Hvordan få selvtillit på treningssenteret

Hvordan få selvtillit på treningssenteret?

Føles det litt skummelt å dra på treningssenteret som nybegynner? Her en guide for deg som vil føle deg bedre både utenfor og innenfor treningssenteret og føle på mestring! 

Selvtillit kan også trenes

 Man kan starte med å dra på et treningssenter og legge merke til hvilke tanker som kommer opp slik at du kan håndtere dem på en riktig måte. Om det dukker opp negative tanker om omgivelsene dine, er det helt vanlig, man kan føle seg litt utenfor på starten. Ikke la disse tankene ta over fordi alle har vært der du er akkurat nå og den følelsen går over. Når du har kommet deg inn i treningen vil selvtilliten din øke på grunn av at trening gir deg en god følelse. Ikke glem at øvelse gjør mester!  

Oppsøk informasjon

 Det kan være lurt å søke opp hvilke øvelser som finnes og er riktig for din kropp og hvordan disse utføres, med denne kunnskapen kan du vite at du gjør det du skal og du gjør det riktig.

En annen løsning er å trene med en personlig trener. En PT hjelper deg utføre treningen riktig og har god kunnskap på forskjellige øvelser og hvordan utføre de i forhold til din kropp og styrke.

Gruppetrening kan også være en sikkerhet, med oppfølging av instruktør og ute av hovedfokuset med en hel gruppe som gjør akkurat det samme som deg. Det er enklere å føle seg sikker når man forsvinner litt inn i øvelsene og finner din rytme.

Legg opp et detaljert treningsprogram, som nybegynner er det greit å få hjelp av en som er litt klok i trening eller av internett med mange gode artikler om trening for nybegynnere

Les mer om trening for nybegynnere her

Treningsprogram for nybegynnere

Når du føler deg klar kan du trappe opp treningen med vekter, ekstra motstand med strikker eller flere treningsøkter.

 

Sett opp mål

 Det kan være enklere å starte med hjemmetrening aller først og finne din indre styrke. Sett opp et detaljert treningsprogram her også, om du er usikker på noen øvelser, søk dem opp, det er veldig mange fine instruksjonsvideoer på YouTube for eksempel.

Sett deg realistiske mål og husk på dem, skriv de gjerne ned slik at man kan se på dem i tider man ikke er så motivert og finne den originale inspirasjonen og jobbe videre mot en sunn kropp! Hvordan løpe riktig?

 

Bruk de riktige klærne

Noe som kan hjelpe selvtilliten eksternt er de riktige klærne, her har vi samlet en rekke gode klær som vil hjelpe deg føle deg bedre og komfortabel!

 

Tights / joggebukser

En tights vi kan anbefale er vår Softy leggings, denne er sømløs for optimal komfort samtidig som den har en pustende egenskap som holder deg tørr under trening. Vi kan også anbefale vår Active pants, lett og funksjonell bukse av nylon og med høyt liv. Denne buksen kan brukes i flere aktiviteter, løping eller jogging, trening, tur eller til hverdag.

Les mer på vår tightsguide! og de beste treningstights til dame.

Sports bh & tops

Innenfor sports BH har vi vår Softy sports brakomfortabel og laget av superfin Nylon 66 og Lycra Elastane. Denne passer til alt fra yoga til harde treningsøkter. En trenings-overdel er aldri feil, og ingenting slår en langermet sømløs genser for treningsøkten! Tech LS T-shirt er både lett og elastisk, samtidig som den effektivt transporterer fuktighet bort fra kroppen

Les mer om treningstopper her
Les mer om hvordan velge riktig sports bh her

 

Innesko

Endorphin RX1 Shoes med passende navn passer til både innetrening og ute, her kan du velge selv. Disse skoene har fantastisk demping i sålene, støtte rundt anklene, og pustende kvalitet.  

 

Les mer om Endorphin RX1 Shoes

 

Ordentlige sokker

Sokker egnet til trening, laget av bomull med stretch som fortsatt er myke og dempende og holder deg komfortabel, Sky knit sokker, utviklet for komfortabel trening.

Hvordan skal jeg velge de beste sokkene?

 

Strikker

Når du føler det er på tide å jekke opp treningen er det mulig å bruke strikker for større motstand.

 

Armbånd

Om du har begynt med hjemmetrening og gjør noe jogging eller løping i friluften er det smart å ha et sted for lagring av husnøkkelen, dette armbåndet gjør nettopp det!

Les mer om treningsutstyr her

Og sist, men ikke minst, ikke glem musikken i ørene. Musikken transporterer deg til en annen verden der du fokuserer på treningen din og rett og slett glemmer verden rundt deg.

Tilbake til bloggen