Kompresjonstights til løping og styrketrening

Beste kompresjonstights 2023

Hva er kompresjonstights?

Store medisinske leksikon definerer kompresjon som en sammenklemming, og at dette i medisinsk forstand kan være et ledd i en behandling eller en konsekvens av skade eller sykdom. Kompresjonstights er rett og slett klær som sitter tett på kroppen, og som ofte blir beskrevet som "et ekstra lag med hud". Hensikten med kompresjonstights skal være at klærne sitter såpass tett at de "komprimerer" venene ytterst mot huden, hvilket gir flere ulike helsefordeler.

KompresjonstightsVortex med kompresjon

 

Fungerer kompresjonstights?

Mange klesprodusenter har en tendens til å overdrive når de markedsfører fordelene ved sitt kompresjonstøy, eksempelvis ved å si ting som at "kompresjonsklær bidrar til at du kan løper raskere, og blir sterkere". En artikkel fra forskning.no forteller derimot at dette ikke er helt sant.

Sannheten, i følge en annen artikkel fra forskning.no, er at kompresjonsklær komprimerer venene som ligger ytterst mot huden, slik at de dypere venene får mer blod. Dette bidrar til at blodstrømningen tilbake hjertet øker, hvilket gjør at hjertet blir fylt med mer blod mellom hvert hjerteslag. Dette vil blant annet hjelpe med å forebygge og behandle betennelser, åreknuter og hovne legger. I tillegg er kompresjonstights egnet til lipødem. 

 

 

Er kompresjonstights verdt det?

Så absolutt! Kompresjonstights er fantastiske å ha på lengre løpeturer, skiturer eller liknende. Selv om kompresjonstights ikke nødvendigvis har en direkte påvirkning på hvor fort du løper eller hvor sterk du er, så vil de gi deg en rekke helsefordeler som gjør at du unngår og forebygger skader som følge av treningen. Våre kompresjonstightser er ikke gjennomsiktige og er dermed squat proof.

I tillegg kan kompresjonstights ha en indirekte påvirkning på din prestasjon. Kompresjonstights kan gjøre at du både føler deg mer sporty og at du ser mer sporty ut, hvilket kan ha en stor påvirkning på din treningsmotivasjon. Grunnet dette klarer man kanskje å presse seg litt hardere enn hva man vanligvis gjør? 😉

  

Kompresjonstightsene i test

Fikk du lyst til å teste ut kompresjonstights? Vi tilbyr flere ulike kompresjonstights til dame. Under kommer noen av våre favoritter: 

Kompresjonstights med lomme på lårene 

Techna Tights er en av våre mest populære kompresjonstights som med store lommer. Her vil du kunne få med deg og samtidig separere en iPhone plus og nøkler i forskjellige lommer når du trener.  

 

Techna kompresjonstights

 

Rib Panel Tights er en trendy kompresjonstights med lomme! Den kommer i flere farger, deriblant rød, blå og sort. Materialet er pustende og fukttransporterende, samtidig som tightsen har god hold og kompresjon. 

Kompresjonstights med lomme bak 

Dersom du ønsker en kompresjonstights uten store lommer på sidene, men med en liten lomme på innsiden av linningen anbefaler vi Ella kompresjonstights. Lommen er stor nok til å romme blant annet en iPhone 12. Samtidig har tightsen høyt liv med et bredt og elastisk midjebånd som gir en bedre hold-in effekt.

Kompresjonstights som hold-in effekt og lomme  
  

Kompresjonstights med høyt liv 

Essential Tights er en kompresjonstights med høyt liv. Dette er en super treningstights som aldri går av moten! Stoffet er mykt og solid, og ikke nok med det har den også anti-krøll-effekt som gjør at tightsen vil se bra ut på alle kroppstyper. 

Essential kompresjonstights  
Tilbake til bloggen