Sort sports bh med god støtte til dame

Hvordan velge riktig sports- BH

En vanlig BH er, som alle vet, designet for hverdagslige aktiviteter med et meget lavt intensitetsnivå. Å bruke en vanlig BH under trening er derfor kjent hos mange kvinner å være fullstendig håpløst og ikke minst ukomfortabelt. Derfor vil sports-BH´en være viktig under en hver treningsøkt, men hva skal man egentlig se etter på jakt etter den perfekte sports-BH´en? 

Det å velge sports-Bh kan være problematisk til tider, brystene vokser, synker og endrer seg over tid, og det kan være ukomfortabelt om trenings-bh´en ikke gir deg den støtten du trenger. Derfor har vi i Famme skapet en guide til deg som er usikker på hva du skal se etter når du skal kjøpe en ny sports-BH. Vil du ta en titt på Famme sine sports-bh-er, så kan du sjekke ut Famme sin sports BH kolleksjon på vår nettside, 

 

I dette innlegget finner du:

 • Lav støtte trenings-BH
 • Medium Støtte trenings-BH
 • Høy støtte trenings-BH
 • Ting å huske på når du kjøper Sports-BH
 • Størrelses guide
 • Spørsmål og svar

 

Lav støtte trenings-BH

Lav støtte er ikke en optimal trenings BH for alle. Er du på den større siden av bryststørrelse, vil vi anbefale å velge noe med høyere support uavhengig av intensitet i treningsøkten. En sports BH med lav støtte passer best til lav intensitets trening og/eller damer/jenter med mindre bryster. BH´ene er aget av et mykt materiale og fokuserer på fleksibilitet og komfort; de har vanligvis tynnere stropper og de selges uten båndjustering.

 • Passer godt for treningstyper som yoga, pilates, rask gange, golf, etc.

Vi anbefaler å se på BH-er med lav støtte: slik som Scrunchie Sports Bra eller Seamless Bralette.

 Seamless bralette passer godt under klærne og føles behagelig dagen lang. 

 

Medium støtte trenings-BH

Medium støtte fokuserer mer på støtte og fuktighet, mens de fremdeles er komfortable; her kan du finne litt bredere stropper, og noen av de pleier å ha båndjustering. En BH med medium støtte er best egnet for trening med middels intensitet eller høyintensiv trening som ikke inkluderer så mye hopp.

 • Medium støtte passer godt til styrketrening, ski, sykling, roing og kjernetrening

Vi anbefaler å ta en titt på BH-er med medium støtte, slik som Extended Sports Bra eller Camo Sports Bra

Extended Sports Bra passer også utmerket som en crop-top. 

 

Høy støtte trenings-BH

En sports BH med høy støtte er tilegnet for høyintensiv trening. Hos disse BH´ene er hovedfokuset å gi ekstra støtte og god fuktstyring; de bør sitte tett på kroppen, være litt stramme, ha brede stropper og innlegg. De er derfor designet for å gi en komfort hvor brystene ikke er i veien eller gjør vondt under treningsøkten.

 • Det fokuseres gjerne på trening som løping, crossfit og HIIT når man kjøper en sports BH med høy støtte, men de er også perfekte hvis du har store bryster som trenger mer støtte uavhengig av intensiteten på treningsøkten. 

Vi har et godt utvalg av sports BH´er med god støtte og komfort til høyintensiv trening, blant annet Gym Sports Bra eller Elevate Crop Top

 

Begge disse alternativene kan brukes som enten BH eller Crop-Top.

 

Ting å huske på når du kjøper sports bh 

 1. Ikke kjøp en alt for liten BH! Den må sitte tett, men du må også klare å puste!
 2. Bruk dine vanlige BH-målinger som retningslinjer og se på vår størrelses guide for ekstra hjelp!
 3. Bare fordi du har mindre bryster, betyr det ikke at du kan unngå å bruke Sports BH-er og ikke ha de uønskede effektene. Så lenge man trener uten riktig utstyr, kan det tilslutt resultere i slappere bryster.
 4. Det er ingen stress hvis du ikke kjøpte den rette sports BH´en i henhold til de forskjellige treningstypene. Du trenger uansett forskjellige typer BH-er! Dessuten vet du aldri før du prøver det selv!

 

Størrelses guide 

Det kan være vanskelig å vite hvilken størrelse du skal velge hvis man ikke har kjøpt sports BH tidligere, eller hvis størrelsen har endret seg. Derfor har vi har en størrelses guide på våre sider som du kan finne her!

 

Spørsmål og svar 

Det er mange ting jenter og damer lurer på når det gjelder å kjøpe en sports BH og det er alltid greit med litt kunnskap før man investerer i noe som helst. Vi har samlet de vanligste spørsmål om sports BH og svar! Les videre for våre beste tips og kanskje du får svar på spørsmål du sitter med.

