knebøy, da stoffet blir strekt tynnere enn det som er ideelt. Her er noen tips til hvordan du kan finne riktig størrelse neste gang du skal kjøpe tights.

Stoff og stretch

Tightsene våre varierer med tanke på hvilket stoff som brukes, og noen har mer kompresjon enn andre som gjør at de vil stramme mer. Tights med veldig stretchy stoff kan det være lurt å gå ned i størrelse i, spesielt dersom du vipper mellom to forskjellige størrelser. Dette er fordi disse tightsene ikke vil stramme like "hardt" rundt livet, så man burde passe på at de er små nok slik at de sitter på godt nok under høyintensitetstrening. Vi oppfordrer alle kundene våre til å legge ved en vurdering av størrelsen når de legger igjen vurderinger av produktene våre. På den måten kan du enkelt se på produktsiden om andre kunder som har kjøpt dette plagget før anbefaler å gå opp eller ned i størrelse.

Størrelsesguiden vår

Vi har også en størrelsesguide på nettsiden vår som skal fungere som et utgangspunkt når du skal velge størrelse. Vi anbefaler at du bruker denne og tar mål av deg selv hjemme før du kjøper for å sikre at tightsen du velger passer til deg og din kropp. Siden det også kan være vanskelig å finne en treningstights som passer til barn, eller en yngre alder, kan du lese tights for jenter, som kan hjelpe deg med å velge riktig basert på ulike aktiviteter. 

Tilbake til bloggen