Jeans guide - finn dine perfekte jeans!

Jeans guide - finn dine perfekte jeans!

Den ultimate jeansguiden!

Å finne den perfekte jeans , kan for mange være vanskelig. Hvordan kan man vite hva slags stoff, fasong, størrelser og stretch buksen har? Vi skal med denne guiden, gjøre det litt enklere for deg å finne den perfekte jeans. Stoffblandinger, størrelser, passform og lengde. 

Stoff og produksjonsteknikker

Våre jeans er laget på samme fremgangsmåte, men vi har forskjellige typer:

 Autentisk denim: Autentisk denim er grovere i stoffet og lite stretch.

Jeans med stretch: Vanlig stretch jeans. Disse har kun stretch i bredden.

4 Flex: Ekte denim med super stretch. Dette stoffet er en del av ISKOs blue skin  kolleksjon, hvor alle tekstiler har 4-way stretch, altså 360 graders stretch.

vår 4FLEX jeans er laget med patentert denim teknologi for å oppnå super - stretch i alle retninger og en naturlig hold-in effekt. 

Egenskaper

For mange kan det være vanskelig å finne ut hvilken bukse man skal ha i forhold til hvor høy man er, nettopp dette skal vi gjøre litt enklere for deg nå!

Jeans til korte bein

Mange opplever ved kjøp av bukser, at buksene passer i livet men blir alt for lange. Hos oss har vi ulike jeans som vil passe deg som sliter med nettopp dette.

 Beste jeans for korte bein:

Wide leg jeans sitter løsere enn skinny jeans og har et høyt liv. Som navnet tilsier har de vide ben og lengden er litt cropped. De er svært komfortable og trendy, og passer utmerket sammen med en crop top eller t-shirt.

Video av Wide leg jeans

 

jeans til lange bein 

For mange med lange bein er problemet med å kjøpe bukser dette med lengde. Man ønsker helst ikke å ende opp med bukser som når deg til midt på leggen. Hos oss har vi flere jeans som passer til lengre bein.

Beste jeans for lange bein:

  • Mom jeans : Modellen på bildet er 170 cm og har på seg størrelse S

  • Slit hem jeans : Personen på bildet er 180cm høy og har på seg størrelse M.

  • Flare jeans - modellen på bildet er 178 cm høy og har på seg størrelse S.

Video av flare jeans:

 

Video av 4FLEX jeans:

 

Jeans til deg med former 

Det å finne jeans som skal passe både midje, lår og lengde kan være vanskelig, men her har vi skrevet litt mer om beste jeans for damer med former som kan gjøre det litt enklere for deg!

Stoffblandinger

Polyester

Polyester er den vanligste formen for tekstilfiber, og det brukes både i klær, innredningstekstiler og friluftsutstyr. 

Blir du litt skeptisk når du ser klærne inneholder mye polyester? Det er ingenting å være skeptisk over! Polyester har nemlig svært mange positive egenskaper i klær, spesielt i klær som brukes til sportsaktiviteter, som løping og ski, men også i jeans! Polyester er et lett tekstilfiber, som ikke tar opp vann og den tørker raskt. Det er også et svært slitesterkt fiber som er lett å ta vare på, ikke krøller seg og er med på å øke komforten.


Cotton

Cotton, altså bomull, er et mykt fiber som vokser rundt frøene på bomullsplanten.

Stoffer som er laget av bomull er naturlig motstandsdyktige mot støv og støvmidd. Stoff lagd av bomull er også et ikke - irriterende stoff, som betyr at det ikke vil forverre tørr hud eller forårsake allergiske reaksjoner, selv hos personer som er utsatt for hudproblemer som utslett og eksem. 

Bomull har en tendens til å naturlig frastøte vann og svette, og som dermed er svært pustende. 

Er du bekymret for de miljømessige konsekvensene av klær du kjøper? Bomull er biologisk nedbrytbart og en fornybar ressurs.


Elastan 

Elastan er en svært elastisk syntetisk, kunstig tekstilfiber. Dette er laget av polyuretan, og brukes oftest i blanding med andre syntetiske fibre. Elestan utvider seg mye og går tilbake til sin opprinnelige størrelse og bruker derfor å gi produktet mer elastitet. Vår 4FLEX jeans inneholder hele 7,50% elastan, og det er dette som er med på å gjøre at jeansen er såpass strechy.

Våre jeans modeller  

Stretch Jeans

Skinny jeans

Flare jeans

Wide leg jeans

High straight jeans

Slit hem jeans

Mom jeans

 Stretch jeans

Skinny jeans til dame med høyt liv, som er laget med paterntert denimteknologi for å oppnå en behagelig superstretch i alle retninger. Den har en tight og ettersittende stil. Den behagelige passformen med mye stretch er et must have i basisgarderoben. Ekte jeans, som føles ut som tights.

Skinny jeans

Finnes det egentlig et mer anvendelig plagg enn et par skinny jeans? Skinny jeans er et must have plagg i klesskapet, da dette kan styles både opp og ned. Skinny jeans sitter godt over rumpa, og er tettsittende helt ned til anklene.

