Bukse guide til dame

Bukse guide

I det enorme utvalget av klær som finnes i dag tilbys det utallige plagg i ulike fasonger, farger og stoff som dekker behov etter spesifikke bruksområder. Valgmulighetene kan for noen bli for stor, og det kan være vanskelig å vite hvilke plagg som skal brukes til hvilke aktiviteter. Dette gjelder også for bukser, hvor man i havet av muligheter finner blant annet treningsbukser, turbukser, yogabukser, slengbukser og joggebukser. Hvilken bukse man ønsker å gå for baseres gjerne på personlige preferanser, men det kan samtidig være fint å få en oversikt over hvilke bukser som egner seg best til gjøremålene som skal utføres.

Denne bukse guiden vil derfor være fin for å få mer informasjon om hvilket produkt du burde velge! I tillegg til artikkelen har vi også en jeans guide som er perfekt lesing dersom man synes det er vanskelig å finne den perfekte jeansen. 

Innholdsfortegnelse

Treningsbukse

En treningstights er ofte et førstevalg hos flere når man skal gjennomføre en treningsøkt, men en god treningbukse er også et godt alternativ. Tights kjennetegnes gjerne ved at de sitter strammere på kroppen og er ofte litt tynnere enn buksene, som er mer romslige i passformen. Dersom økten skal utføres på et treningsstudio kan det være greit med plagg som ikke blir for tykke, men om man skal bevege seg ute vil det være praktisk med en bukse som varmer mer. 

En treningsbukse kan brukes både som en løpebukse på sommeren samtidig som den fint kan fungere som en skibukse på vinteren. Stoffet i våre treningssbukser er ikke veldig tykt slik at de skal kunne brukes til flere bruksområder, men ved hjelp av et lag med ullundertøy vil buksene passe perfekt som langrennsbukser. De fleste turbuksene er utstyrt med praktiske lommer og snøring ved midjen som gjør plaggene svært funksjonelle når man skal ut på tur. 

   

Yoga bukse

Yogabukser kjennetegnes ved sin løse passform, gjerne med vide legger slik at man skal føle på en full bevegelsesfrihet. Buksene er derfor ofte produsert sømløse og tynne i stoffet. Yoga pants er laget for yoga og annen lav intensitetstrening, men er samtidig verdsatt av flere som en hverdagsbukse. Buksene er ofte svarte, stilrene og svært anvendelige. Dette gjør at de lett kan styles med alt fra treningsoverdeler til strikkede turtlenecks. 

Svart yogabukseSvart yoga bukse

Slengbukse

En stor trend på markedet i dag er bukse med sleng. Disse buksene finnes i flere ulike varianter, hvor man blant annet kan finne kosebukse med sleng. Slengbukse med splitt er en variant som også er svært populær blant norske kvinner i dag, da spesielt for jeans. I det brede spekteret av slengbukser kan disse både brukes til trening eller til hverdags, her er det stoffet som avgjør hvilket bruksområdet plagget er best egnet til.

Flare bukser er godt likt da passformen gir en fin silhuett. Buksene er gjerne høye i midjen og vide ved leggene, og kan derfor gi en bedre illusjon av fine former og man kan virke høyere - noe flere jenter verdsetter.

Grå bukse med slengLysegrå bukse med sleng  

Joggebukse

I tillegg til den myke velur kosebuksen tilbyr vi flere ulike varianter joggebukser. Komfortable bukser er alltids noe man trenger, og kan brukes både til trening og til hverdags. Famme har joggebukser i klassiske farger som gjør at de enkelt kan styles opp med ulike hettegensere og crewnecks

Hvilken måte du ønsker å fullføre looken er med på å avgjøre hvilke aktiviteter antrekket burde brukes til. Passformen til buksen vil også være en avgjørende faktor - om joggebuksen er baggy eller tettsittende. Dersom man skal tilbringe dagen hjemme kan joggebuksen enkelt matches med en hettegenser, og på treningssenteret kan det være fint å kombinere joggebuksen med en treningstopp slik at kroppen puster bedre gjennom økten. 

Les mer om de beste joggebuksene her!

Grønn joggebukseGrønn joggebukse

    

 

Dressbukse 

Når man skal pynte seg litt ekstra er det fint å ha en dressbukse tilgjengelig. På samme måte som de fleste bukser kan denne styles opp ettersom hva man skal gjøre, og ved å bruke en crewneck over kan dressbuksen også brukes til hverdags. Om man skal ut å spise med noen venninner eller dra ut på byen er også en dressbukse et supert alternativ, og man kan da style buksen opp med en topp og noen fine smykker.

Dressbukser er for det meste i nøytale, stilrene farger slik som svart og hvit. Dette gjør mulighetene til å matche med andre plagg store. En hvit dressbukse vil derfor kunne brukes om igjen og om igjen ved hjelp av å kun bytte overdel - bærekraftig og billig!

 

Turbukse

Om man skal ut på langtur kan der være fint å ha en turbukse som tåler vær og vind, og med det er tykkere og mer isolerende enn treningsbuksene. Begge våre turbukser en vanntette og stretchy, utstyrt med praktiske lommer.

Dersom turen skal utføres på sommeren vil vi anbefale Fly DWR pants da den er litt tynnere i stoffet, noe som kan være behagelig å anvende når temperaturen er høy. Denne lette treningsbuksen er derfor også enkel å pakke med seg i bagen. Field slacks er på den annen side supert å bruke dersom man skal på en mer omfattende og kaldere tur. Denne turbuksen er robust, komfortabel og har god stretch, og passer perfekt som en fjellbukse. 

Les mer om den beste turbuksen til din neste tur her!

   
Tilbake til bloggen