seamless tights

Hva er Seamless? (Sømløse Klær)

Vi forklarer seamless treningstøy

Seamless-treningsklær lages på den samme fremgangsmåten, men kvaliteten påvirkes av flere ulike faktorer. Vi forklarer hver av de ulike prosessene. Hvert seamless-plagg er strikket av en rundstrikkemaskin (det finnes noen få unntak, men det tilhører sjeldenheten). Det betyr at hvert eneste plagg strikkes som en tube. En treningstights, singlet eller sports BH strikkes på samme måte.

Hva er avgjørende for kvaliteten for en seamless-tights? Alle punktene under påvirker kvaliteten på sømløse-plagg. Les mer om våre beste seamless tights og hvilken du skal velge her. 

 • Garn
 • Design og innstilling av rundstrikkemaskin (SANTONI)
 • Farging
 • Klipp & Søm (utført for hånd)
 • Kvalitetskontroll
hva er seamless

  Ofte brukte engelske ord når det snakkes om produksjon av seamless treningsklær:

  • Knitting
  • Circular Knitting Machine
  • Seamless
  • Gauge med forkortelse GG (mål for tettheten mellom nålene på en strikkemaskin)

  Garn

  Garnet er avgjørende for kvaliteten og stoffets egenskaper. Man velger garn avhengig av plaggets formål og ønsket kvalitet. Det er normalt å kombinere ulike typer garn. Vi er stolte over å samarbeide med en av de beste garn-produsentene i verden. Vår samarbeidspartner Fulgar SpA i Italia har spesialisert seg på Nylon 6.6 og andre tekniske garntyper. De er kjent for sin kvalitet og bærekraftig produksjon.

  Design & Innstilling

  Alle seamless-plagg er designet i et dataprogram før de strikkes av rundstrikkemaskinen. Dette designet bestemmer de ulike strikke-teksturene og målene. Hver eneste maske nålene strikker er bestemt av designet.

  En tekniker må manuelt forberede maskinen for produksjon. Garnet må settes opp, innstilles, defekte nåler må byttes ut og maskinen må rengjøres og programmeres for det respektive plagget.

  Warp knit

  Warp knit seamless er en teknikk innen sømløs produksjon som sørger for at plaggene blir både elastiske, pustende og slitesterke. Dette skjer gjennom teknologien som knytter garnet sammen på en sterk måte, ved å bruke parallelle løkker som blir knyttet sammen i et sikksakk mønster.

  Farging

  Farging og behandling av stoffet er viktig for stoffets komfort og egenskaper. Fargingen gjøres når “seamless-plagget” er en tube.

  Klipp & Søm

  Etter fargingen skal tuben klippes og sys. Slik blir det et ferdig og brukbart seamless klesplagg. Alle artikler krever denne manuelle prosessen. Seamless Treningstights, undertøy, sports BH og gensere må klippes og sys før de kan brukes.

  Kvalitetskontroll

  En god kvalitetskontroll skal avdekke feil før plaggene pakkes og sendes til Norge. Alle våre Sømløse-plagg går gjennom tre kvalitetskontroller. 

  1. Når tuben er strikket ferdig

  2. Når tuben er farget

  3. Når plagget er klippet og sydd

   seamless treningsklær

  Fordeler med Seamless Treningsklær:

  • Færre sømmer

  • Mindre svinn under produksjonen

  • Ubegrenset med muligheter for design. Rundstrikkemaskinen strikker alle de ulike teksturene som er designet på forhånd. 

  • Effektiv produksjon og mindre manuelt arbeid. Rundstrikkemaskinen strikker en tights på under 10 minutter. Mønsterdeler er eliminert.

  • Stort utvalg av garn med tekniske egenskaper. Naturfibre kan også brukes.

  • En teknologi i utvikling 

  Bruksområder

  Seamless-treningsklær er myke, har en god passform og føles utrolig behagelig mot huden. For personer med høye krav til komfort og bevegelsesfrihet, er seamless et bra trenings plagg.

  Vi lager seamless tights og seamless topper til all fysisk aktivitet. Det inkluderer styrketrening, løping og yoga. Derfor har vi valgt å bruke eksklusive materialer som gjør plagget ekstra komfortabelt. Det er lett, mykt og transporterer fuktighet effektivt. Men selv de beste seamless treningsklærne må behandles riktig. Dersom du gjør aktiviteter som innebærer friksjon mot gjenstander eller underlag, anbefaler vi å bruke noe annet enn seamless tights. Vi anbefaler disse tightsene hvis du skal på en tøff CrossFit-økt, eller om du risikerer å gi tightsen din smaken av asfalt eller andre ujevne overflater.

  Ingen seamless-plagg liker å komme i kontakt med borrelås, klør fra dyr eller andre spisse gjenstander. Disse kan skade overflaten. Dine seamless treningsklær skal kunne gi deg mange komfortable opplevelser og treningsøkter i lang tid.

  Seamless undertøy og sokker

  Før i tiden var seamless-maskinene mest brukt for produksjon av sokker og undertøy. Sokker lages på samme fremgangsmåte som seamless-klær, men de kuttes og sys annerledes. Maskinen som produserer sokker er også en rundstrikkemaskin, bare mye mindre.

  Famme Seamless

  Vi holder oss oppdaterte på nye garn og strikketeknikker for å gi deg det siste og beste innen seamless treningsklær. Send oss gjerne tilbakemeldinger eller spørsmål om våre produkter eller seamless produksjon.

  ribbed seamless set

  Sømløs tights

  Famme tilbyr et bredt utvalg av seamless treningstights for å best mulig kunne tilfredsstille våre kunders behov. Variasjonen ligger i blant annet farge, passform og stoffets tykkelse. Uavhengig av hvilken modell som passer deg best er alle våre seamless tights laget av Fulgars Lamicrofibra. Dette er et Nylon 6.6-garn med ekstremt fine filamenter som gjør tightsene behagelige å trene i.

  Seamless tightsene vi tilbyr er blant annet vår bestselgende Vortex Tights og Vortex 2 som er tykkere i stoffet og har mer kompresjon. Dersom du ønsker en treningstights med god shaping-effekt som gir rumpen en fin form anbefaler vi å sjekke ut Elevate wave leggings og Scrunch seamless leggings.

  Seamless sports-bh

  Blant utvalget vi har av sports-bher finnes også flere i seamless. Ved sitt enkle og fine design med få sømmer anbefaler vi seamless bh-en til trening med lav til middels intensivitet. 

  En av våre bestselgende trenings-bh er spileløse Seamless Bralette og Power seamless top som passer godt til hverdags eller trening med lav intensitet, slik som yoga eller rask gange. Elevate Sports Bra og Camo sports bra egner seg bedre til trening med litt høyere intensitet da den har god støtte, eksempelvis til styrketrening.

  Andre relevante artikler

  Tilbake til bloggen