Jeans for dame til alle passformer

Jeans guide - finn dine perfekte jeans!

Å finne den perfekte jeans, kan for mange være vanskelig. Hvordan kan man vite hva slags stoff, fasong, størrelser og stretch buksen har? Vi skal med denne guiden, gjøre det litt enklere for deg å finne den perfekte jeans. Stoffblandinger, størrelser, passform og lengde.

Våre jeans er laget på samme fremgangsmåte, men vi har forskjellige typer:

 • Autentisk denim: Autentisk denim er grovere i stoffet og lite stretch.
 • Jeans med stretch: Vanlig stretch jeans. Disse har kun stretch i bredden.
 • 4 Flex: Ekte denim med super stretch. Dette stoffet er en del av ISKOs blue skin  kolleksjon, hvor alle tekstiler har 4-way stretch, altså 360 graders stretch. Vår 4FLEX jeans er laget med patentert denim teknologi for å oppnå super - stretch i alle retninger og en naturlig hold-in effekt. 

Om du ønsker å lese mer om våre yogabukser, slengbukser, joggebukser og lignende les vår bukse guide!

 

 Innholdsfortegnelse

1. Mom jeans/baggy jeans

2. Skinny jeans

3. High waist jeans

4. Flare jeans

5. Straight leg jeans

6. Slit jeans

7. Jeans til alle

8. Jeans til hverdag og fest

9. Stoffblandinger

 

Mom jeans / baggy jeans

Mom jeans med stretch

Mom jeans, er en jeans som er enkel å style og passer til nesten alle anledninger og sesonger. Vår bukse er laget med autentisk denim, med ekstra stretch for bedre komfort

 

Jeans med vide ben

Vår Wide Leg Jeans er en bukse med vide ben som er laget av autentisk denim. Buksen er utstyrt med fem lommer som gjør den praktisk til oppbevaring av mobiltelefon og nøkler. Den har et klassisk denim stoff, og har en naturlig lys blåfarge som kjennetegner en jeans. Den har et høyt liv, og et design som matcher både høye og lave personer, og hele formen gir et inntrykk av lengre ben og markert midje

Skinny jeans

Skinny jeans kjennetegnes ved at buksen sitter tett inntil kroppen. Disse denimbuksene er som regel slim fit og har en flatterende effekt på kroppen. Finnes det egentlig et mer anvendelig plagg enn et par skinny jeans? Skinny jeans er et must have plagg i klesskapet, da dette kan styles både opp og ned. Skinny jeans sitter godt over rumpa, og er tettsittende helt ned til anklene. 

Slim fit jeans

High Skinny Jeans har høyt liv med god stretch. Olabuksen tar stil og komfort til et nytt nivå. Den ser bra ut med alt fra avslappende hettegensere til finere turtlenecks. 

Stretchy jeans

Vår 4FLEX Jeans er en skinny jeans med høyt liv, og er laget med patentert denim teknologi for å oppnå en super-stretch effekt. Dette er en jeans i ekte denim og er superstretchy, og kalles ofte for jeggings. Den sitter fint på alle kroppstyper og beholder passformen sin etter flere vask. Denne jeansen gir deg maksimal bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Den behagelige passformen med mye stretch er et must have i basisgarderoben. Ekte jeans, som føles ut som tights.

 

High waist jeans

High waist jeans er en jeans type som passer til alle kroppsformer og er samtidig veldig allsidig og spenstig. De kommer i mange forskjellige fasonger og stiler, og det er utallige valgmuligheter. Jeans merket med high waist har høy midje, noe som gir hold, samtidig som den fremhever kvinnelige former. High waist jeans kalles også high rise jeans da de strekker seg over navelen. Det kan for mange føles ubehagelig å gå med jeans som sklir ned flere ganger i løpet av dagen. Jeans med høy midje holder seg på plass og bidrar til økt komfort gjennom hele dagen. Alle våre jeans er high waist. Her er noen av våre favoritter!

 

High waist mom jeans

Mom jeans har ofte en løs fit og høyt liv. Disse jeansene er veldig trendy, allsidig og meget populære. De er komfortable og passer til mange ulike anledninger. Jeansene kan styles med mange ulike topper, blant annet en fin crop top. De var en hit på 80 og 90-tallet og har de siste årene kommet tilbake for fullt. Mom jeans var lenge populært blant middelaldrende kvinner, men har nå fått en ny målgruppe - nemlig unge, trendy kvinner! 

