Sokkeguiden

Den ultimate sokkeguiden

Når man skal kle seg etter ulike forhold er det store spørsmålet gjerne hvilken bukse eller genser som er mest hensiktsmessig, hvor valg av undertøy ikke er like avgjørende for vurderingsprosessen. På lik linje med at underdel og overdel er viktige faktorer, er også sokker av stor betydning for antrekket. Selv om disse gjerne skjules bak buksen og skoene, har paret mye å si for komforten. Hvor varme føttene er har mye å si for kroppstemperaturen, og ved å anvende sokker som gir for lite eller for mye varme vil dette ha større påvirkning enn man måtte tro. 

Det er derfor essensielt å ha kunnskap om hvilke typer sokker som er best egnet til de gjøremålene som skal utføres. Som flere gjerne måtte tenke - så finnes det faktisk flere enn en type sokker. Blant det store utvalget som finnes i markedet finner du blant annet bambussokker, tennissokker, ullsokker og raggsokker. Finn de sokkene som passer best til din type trening herLes videre for å få kunnskapene du trenger slik at du kan kle deg optimalt etter forholdene.  

Innholdsfortegnelse

 

Tennissokker

Tennissokker er først og fremst laget for fysisk aktivitet og trening. Sokkene er hvite, tøyelige og gjerne laget av bomull. Sokkene har også blitt trendy å bruke til hverdags hvor de dras opp utenfor buksen for en skater aktig stil, samtidig som de kan være under buksen for en mer diskret look. Våre høye tennissokker selges i 1-pack, er myke og dempende slik at du skal føle deg komfortabel og stabil under trening. Ved hjelp av lengden vil sokkene også være med på å varme kroppen - og passer derfor utmerket til utetrening

Les mer: Beste tennissokker

tennissokker til dame  hvite tennissokker til dame

 

Ankelsokker

I løpet av en treningsøkt inne i et treningsstudio vil temperaturen fort bli høy og et par sokker i ankelhøyde vil være et godt valg. Man vil føle på en god pusteevne noe som er viktig for en god treningsøkt. På samme måte som man finner korte sokker til trening er det også godt med et par ankelsokker til hverdags. Når det kommer til ankelsokker til trening anbefaler vi våre korte tennissokker. Disse er produsert med de samme gode kvalitetene som de lange tennissokkene, men disse kjøpes som 2-pack. 

ankelsokker  korte tennissokker

 

Våre seamless sokker passer også utmerket til trening, men er også gode hverdagssokker. Ved at de er laget sømløse har de maksimal komfort, i tillegg til at de er funksjonelt utstyrt for å unngå gnagsår og at sokkene glir ned. Disse har ikke like mye tekstur som de førstnevnte tennissokkene, og det vil dermed nærmest føles ut som man ikke har noe på beina. 
seamless sokker  sorte sokker i seamless

 

Bambussokker

Stoff laget av bambus har en hul struktur av fibre som gjør de svært absorberende og med god pusteevne. Bambus er derfor et perfekt materiale for sokker. Føtter fort kan bli klamme og ved hjelp av gode bambussokker vil føttene trives bedre og vond lukt reduseres. Våre bambussokker selges i 2-pack og er laget slik at de ikke skal synes overfor skoene. Disse passer derfor utmerket på sommeren under et par ballerinasko eller sneakers.

Les mer: Fordeler med bambussokker

bambussokker  sorte bambussokker 

Ullsokker

Til kaldere dager er det viktig å ha gode ullsokker som varmer. Som nevnt innledningsvis er sokker en avgjørende faktor for å holde på kroppstemperaturen, og derfor er ullsokker essensielt på vinteren. Det er kanskje flere som forbinder ull med kløe og ubehag - og plagg i disse materialene velges derfor kanskje bort. På den annen side finnes det ullsokker som verken klør eller føles veldig store og klumpete på foten. 

Våre høye ullsokker er laget av mykt merinoull noe som gjør de komfortable, funksjonelle og varme. Ved sin lengde passer disse utmerket til fysisk aktivitet utendørs, samtidig som de kan være gode å ha på innendørs for ekstra varme.  

Dersom ullsokkene skal brukes inne på hytta eller på kontoret kan det være deilig med et par ullsokker i ankelhøyde. Dette vil redusere varmen som påføres kroppen, og vil derfor være en god mellomting mellom tynne bomullsokker og tykke ullsokker. De korte ullsokkene er laget med de samme gode kvalitetene som det lange alternativet.

Raggsokker

Et par raggsokker er i motsetning til de to overnevnte ullsokkene et tykkere alternativ. Disse passer utmerket til hytteturer eller som et par kosesokker hjemme foran peisen. Ved sin tykkelse gir de maksimal varme, noe som vil være et behagelig alternativ for de kaldeste dagene. Våre raggsokker er laget med pustende egenskaper slik at de passer perfekt til kaldt og vått klima - som det vanligvis er i Norge på høsten og vinteren. 

 

Les også våre andre guider:

Tilbake til bloggen