alt av tights - største tights guiden på nett

Tights - alt du trenger å vite!

Den ultimate tightsguiden

Det å kjøpe treningstights kan virke som en utfordring når man begynner å se på alle variasjonene som finnes på markedet, for hvordan vet man hva slags stoff, fasong, funksjoner og størrelse som passer best? Vel det trenger ikke å være så vanskelig som du kanskje tror. I denne guiden skal vi gå igjennom alt du trenger å vite for ditt neste tights-kjøp. Størrelser, stoff, type trening, egenskaper. Alt du noen gang skulle måtte lure på for å gjøre det letter for deg å finne din ultimate tights.

Innholdsfortegnelse

1. Stoff og produksjonsteknikker
1.1 Seamless
1.2 "Vanlig stoff"
1.3 Warp knit teknikker
1.4 Wool knit
2. Aktiviteter
2.1 Løping
2.2 Styrketrening
2.3 Fjelltur og klatring
2.4 Yoga
2.5 Hverdag
2.6 Graviditet
3. Egenskaper
3.1 Kompresjon
3.2 Lengde
3.3 Lommer
3.4 Varme
3.5 Squat proof
3.5 Løfter rumpa
3.6 Fukttransporterende
3.7 Tights med høyt liv
4. Tights Trender og design
4.1 Camo
4.2 Hullmønster
4.3 Farger
4.4 Scrunch
4.5 Stone Washed
4.6 Sorte tights
4.7 Ombre tights
4.8 Ribbed tights
4.9 Tights med mesh
5. Størrelse
5.1 Stoff
5.2 Om vår størrelsesguide

Stoff og produksjonsteknikker

Seamless treningstights

Seamless, eller sømløse plagg er plagg som (for det aller meste) blir produsert av en rundstrikkemaskin, og altså blir strikket som en tube for å unngå sømmer i plagget. Dette resulterer i myke og behagelige plagg som gir god bevegelsesfrihet og føles lette på kroppen. Vi har et stort utvalg av sømløse plagg med forskjellige egenskaper som du kan velge i.

Tights med søm "vanlig stoff"

I tightsene våre som ikke er laget med seamless-konstruksjon bruker vi stoff av høyt kvalitet som blir sydd sammen med sømmer som er designed med tanke på både funksjon og estetikk. Essential Tights er et godt alternativ dersom du ønsker en tights med søm. Denne har god kompresjon, er høy i livet og har et elastisk stoff med høy tetthet.

Warp knit seamless

Warp knit seamless er en teknikk innen sømløs produksjon som resulterer i svært elastiske, pustende og slitesterke plagg. Teknologien knytter garnet sterkt sammen med parallelle løkker som blir knyttet sammen i et sikksakk mønster. Flere av våre plagg er produsert med denne teknologien, blant annet Agility Tights og Stamina Tights

Weft knit 

Weft knit er en annen produksjonsteknikk som er annerledes fra warp knit ved at den blir strikket fra venstre til høyre i rader, heller vertikal strikking som går opp og ned plagget. Fordelen med weft-teknologi er at den skaper plagg som er stretchy og komfortable, men også isolerer godt og holder på varmen i kalde omgivelser. De fleste sømløse plaggene våre er laget med denne teknologien.

Tights i ull

Våre Wool Knit Leggings er laget av merinoull og er supermyke, antistatiske og fukttransporterende. Denne leggingsen isolerer godt mot kulda og passer godt både til en løpetur i vinterkulda og til hjemmekos. 

Tights i merinoullUlltights

 

Aktiviteter

Tights til løping

For å velge den beste tightsen til løping  er det flere ting man burde tenke på. Blant annet ønsker man en tights som fremmer løpebevegelsen, som ikke sklir ned under løpeturen og som passer til den temperaturen du skal løpe i. De fleste løpetightser er sydd (altså ikke sømløse) for å støtte opp den typiske løpebevegelsen, men dersom du ønsker en allsidig tights som gir god bevegelse i alle retninger kan en sømløs tights med et sterkt midjebånd som sitter godt på kroppen også være et godt alternativ. Techna Tights og Ella Tights er to av våre beste løpetightser med søm. Skal du ut og løpe i kulden kan også vår varmende Thermal Tights være en super kandidat. 