 

High waist slengbukse jeans 

Flare jeans, også kalt slengbukser, er jeans som åpner seg ved under knærne noe som gir jeansen en naturlig sleng. Flare jeans har også kommet tilbake etter mange år ute av markedet, og er nå mer populært enn aldri før. Denne jeansen passer perfekt til et par stilige boots eller støvletter, noe som gir et trendy og tidløst antrekk.  

Svart jeans til dame med sleng  

 

High waist fleksibel jeans 

4 FLEX er en tettsittende og elastisk jeans. Stoffet jeansen er laget av er designet av ISKO. ISKO REFORM ™ XP-teknologien tilbyr det høyeste elastisitetsnivået som noen gang er skapt med denne typen stoff. For deg sørger det for bevegelsesfrihet og maksimal fleksibilitet uten tap av den opprinnelige formen. Med denne jeansen kan du både være komfortabel og se bra ut hele dagen.

4flex jeans, blå jeans  

 

High waist jeans med splitt

Slit hem jeans er karakterisert med en fin splitt nederst ved anklene. Den kan minne om en slengbukse, men er ikke like vid under knærne. Jeans med splitt har nylig blitt en stor trend, og dette er absolutt en jeans det er verdt å sjekke ut. Denne kan du style med utallige kule plagg og et par freshe sneakers. Hvis du er usikker på om du vil kle slengbukse, kan dette være et alternativ for deg! 

Blå jeans med splitt til dame   

Flare jeans

Jeans med sleng er en trend som stadig kommer tilbake, og det vil alltid være lurt å ha et par slike jeans liggende. Vår Flare Jeans er laget av et denimstoff som er både stretchy og mykt. Denne buksen passer perfekt over sneakers, støvler og heler, og gir antrekket en helt egen sjarm. 

 

Straight jeans

Klassiske jeans

Våre klassiske high straight jeans tar stil og komfort til helt nye nivåer. Buksene har et tidløs preg, høyt liv og vide ben, og vil bli din nye go-to jeans. Buksene er laget med 98% bærekraftig bomull. Et klassisk plagg som matcher med nesten alle topper. 

Vintage jeans

Vintage High Straight Jeans er en klassisk denim jeans med rette ben og raw edge. Den har god stretch som gjør buksen ekstra komfortabel og myk. Samtidig har den en vintage look som er trendy og stilig.  Jeansen er høy i livet, og baklommene er formet og plassert slik at rumpen fremheves. Buksen er laget av økologisk og bærekraftig bomull sertifisert av BSCI

 

Slit jeans

Baggy jeans med sidesplitt

Vår Straight Slit Hem Jeans er en olabukse med sidesplitt. Den er laget av komfortabel og autentisk denim. Den har en straight fit, men sitter likevel fint rundt både rumpe og lår. 

Skinny jeans med splitt

Slit Hem Jeans er en skinny jeans med splitt nederst på benet. Slengbuksen har høyt liv, og stretchy denim, som gjør den behagelig å ha på seg. Den er slim fit og i full lengde, og har en fasong som har en flatterende effekt på kroppen. 

 

Jeans til alle

Jeans for korte ben

Det kan for mange være vanskelig å finne ut av hvilken jeans man skal ha i forhold til lengde og fasong, men også andre faktorer som går på preferanser. Jeans som passer til damer med korte ben er vår high skinny jeans. Denne buksen er slim fit, og om den viser seg å være for lang kan man brette den opp på innsiden slik at den enklere passer lengden på benet. En annen bukse som er godt egnet korte bein er wide leg jeans. Denne jeansen sitter løsere enn slim fit jeans og har et høyt liv, og passer fint både til korte og lave personer. 

Jeans for lange ben

Jeans til lange ben kan være litt vanskeligere for der finnes det ikke noe hack man kan gjøre for å få den lenger. Bukser som er for korte for de med lange ben, slutter buksen gjerne litt over ankelen. Buksene som er godt egnet til de med lange ben er Mom Jeans, Slit Hem Jeans, og Flare Jeans. Disse buksene har enten en stilig lengde som passer til lange ben som eksempelvis mom jeans, mens de andre buksene har en sleng eller splitt som har en forlengende effekt på foten. 

  Jeans for de med former

  Om du har former og synes det er vanskelig å finne jeans som passer deg, har vi vår 4FLEX jeans med superstretch som passer til alle.

   

  Hvordan style jeans til hverdag og fest

  Jeans til fest

  Hvor behagelig er det ikke å ha på seg komfortable olabukser på fest? Det er lettere å danse og virkelig behagelig å gå med. Svært mange av våre jeans passer både til hverdags og fest, men vi har satt sammen noen kombinasjoner vi digger! 

