Treningsøvelser for to

Trene sammen - beste treningsøvelser for to

Mangel på treningsmotivasjon?

I en travel hverdag er det ikke alltid like fristende å dra på trening og kan fort være noe man prioriterer bort. Å komme inn i en god treningsflyt kan være vanskelig i starten, men etterhvert som man begynner blir det enklere og morsommere med fysisk aktivitet. En løsning som kan gjøre treningsovergangen lettere er ved å ta med en venn!

Det er viktig å tenke på at trening først og fremst skal være moro. Dette er en perfekt mulighet til å være sosial og tilbringe litt ekstra tid med en venn eller kjæreste. Ved å være to er det lettere å motivere hverandre og tørre å prøve nye øvelser, samtidig som man kan nå nye mål sammen!

For å se progresjonen og resultatene av treningen, kan det være lurt å loggføre det i en treningsdagbok. Famme har en gratis treningdagbok som du kan laste ned her! 

Treningsprogram for gruppetrening

For å gjøre dørstokkmila enda kortere ønsker vi å vise til 5 enkle og effektive øvelser som like fint fungerer på et treningssenter eller som hjemmetrening. Dette er styrkeøvelser vi er veldig glade i, hvor man kan bruke hverandre som trenings-apparater. Dersom dere ønsker en ekstra utfordring er det også mulig å utføre øvelsene med en treningsstrikk!

 

Effektive mageøvelser

1. Raises med partner
Den ene partneren legger seg på ryggen og holder i beina til den andre. Den liggende partneren skal løfte beina rett opp og den stående partneren skal dytte beina rett frem gjentatte ganger. Samtidig som beina dyttes skal den liggende partneren stramme magen og holde igjen så godt som mulig. 
2. Sit-ups med partner
Her er det ulike variasjoner man kan utføre, men start med å sette dere på rompa fremfor hverandre. Først kan dere gjøre vanlige sit-ups med armene opp slik at dere gir en high five på toppen. Deretter kan dere gjøre en annen vri ved å sirkulere beina mot hverandre mens man strammer magen.
3. Planke med partner
Stell dere opp fremfor hverandre i en høy planke-posisjon. Her er det muligheter for variasjon og det kan være gøy å prøve ut litt forskjellige ting. En mulig utførelse er å gjøre partneren ustabil og ramle, uten å komme ut av posisjon selv. 

 

Effektive beinøvelser

1. Utfall med partner
Stell dere fremfor hverandre mens dere holder hender. Gå deretter ned i utfall med bytting av bein annenhver gang.

2. Statisk knebøy med partner
Still hverandre rygg mot rygg og gå deretter ned i en 90 graders knebøy. Her blir dere stående så lenge dere klarer.

 

3. Tåhev

Sitt på ryggen for vekt. Deretter strekk hælene oppover mens du holder knærne i ro, og ta en pause på toppen av strekningen. Gå sakte tilbake til startposisjon og gjenta. 

 

Ønsker du en enda gøyere treningsøkt? Sjekk ut våre tips for treningsøvelser du kan gjøre i parken her

Effektive ryggøvelser

Man må ikke glemme å trene ryggen! Det finnes mange effektive ryggøvelser for partnere og den du trener sammen med. Her er tre du kan legge til i øvelsene over. 

1. Partner band pulls

I denne øvelsen står man og facer partneren sin. Her bruker man treningsstrikk og står på hver sin side. Her skal man stå og dra samtidig med partneren sin. 

 

2. Wheelbarrow push up

Denne øvelsen trener ryggen, bryste, armer, ben og kjernemusklene dine. Den ene går inn i en planke posisjon hvor hendene og føttene har kontakt med gulvet. Når du bøyer albuene for å senke brystet mot gulvet, vil partneren din bøye seg ned fra hoftene mens du holder armene rett.

Så, mens du retter ut armene og beveger brystet vekk fra gulvet, står partneren din mens du holder ryggen rett. Gjør dette flere ganger og bytt posisjon.

 

3. Knee tucks

Denne øvelsen trener både ryggen og kjernemuskulaturen.  Først vil du og partneren din sitte på gulvet vendt mot hverandre, noen få meter unna, med hendene bak deg for å støtte korsryggen.

Du vil både ha bena opp og strekke ut ett ben om gangen for å banke på partnerens tå. Fortsett deretter å bytte ben, på en måte som om du tråkker på en sykkel.

Hold balansen og ryggen rett i flere repetisjoner.

Relaterende artikler 

Matchende treningssett

Hvilken farge å velge på treningstightsen

Scrunch treningsklær

 

Tilbake til bloggen