Flare jeans

Flare jeans, trenden som bare alltid kommer tilbake. Buksen har sleng fra kneet og ned, som passer perfekt til sneakers, boots og heler. 

Wide leg jeans

Wide leg jeans er den kuleste jeans-stilen akkurat nå! Bli tatt rett tilbake til 90-tallets moteunivers ved å style wide leg jeans med en kort tettsittende topp. Vi virkelig elsker det høye livet på wide leg jeans, og hvordan hele formen gir et inntrykk av lengre ben og en markert midje.

High straight jeans

Våre klassiske high straight jeans tar stil og komfort til helt nye nivåer. Buksene har et tidløs preg, høyt liv og vide ben, og vil bli din nye go-to jeans. Buksene er laget med 98% bærekraftig bomull.

Video av Mid blue high straight jeans:

 

Video av Straight slit hem jeans:

 

 

Slit jeans

En 90-talls inspirert it-style med rette ben og en stilsikker splitt nederst. Slit jeans finnes i en slimfit passform med stretch. Slengbukse med høyt liv og stretchy denim. Stretchen gjør buksen svært behagelig å ha på seg, og fasongen og plasseringen av lommene gjør at rumpen ser flatterende ut. 

Video av Slit hem jeans:

 

Mom jeans

Mom jeans er en jeans som er enkel å style og passer til alle sesongens anledninger. jeansen er laget med autentisk denim, med ekstra stretch for bedre komfort. 

 Aktiviteter:

Jeans er et klesplagg som passer både til hverdags og fest, her har du noen av våre favoritter blant jeans til hverdag og fest. 

Jeans til fest

Hvor behagelig er det ikke å ha på seg komfortable olabukser på fest? Det er lettere å danse og virkelig behagelig å gå med! 

Svært mange av våre jeans passer både til hverdags og fest, men vi har satt sammen noen kombinasjoner vi digger! 

Først ut er vår 4flex jeans, som er en behagelig skinny stretch jeans, er en sikker vinner til fest. Denne buksen har en 4 veis stretch som gjør at du kan danse, hoppe og til og med gå i spagaten uten å frykte for at buksen skal revne. 

stylingtips: Style din 4flex jeans med en bluse, skjorte, eller en crop top og blazer, og du er klar for fest!

 Neste jeans ut innenfor fest kategorien er vår wide leg jeans, som er den kuleste jeans-stilen akkurat nå! Denne buksen kan kombineres med mange forskjellige plagg, ut i fra stilen du foretrekker!

stylingtips: style din wide leg jeans med en skjorte, enten basic og elegant hvit, eller en sprudlende farge. Jeans med wide legs er også perfekt å matche med en enkel topp, som en smock topp, eller en topp med ballongarmer. 

Farger vi har i buksen: Sort, lys blå, mid blue og beige. 

Den tredje jeansen, som vi mener passer perfekt til fest, er vår slit hem jeans. Denne slengbuksen med høyt liv og stretch er svært behagelig å ha på, uansett om du er danseløven på festen eller den som foretrekker å sitte stille og nyte musikken. 

Stylingtips: finn frem sko med høye hæler, en tank top og vår slit hem jeans, og du er klar for fest!

Jeans til hverdags: 

 For mange er jeans noe de syntes er fint å se på, men som de gjennom dagen drømmer om å komme hjem og få av. Vi har flere svært behagelige jeans, som passer perfekt til  hverdagen, både til jobb og fritid. Våre jeans er svært behagelige å ha på, som gjør at du kanskje ikke vil ha trangen til å komme hjem og få av olabuksen.

Første jeans ut er 4flex jeans, som også nevnt tidligere, er dette en bukse som kan brukes både til hverdags og fest. Buksen er svært enkel å style både opp og ned, og har mye stretch i seg, som gjør at det føles ut som en tights! 

Stylingtips: style din 4flex jeans med en sweatshirt, en chunky strikkegenser eller en zip up bomullsgenser for den ultimate hverdagslooken.

 Den neste jeansen ut er vår Straight raw hem jeans. Jeansen tar stil og komfort til et helt nytt nivå, som er helt perfekt for hverdagen! Jeansen har høyt liv, og baklommer som er plassert og formet slik at rumpa ser fin ut.

Stylingtips: Straight raw hem jeans er perfekt å style med en turtleneck ,en ribbed høyhalset genser, eller rett og slett en hvit basic t skjorte. 

  

 Den tredje jeansen vi skal ta for oss, er vår mom jeans. Dette er en jeans med høyt liv, rette bein og romslig passform. Jeansen er laget med autentisk denim med ekstra stretch for bedre komfort. Rett og slett en perfekt bukse til hverdagen!

Stylingtips: mom jeans er perfekt å style med en t skjorte, en longsleeve eller en chunky strikkegenser. 

Ønsker du å lese en mer spesifikk guide til high-waist jeans? Sjekk ut artikkelen her

Les også: om shorts, blant annet våre jeans shorts.