  Vår 4flex jeans er en behagelig skinny stretch jeans, er en sikker vinner til fest. Denne buksen har en 4 veis stretch som gjør at du kan danse, hoppe og til og med gå i spagaten uten å frykte for at buksen skal revne. 

  Style din 4flex jeans med en bluse, skjorte, eller en crop top og blazer, og du er klar for fest!

  Skinny jeans til festCrop top til fest

   

  Vår wide leg jeans er den kuleste jeans-stilen akkurat nå. Denne buksen kan kombineres med mange forskjellige plagg, ut i fra stilen du foretrekker. Style buksen med en skjorte, enten basic og elegant hvit, eller en sprudlende farge. Jeans med wide legs er også perfekt å matche med en enkel topp, som en smock topp, eller en topp med ballongarmer.

  Sort jeans med vide benLys wide leg jeans

  Vår slit hem jeans har stretch er svært behagelig å ha på, uansett om du er danseløven på festen eller den som foretrekker å sitte stille og nyte musikken. Finn frem sko med høye hæler, en tank top, og du er klar for fest!

  Slim fit jeans med splitt nederst i benettank top til fest

   

  Jeans til hverdags

  For mange er jeans noe de syntes er fint å se på, men som de gjennom dagen drømmer om å komme hjem og få av. Vi har flere svært behagelige jeans, som passer perfekt til  hverdagen, både til jobb og fritid. Våre jeans er svært behagelige å ha på, som gjør at du kanskje ikke vil ha trangen til å komme hjem og få av olabuksen.

  Første jeans ut er 4flex jeans, som også nevnt tidligere, er dette en bukse som kan brukes både til hverdags og fest. Buksen er svært enkel å style både opp og ned, og har mye stretch i seg, som gjør at det føles ut som en tights. For et hverdagslig preg passer buksen godt sammen med en sweatshirt, en chunky strikkegenser eller en zip up bomullsgenser for den ultimate hverdagslooken.

  Les genser guiden vår for inspirasjon til overdeler du kan matche jeansen med!

  Slim fit jeans egnet til hverdagCrewneck i bomull

  Den neste jeansen ut er vår Straight raw hem jeans. Jeansen tar stil og komfort til et helt nytt nivå, som er helt perfekt for hverdagen! Jeansen har høyt liv, og baklommer som er plassert og formet slik at rumpa ser fin ut. Buksen passer perfekt med  en turtleneck eller rett og slett en hvit t skjorte.   

  Jeans med rette ben egnet til hverdagsBeige høyhalset genser til dame

   

  Stoffblandinger

  Polyester

  Polyester er den vanligste formen for tekstilfiber, og det brukes både i klær, innredningstekstiler og friluftsutstyr. 

  Blir du litt skeptisk når du ser klærne inneholder mye polyester? Det er ingenting å være skeptisk over! Polyester har nemlig svært mange positive egenskaper i klær, spesielt i klær som brukes til sportsaktiviteter, som løping og ski, men også i jeans! Polyester er et lett tekstilfiber, som ikke tar opp vann og den tørker raskt. Det er også et svært slitesterkt fiber som er lett å ta vare på, ikke krøller seg og er med på å øke komforten.


  Cotton

  Cotton, altså bomull, er et mykt fiber som vokser rundt frøene på bomullsplanten.

  Stoffer som er laget av bomull er naturlig motstandsdyktige mot støv og støvmidd. Stoff lagd av bomull er også et ikke - irriterende stoff, som betyr at det ikke vil forverre tørr hud eller forårsake allergiske reaksjoner, selv hos personer som er utsatt for hudproblemer som utslett og eksem. 

  Bomull har en tendens til å naturlig frastøte vann og svette, og som dermed er svært pustende. 

  Er du bekymret for de miljømessige konsekvensene av klær du kjøper? Bomull er biologisk nedbrytbart og en fornybar ressurs.


  Elastan 

  Elastan er en svært elastisk syntetisk, kunstig tekstilfiber. Dette er laget av polyuretan, og brukes oftest i blanding med andre syntetiske fibre. Elestan utvider seg mye og går tilbake til sin opprinnelige størrelse og bruker derfor å gi produktet mer elastitet. Vår 4FLEX jeans inneholder hele 7,50% elastan, og det er dette som er med på å gjøre at jeansen er såpass strechy.

  Famme sine jeans selges også på jeanson 

  Andre relevante artikler:

  Høstens fineste slengbukser 

  Tilbake til bloggen