Sokker til trening

Hvordan velge de beste sokkene til trening?

Hvordan velger jeg de beste sokkene til treningen?

Når det gjelder å virkelig optimalisere ditt treningsutbytte, så vil alle mulige faktorer ha en påvirkning på resultatet, inkludert valg av gode sokker. Gode treningssokker vil gi deg støtte, stabilitet, komfort og et forbedret grep til skoene dine, eller eventuelt til gulv/matte dersom du tar av skoene for squats & deadlifts. Et godt valg av sokker vil forebygge skader på dine ben, og være dine beste venner på lengre gåturer, løpeturer, skiturer eller liknende.

Det finnes mange forskjellige typer sokker å velge mellom, laget av alle mulige tekstiler, og det å velge riktig par med sokker til ulike treningsformer er noe mange av oss ikke tenker særlig mye over. Sannheten er at et godt valg av sokker vil gi deg gode kompetitive fordeler, i tillegg til å ivareta god benhelse. Det er veldig viktig å ta vare på bena dine når man trener aktivt! :)

Vi vil her tilby noen råd om hvilke par med sokker du bør velge til ulike former for trening, slik at du virkelig kan yte optimalt:

 

Sokker til treningsstudio og løping

Når man trener og løper, vil man gjerne føle seg ekstra lett til fots, hvilket gjør ankelsokker til et perfekt valg. Disse ankelsokkene er så lette at det faktisk føles som om man går barbent! Sokkene sitter perfekt til føttene, og er utrolig komfortable. Våre ankelsokker er noe forhøyet ved anklene for å forsikre deg om at de ikke vil skli ned ved aktivt bruk. Disse ankelsokkene motvirker også gnagsår.

Grunnet sitt lette design, gode grep og gnagsår-motvirkende effekt, er sokkene også svært godt egnet som løpesokker. Kombiner disse sokkene med et par lette og gode løpesko, eksempelvis våre Endorphin Rx1 Løpesko, for å virkelig gli gjennom terrenget.

Mindre tøy betyr mer frihetsfølelse!

 

Malin sin produktanmeldelse av våre ankelsokker: «Verdens beste sokker!!»

 

Sokker til sport og idrett

Ønsker du et ekstra lite overtak over venner og konkurrenter i tenniskampen? Gå for et par gode tennissokker. Disse tennissokkene laget av organisk bomull, nylon og elastan er designet for å gi deg god støtte og stabilitet til intense tenniskamper eller andre idretter der dine ben utsettes for mye steg, vendinger og dempinger.

Disse tennissokker er ikke for tykke, ikke for varme, og de er både myke og komfortable. Og sist, men ikke minst: de ser jo veldig sporty ut!

Ingeborg sin produktanmeldelse av våre tennissokker: «Seriøst de beste sokkene jeg har prøvd, plaget med at mange treningsokker blir klamme etter en stund, men det ble ikke disse 😍 behagelige å ha på».

   

Sokker til fjell og ski

Varme sokker er noe alle nordmenn trenger, og det finnes ingen sokker som slår klassiske, norske ullsokker under vintersesongen. Ullsokker (eller raggsokker) er blitt brukt av oss nordmenn gjennom flere generasjoner – og av god grunn!

Med sine pustende egenskaper er ullsokker perfekte for kaldt, rått og vått klima, hvilket gjør de ypperlige til lange skiturer eller gåturer på fjellet. Ull isolerer godt, og gir i tillegg god demping på bena dine. Ullsokker absorberer fuktighet, og tørker raskt, hvilket reduserer risikoen for gnagsår og ubehag.

Tips: Dersom du bruker Gore-Tex sko bør du heller vurdere vår neste anbefaling (tynne ullsokker) for å maksimalt utnytte den fukttransporerende effekten!

Ullsokker er et «must» på hytte og fjell, men de er også herlige å bruke som kosesokker til sløve dager hjemme.

Andrea sin kommentar til våre ullsokker: «Disse kan fint brukes til hjemmetreningen også!»

 

Sokker til vintersport

Tynne ullsokker, også kjent som «tekniske sokker», blir laget som en kombinasjon av flere ulike materialer. Noen av disse sokkene kan ha forskjellige lag, eksempelvis syntetisk materiale innerst og ytterst, og med ull i midten. Dette er for å gi ulike fordeler knyttet til ulike situasjoner, men i all hovedsak er disse sokkene laget for å holde på varme og transportere fukt.

Våre tynne ullsokker, laget av høykvalitets europeisk merinoull, nylon og elastan, er perfekte til vintersporter som hockey eller skøyter. De er designet for varme, funksjonalitet, komfort og for å være spesielt slitesterke. Gå for et par tynne ullsokker som har pustende og fukttransporterende egenskaper som gjør sokkene svært godt egnet for et kaldt og rått klima, eksempelvis våre "Black wool knit sock" (for tiden ute av produksjon).

Disse sokkene er også godt egnet som hverdagssokker under kaldere årstider! Dersom du eksempelvis trener etter jobb/skole, kan du bruke disse både før og under trening. Våre tynne ullsokker kan du få i både full lengde og som ankelsokker.

Det å velge riktig par med sokker til treningen din kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder å virkelig optimalisere ditt treningsutbytte, forbedre komfort, og ta vare på god benhelse. Det finnes mange alternativer å velge mellom, og vi håper vi har kunnet bidratt til å gjøre valget ditt litt enklere!

Har du noen andre idéer eller forslag til sokker du savner? Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å sende oss tips om nye produkter vi kan ta inn!

Tilbake til bloggen