Tights til styrketrening

De beste tightsene til styrketrening er tightser som har godt hold, ikke blir lett gjennomsiktige, og som gir god rom for bevegelse. Pass også på at tightsen er høy på livet og sitter godt slik at den ikke sklir ned under økten. Tightser som Vortex Tights 2 og Gym Tights er godt egnet til denne typen trening.

Tights og bukse til fjelltur og klatring

Dersom du ser etter treningstights til fjelltur og klatring er det lurt å passe på at du har en tights som er slitesterk og fleksibel. I tillegg er det lurt å passe på at den sitter godt og ikke sklir ned underveis. Skal du ut på tur kan det være lurt å tilpasse seg været, så velg gjerne en bukse eller tights som gir ekstra varme, slik som våre Field Slacks eller Thermal Tights

Shorts til fjellturBukse til fjelltur

Tights til yoga

De beste yogabuksene  er gjerne en bukse eller tights i mykt og stretchy stoff som gir god rom for bevegelse.  Du kan gå for en klassisk yogabukse med sleng i beina, eller er mer tettsittende men myk tights som for eksempel vår Shiva Tights.

Tights til hverdagsbruk

Vi er store tilhengere av å bruke tights også til hverdag. Når det kommer til hverdagsbruk har man kanskje litt andre behov enn ved intens styrketrening. Blant annet vil man kanskje passe på at man har en tights som er ekstra flatterende, har kult design og behagelig å bruke i lange perioder av gangen. For hverdagsbruk foreslår vi blant annet de populære alternativene Sky LeggingsWanderlust Leggings og Camo Tights .

 Leggings til hverdagCamo tights

Tights til graviditet

Let's face it, graviditet kan være en fulltidsaktivitet i seg selv, og da er det godt å ha en tights som støtter deg og er komfortabel gjennom svangerskapet. Det er også lurt å holde seg fysisk aktiv når man er gravid, så da er det klart man trenger en god treningstights for dette! Spesielt viktige egenskaper dersom man ser etter tights til graviditet er at den ikke strammer for mye rundt livet, er elastisk og komfortabel, samt ikke blir lett gjennomsiktig. For dette anbefaler vi blant annet Shiva Tights og Rib Tights

Turkis tights til gravideLilla tights til gravide

Egenskaper

Tights med kompresjon

Vi har en rekke tights med forskjellige grader av kompresjon. Fordeler med kompresjonstights er mange, blant annet hjelper det med restitusjon ved å øke blodsirkulasjonen, samt at dette også forebygger åreknuter og betennelser. I tillegg sitter de veldig godt og holder seg på plass, som er en utmerket egenskap for en treningstights. Flere av våre tightser med kompresjon har også en "shaping" effect som kan virke flatterende. Noen av tightsene våre med best kompresjon er Techna Tights og Essential Tights.

Tights til lange og korte ben

Tights kommer også i flere lengder, og vi har flere tightsmodeller som passer bedre både til deg med lange ben og deg med korte ben. En av våre bestselgende tights til lange ben er Vortex Tights 2 og for korte ben anbefaler vi Lusty Leggings som er i en klassisk 7/8 lengde. 

Tights til lange benLeggings for lange bein

Tights med lommer

Vi har en rekke tights med lommer både på lårene og bak i ryggen, og i forskjellige størrelser og med forskjellig funksjon. Blant annet har våre Tie Dye Tights to lommer på lårene med plass til mobil, og vår populære Ella Leggings har en diskre lomme bak i ryggen som holder tingene dine sikkert på plass. 

