Bukse guide til dame

Bukse guide

I det enorme utvalget av klær som finnes i dag tilbys det utallige plagg i ulike fasonger, farger og stoff som dekker behov etter spesifikke bruksområder. Valgmulighetene kan for noen bli for stor, og det kan være vanskelig å vite hvilke plagg som skal brukes til hvilke aktiviteter. Dette gjelder også for bukser, hvor man i havet av muligheter finner blant annet treningsbukser, turbukser, yogabukser, slengbukser og joggebukser. Hvilken bukse man ønsker å gå for baseres gjerne på personlige preferanser, men det kan samtidig være fint å få en oversikt over hvilke bukser som egner seg best til gjøremålene som skal utføres.

Denne bukse guiden vil derfor være fin for å få mer informasjon om hvilket produkt du burde velge! I tillegg til artikkelen har vi også en jeans guide som er perfekt lesing dersom man synes det er vanskelig å finne den perfekte jeansen. 

Innholdsfortegnelse

 

Treningsbukse

En treningstights er ofte et førstevalg hos flere når man skal gjennomføre en treningsøkt, men en god treningbukse er også et godt alternativ. Tights kjennetegnes gjerne ved at de sitter strammere på kroppen og er ofte litt tynnere enn buksene, som er mer romslige i passformen. Dersom økten skal utføres på et treningsstudio kan det være greit med plagg som ikke blir for tykke, men om man skal bevege seg ute vil det være praktisk med en bukse som varmer mer. 

En treningsbukse kan brukes både som en løpebukse på sommeren samtidig som den fint kan fungere som en skibukse på vinteren. Stoffet i våre treningssbukser er ikke veldig tykt slik at de skal kunne brukes til flere bruksområder, men ved hjelp av et lag med ullundertøy vil buksene passe perfekt som langrennsbukser. De fleste turbuksene er utstyrt med praktiske lommer og snøring ved midjen som gjør plaggene svært funksjonelle når man skal ut på tur. 

Grå treningsbukse til dame i tynt stoff Grønn treningsbukse til dame med glidelåslommerSvart treningsbukse til dame

   

Yoga bukse

Yogabukser kjennetegnes ved sin løse passform, gjerne med vide legger slik at man skal føle på en full bevegelsesfrihet. Buksene er derfor ofte produsert sømløse og tynne i stoffet. Yoga pants er laget for yoga og annen lav intensitetstrening, men er samtidig verdsatt av flere som en hverdagsbukse. Buksene er ofte svarte, stilrene og svært anvendelige. Dette gjør at de lett kan styles med alt fra treningsoverdeler til strikkede turtlenecks

Om du ønsker å lese mer om våre yogabukser, se her!  

Grå yogabukse til dame med pustende og fukttransporterende stoff  Svart yogabukse til dame, knitted pants med høyt liv

Svart yogabukse til dame, knitted pants med høyt liv

 

  

Slengbukse

En stor trend på markedet i dag er bukse med sleng. Disse buksene finnes i flere ulike varianter, hvor man blant annet kan finne kosebukse med sleng. Slengbukse med splitt er en variant som også er svært populær blant norske kvinner i dag, da spesielt for jeans. I det brede spekteret av slengbukser kan disse både brukes til trening eller til hverdags, her er det stoffet som avgjør hvilket bruksområdet plagget er best egnet til.

Flare bukser er godt likt da passformen gir en fin silhuett. Buksene er gjerne høye i midjen og vide ved leggene, og kan derfor gi en bedre illusjon av fine former og man kan virke høyere - noe flere jenter verdsetter.

Les mer om våre slengbukser her!

Svart yogabukse med sleng i ribbestrikket bomull  Beige kosebukse med sleng i mykt og pustende stoff  Svart slengbukse i ribbestrikk med høyt liv

  

Velour bukse

En velur bukse er et must i enhver kvinne garderobe. Dette er myke og behagelige kosebukser som kombinerer stil og komfort. Buksen sitt bruksmål er for mange en chille-bukse man kan bruke på fridager, i sofaen foran tv-en. Samtidig bruker også flere velour buksen til andre hverdagslige gjøremål. Velour bukse med lomme bak er spesielt godt likt i disse dager da de gjerne forbindes med Juicy Couture sine populære velur slengbukser. Vi tilbyr en lignende bukse slik at du kan føle deg fin og up to date uten å betale dyre dommer.

Den fine velur buksen kan også matches med en velur hettegenser. Les gjerne mer om våre velur plagg her!

Svart velur bukse til dame, Juicy Couture alternativ  Myk velour bukse, joggebukse med lomme bak

 

Joggebukse

I tillegg til den myke velur kosebuksen tilbyr vi flere ulike varianter joggebukser. Komfortable bukser er alltids noe man trenger, og kan brukes både til trening og til hverdags. Famme har joggebukser i klassiske farger som gjør at de enkelt kan styles opp med ulike hettegensere og crewnecks

Hvilken måte du ønsker å fullføre looken er med på å avgjøre hvilke aktiviteter antrekket burde brukes til. Passformen til buksen vil også være en avgjørende faktor - om joggebuksen er baggy eller tettsittende. Dersom man skal tilbringe dagen hjemme kan joggebuksen enkelt matches med en hettegenser, og på treningssenteret kan det være fint å kombinere joggebuksen med en treningstopp slik at kroppen puster bedre gjennom økten. 

Les mer om de beste joggebuksene her!

Svart joggebukse til dame med snøring i livet  Grå joggebukse til dame med store lommer  Svart slim fit joggebukse til dame med glidelåslommer

 

Dressbukse 

Når man skal pynte seg litt ekstra er det fint å ha en dressbukse tilgjengelig. På samme måte som de fleste bukser kan denne styles opp ettersom hva man skal gjøre, og ved å bruke en crewneck over kan dressbuksen også brukes til hverdags. Om man skal ut å spise med noen venninner eller dra ut på byen er også en dressbukse et supert alternativ, og man kan da style buksen opp med en topp og noen fine smykker.

Dressbukser er for det meste i nøytale, stilrene farger slik som svart og hvit. Dette gjør mulighetene til å matche med andre plagg store. En hvit dressbukse vil derfor kunne brukes om igjen og om igjen ved hjelp av å kun bytte overdel - bærekraftig og billig!

Les mer om dressbuksen vår her!

Svart dressbukse til dame  Hvit penbukse til dame  Hvit dressbukse med lommer til dame

 

Turbukse

Om man skal ut på langtur kan der være fint å ha en turbukse som tåler vær og vind, og med det er tykkere og mer isolerende enn treningsbuksene. Begge våre turbukser en vanntette og stretchy, utstyrt med praktiske lommer.

Dersom turen skal utføres på sommeren vil vi anbefale Fly DWR pants da den er litt tynnere i stoffet, noe som kan være behagelig å anvende når temperaturen er høy. Denne lette treningsbuksen er derfor også enkel å pakke med seg i bagen. Field slacks er på den annen side supert å bruke dersom man skal på en mer omfattende og kaldere tur. Denne turbuksen er robust, komfortabel og har god stretch, og passer perfekt som en fjellbukse. 

Les mer om den beste turbuksen til din neste tur her!

Svart, tynn turbukse til dame  Blå og svart slitesterk turbukse til dame  Rød og brun turbukse til dame med funskjonelle lommer 
Tilbake til bloggen