Treningsdagbok

Olympiatoppen treningsdagbok er stengt bak innlogging, og det fantes ingen gode digital treningsdagbok  med app, så Famme har lagd en digital treningsdagbok som kan brukes med app som er helt gratisSlutt på excel og papir, her får du en lett og mobiltilpasset dagbok!

Treningsdagboken vil systematisere din trening og gi deg kontroll over treningshverdagen. Dette vil være den beste treningsappen som til og med er gratis. 

En treningsdagbok er enkelt og greit bare en logg hvor du holder styr på hva, når og hvordan du har trent. Vi har bygd inn treningsøvelser, dato, repitisjon, vekt og alt du trenger for å dokumentere treningen.

Du loggfører treningen digitalt og kan filtrere på dag, øvelse og mer. Enten du trener styrke, løping eller yoga, treningsdagboken er tilpasset alle treningsaktiviteter

Treningsdagboken finner du her

Hvordan ta i bruk treningsdagboken

 • Lag en bruker i Airtable
 • Last ned Airtable appen på mobiltelefonen
 • Lag en kopi av dagboken linket over
 • Du har nå en fleksibel treningsdagbok med gruppering og filtreringsmuligheter og full fleksibilitet. Ønsker du å måle en parameter som ikke ligger i dagboken? Bare lag en ny kolonne for det du vil måle.

Hvorfor bør du føre treningsdagbok?

En treningsdagbok gir oversikt og større kontroll over belastningen man utsetter kroppen sin for. Ved å loggføre treningstid, intensitet og treningsfrekvens kan man passe på at den totale treningsmengden blir stor nok, men ikke for stor. Denne kontrollen er også viktig for oss mosjonister som opererer med langt lavere treningsmengder. En god treningsdagbok lar deg følge med på progresjonen din, slik at du enklere kan finne ut hvor hardt du bør trene og hvor tungt du bør løfte på neste økt.

Med vår treningsdagbok kan du se tilbake i tid og måle resultater og se fremgang. I tillegg kan den styrke motivasjonen og sette treningen i perspektiv. Ved å loggføre treningen kan man få mer mestringsfølelse og raskere progresjon.

Hva bør en treningsdagbok inneholde?

Hva man vil dokumentere i treningsdagboken kan variere ut ifra aktivitet.

Her er noen parametere som de fleste har nytte av å ta med i en treningsdagbok:

 • Aktivitetsform. Helt enkelt, hva slags trening ble gjennomført? Løping, sykling, squash med en kompis, styrketrening?
 • Øvelser (ved styrketrening). Hvilke øvelser gjorde du? Noter antall serier, repetisjoner og vektbelastning slik at du kan legge til rette for progresjon i treningen.
 • Varighet. Hvor lenge trente du? Dette gjelder spesielt for utholdenhetskrevende aktiviteter.
 • Intensitet. Hvor hard var økten? Var det en lett langkjøringsøkt, eller var du oppe på høy intensitet for å jobbe med oksygenopptaket ditt? Hvis du vil være enda mer detaljert her, kan du notere hvor mange minutter du hadde på rolig, medium og høy intensitet i løpet av økten. Trener du med pulsmåler blir dette ofte loggført automatisk i programmer som Polar Flow, Garmin Connect og lignende. For personer som driver med seriøs styrketrening er det vanlig å notere intensitet i form av RPE eller repetisjoner i reserve for hvert sett og hver øvelse.
 • Følelse. Hvordan følte du deg under og etter økten? Hadde du et bra energinivå?
 • Notater, fritekst felt hvor man kan skrive ned andre kommentarer
 • Distanse, fart, puls, watt og steg- eller tråkkfrekvens kan være relevant ved utholdenhetstrening

 

Treningsutstyr

Noe av det som kan hjelpe på motivasjonen er treningsutstyr. Om man har noe lett tilgjengelig kan det være mye mer motiverende å gjøre en treningsøkt. I tillegg til motivasjon så får man en mer hyggelig treningsopplevelse og man presterer enda bedre. Her er noen av våre tips til gode treningsutstyr som kan være til god hjelp og motivasjon! Vi har også laget en artikkel med vårt beste treningsutstyr som du kan lese her!

Treningsstrikker

Treningsstrikker er noe som er veldig populært å bruke og i treningsøktene sine. Våre Resistance Bands er et godt valg, da de er veldig gode på å aktivere musklene og skaper motstand, noe som bidrar til en god treningsøkt. De kan brukes både i forkant av en treningsøkt for å aktivere musklene, eller alene for en treningsøkt uten noe vekter. Våre treningsstrikker kommer i 3 forskjellige styrker; light, medium og heavy.

Her kan du lese om våre favorittøvelser med treningsstrikk!

 

 

Treningsbag  

En treningsbag er også et must-have når det kommer til treningsutstyr. Når man skal på treningssenter eller andre steder for å trene, kan det være lurt å ha en god, romslig bag som får plass til det du trenger. Vår Ready Duffel Bag har god plass og kommer med flere praktiske lommer til mobil, nøkler og kort. Den har også et underlag som beskytter bagen mot skitt og fuktighet. Denne bagen kan man enkelt ha over skulderen som man ser veldig bra ut i.