Tights som varmer

Skal du trene ute i kulden kan det være lurt med en tights som er spesielt designet for kalde temperaturer. Ser du etter en tights til ekstrem kulde vil en foret tights være det du burde kjøpe. Skal du derimot trene i vanlig vintervær er Thermal Tights den perfekte leggings til treningen da den er laget med et blizzard stoff som er børstet på innsiden for å gi komfort og varme. I tillegg er vår Wool Knit Tights et tynnere alternativ som er laget av merinoull og passer perfekt til både gåturer og løpeturer på kalde dager.

Squat proof tights

Skal du på treningssenter og løfte vekter er det fint å velge tights som er tykke og stødige i stoffet slik at du slipper at de blir gjennomsiktige når du tar knebøy og gjør andre liknende øvelser. Vi har en hel guide til squat proof tights hvor vi anbefaler en rekke alternativer, blant annet Victory Tights og Sky Leggings.
Sort treningstights som ikke blir gjennomsiktigSort vasket squat proof tights

Tights som løfter rumpa

Noen ganger er man på jakt etter en ekstra flatterende tights. Vi tilbyr en rekke tights med en shaping effekt som både former og løfter rumpa ved hjelp av seamless teknologi og strategisk design av tightsen. Vår Elevate Wave Tights 2 og Elevate Vortex Tights 2 er de nyeste versjonene med tyngre og komprimerende stoff en forgjengerne som gir en fantastisk shaping effect. 

Tights som skjuler svette

Dersom du skal drive med høyintensitetstrening og ønsker en tights du kan svette i uten å få synlige svetteflekker er det lurt å velge en tights i et mørkere stoff og med fukttransporterende stoff. I utvalget vårt er blant annet Anfrag Tights og Rib Panel Tights fukttransporterende favoritter og passer utmerket til intense treningsøkter.

Lilla fukttransporterende tightsSort tights som skjuler svette

Tights med høyt liv

Treningstights som er høye i livet er en trend som har mange fordeler. De holder seg gjerne bedre på plass og siger ikke ned underveis i treningsøkten, og kan også ha en hold in effekt som er flatterende rundt livet. Vi har et stort utvalg av treningstights med høyt liv, og noen av bestselgerne inkluderer Scrunch Tights og Ribbed Seamless Tights.

Ribbet tights som er høy i livetscrunch leggings med høyt liv

Tights trender og design

Tights med kamuflasjemønster

Vi har to forskjellige tightsvarianter med et camo mønster i en stor variasjon av farger. Dette er Camo Tights og Srunch Camo Tights. Begge tightsene har scrunch i baken for å fremheve rumpa, men Camo Scrunch Tights har tykkere stoff og en mer fremhevet scrunch effekt. Match den med en Camo Sports Bra eller Camo Long Sleeve Crop Top for en komplett camo-look. 

Rød camo leggingsGrå kamuflasjetights

Tights med hullmønster

Vår Stamina Tights og Agility Tights er begge tightser laget med Warp Knit som er en ny sømløs teknologi som gir svært elastiske plagg. Disse tightsene har begge et stilig hullmønster-design som gir en dekorativ og stilig effekt. 

Hullmønstret tightsSort treningstights med mønster

Tights med farger

Vi har et svært stort utvalg farger blant tightsvariasjonene våre, både mørke, lyse, sterke og svake. Er du ute etter en mørkere eller "tøffere" farge som sort, militærgrønn eller vinrød? Eller vil du ha noe lysere eller mer feminint som rosa, turkis eller lys grønn? Sjekk ut tightskolleksjonen vår for å se alle fargevariasjonene vi tilbyr, vi garanterer at det er noe for en hver smak her!

Tights med scrunch

Hva er egentlig scrunch når det kommer til tights? Kort fortalt er det en sømteknikk strategisk plassert på baken som "scruncher" stoffet for å fremheve rumpa på en svært flatterende måte. Her hos Famme har vi tre forskjellige "Scrunch-tigths" i kolleksjonen. Disse er: Scrunch Tights: en behagelig tights med tett og pustende stoff og en v-form bak som hjelper til å fremheve rumpa, Scrunch Seamless Tights som er en sømløs versjon, og til slutt Scrunch Camo Tights som er sømløs scrunch tights med et edgy kamuflasjemønster. 