 

1. Hvorfor finnes det sports-BH? 

BH-er har blitt oppfunnet og gjenoppfunnet siden antikken, men sports-BH er derimot ganske ny, mer presist, 1977. Den ble oppfunnet av en amerikaner som ikke kunne løpe på grunn av smerten hun fikk i brystene. Siden den tid har sports bh´en vært en av de viktigste plagg for damer når det gjelder trening, fordi de gir komfort og kvinner unngår smerte.

 

2. Hvorfor bør jeg bruke sports-BH når jeg trener?

Når vi trener beveger vi kroppen og implisitt brystene, mer enn når vi utfører dagligdags arbeid. Dersom du ikke har riktig trenings BH kan du oppleve enten ubehag eller smerte. Det som skjer da er mest sannsynlig at vi justerer kroppen sånn at vi unngår smerten, som igjen kan føre til ryggsmerter. Dersom du vil unngå unødvendig smerte, bør du bruke en sports BH med god støtte.

 

3. Hva slags BH finnes og hvordan burde jeg velge den riktige for meg?

Det er to hovedtyper sports BH´er

 • Kompresjons BH: Disse BH-ene kommer vanligvis i pull-over-stiler uten innebygde kopper (her finner du et eksempel)
 • Inkapsulering BH: Dette er trenings BH´er for høy intensitet trening med innebygde innlegg, disse passer også for damer med store bryster, selv om de ikke trener – de tilbyr mye støtte (her finner du et eksempel)

Du burde velge en trenings BH avhengig av hvilken type aktivitet du skal gjøre.

 

4. Hvordan skal sports-BH´en min passe?

Trenings BH er designet for å holde brystene på plass, mens du stadig beveger deg, så du burde få mer støtte  enn fra en vanlig bh, samtidig må du kunne puste. Husk at du ikke trenger å kjøpe en mindre kopp størrelse for å holde brystene på plass, fordi sports BH´en er ment å gjøre det uansett om du har store bryster. En tips for damer som sliter med å finne støtte er å kjøpe en sports-BH med innlegg.

Tips: Se på vår BH størrelse Guide hvis du lurer på hvordan finne eller måle BH størrelse.

 

5. Hvilken andre funksjoner er viktige når du velger en Sports-BH?

I tillegg til støtte og redusering av den høye påkjenningen fra de ulike sportsgrenene, er en av de viktigste egenskapene hva stoffet er lagd av. Det er lurt å holde seg til fukttransporterende materialer som ikke absorberer svette. Det er viktig å huske når man er på jakt etter treningstøy.

 

6. Kan man bruke sports-BH hver dag?

Sportsklær har blitt mer populært de siste årene, både fordi flere og flere trener, men også fordi vi har vært i en pandemi; men det er en del ting du bør huske på:

 • Sports BH´er pleier å være for stramme – og det er derfor de er perfekte for trening; men hvis man bruker den over en lengre periode uten å ta den av eller gi kroppen en pause, kan det føre til svekking av ryggmuskulaturen, som igjen kan påføre (blant annet) skuldesmerter.
 • I tillegg til det, iført sports-bh hele dagen, kan det føre til hudproblemer som utslett, hudirritasjon og til og med soppinfeksjoner i alvorlige tilfeller.

Så vi anbefaler at du bruker riktig treningstøy når du trener, men det er generelt best hvis man ikke bruker tette klær dag og natt.

 

7. Krymper Sports-bh brystene?

Dette er vanligvis en misforståelse blant vårt yngre publikum. Veksten i hele kroppen påvirkes ikke av hva vi har på oss, men av hormoner, trening og kosthold (og med det, mener vi det du spiser). Det er anbefalt at dere finner den riktige størrelsen til fordel for både komfort og støtte. Så nei, sports-bh´en vil ikke påvirke størrelsen på brystene dine.

 

8. Jeg har store bryster, bør jeg bruke 2 Sports-bh?

Det trenger du ikke! Hvis du ikke får støtten du trenger, er det bare å finne en BH med god støtte som passer til deg! Det finnes flere typer trenings BH-er. Damer med store bryster kan gjerne bruke det vi kaller innkapsulering sports-BH for høyintensiv trening, selv om du driver med noe som yoga eller pilates. Hvis du ikke liker denne looken, og vil gjerne prøve noe annet, da anbefaler vi at du tar en titt på vår trenings topp med innebygd BH – Power Seamless Top

 

9. Hvordan burde jeg vaske Sports-BH-ene mine?

Ideelt sett, bør du vaske sports-BH´ene etter hvert bruk, spesielt hvis du bor i et varmt klima eller vanligvis svetter mye. Hyppig vask vil bidra til å eliminere bakteriene som overføres fra kroppen til klørne, fjerne lukten og forlenge levetiden på BH´en. Ikke legg den i tørketrommelen, siden det vil ødelegge elastikken og stoffet i BH´en; med tiden vil BH-en miste støtte.

 

10. Hvor mange Sport BH-er bør jeg eie?

Du bør eie en sports-BH for hver dag du trener. Hvis du trener to ganger i uken, burde du ha to på turnus. Hvis du trener fire til fem ganger i uken, kan du prøve å ha minst fire på turnus, da har du tid til å vaske dem etter hvert bruk.

Tilbake til bloggen