Scrunch sømløs tightsLilla scrunch tights

Stone washed tights

Vår Sky Leggings er farget og vasket for en unik vintage, stenvasket look som gir en herlig variasjon fra den vanlige helfargede tightsen. Sky Leggings fås i tre forskjellige farger: svart, grå og blå. Tightsen er også laget med et mykt og fukttransporterende stoff som holder deg tørr og komfortabel. 

Blå stenvasket tightsGrå vintage tights

Sorte tights

Noen ganger er det enkle det beste, og en helsvart treningstights er en allsidig "staple-piece" som alle burde ha i garderoben sin. Den kan matches med både fargede, sorte og hvite topper etter som hvilken look man ønsker. Vi har et stort utvalg av sorte tights med en stor variasjon av bruksområder og egenskaper, så sjekk ut utvalget vårt og finn en som passer for deg! 

Sort treningstightsSort treningstights

Ombre tights

Våre Ombre Tights tar design og stil til et nytt nivå. Med den stilige ombre effekten tilbyr vi to farger, sort/grå og grå/blå, hvor førstnevnte farge fader gradvis over til den andre nedover benet på tightsen. Disse leggingsene er laget med en myk og behagelig sømløs konstruksjon og er et must dersom du ønsker en unik statement piece i activewear garderoben. 

Grå og blå ombre tightsOmbre tights sort og grå

Ribbed tights

Tightsene våre med et ribbet mønster er både stilige og komfortable nok til å bruke både på trening og fritiden. Det ribbede mønsteret tilfører tekstur og edge til plagget, og vi har en stor rekke med både nøytrale og spennende farger i utvalget.
Vi har to ribbed tights i kolleksjonen vår:  Rib Tights og Ribbed Seamless Tights.

ribbet tightsribbet beige tights

Tights med meshdetaljer

Vår force leggings har en oppsiktsvekkende og stilig mesh-detalj på utsiden av benet, som gjør denne leggingsen til en både kul og funksjonell treningstights. Den har høyt liv, elastisk stoff og praktiske lommedetaljer for oppbevaring. 

Sort treningstights med meshdetaljerBlå tights med meshdetaljer

Finne riktig størrelse på tightsen

Noe som er veldig viktig for at du skal bli fornøyd med treningstightsen du kjøper er så klart at du finner riktig størrelse. Tighsen burde ikke være for stor da det kan føre til at den krøller seg og ikke sitter stramt nok på slik at den sklir ned under treningsøkten. Blir den for liten kan det derimot føre til at den strammer for mye og er ukomfortabel, samt at det øker sjansen for at den blir gjennomsiktig når du tar knebøy, da stoffet blir strekt tynnere enn det som er ideelt. Her er noen tips til hvordan du kan finne riktig størrelse neste gang du skal kjøpe tights:

Stoff og stretch

Tightsene våre varierer med tanke på hvilket stoff som brukes, og noen har mer kompresjon enn andre som gjør at de vil stramme mer. Tights med veldig stretchy stoff kan det være lurt å gå ned i størrelse i, spesielt dersom du vipper mellom to forskjellige størrelser. Dette er fordi disse tightsene ikke vil stramme like "hardt" rundt livet, så for å passe på at de sitter på godt nok under høyintensitetstrening. Vi oppfordrer alle kundene våre til å legge ved en vurdering av størrelsen når de legger igjen vurderinger av produktene våre. På den måten kan du enkelt se på tightssiden om andre kunder som har kjøpt dette plagget før anbefaler å gå opp eller ned i størrelse. 

Størrelsesguiden vår

Vi har også en størrelsesguide på nettsiden vår som skal fungere som et utgangspunkt når du skal velge størrelse.