Hvordan fortsette med gode rutiner på trenings fronten

Hvordan holde på de gode rutinene

Du har kommet i gang med treningen, men sliter med å holde motivasjonen oppe. Har du kanskje nådd målene du satt deg da du først startet, eller sliter du med å se resultatene. Nedenfor deler vi noen gode tips og triks til hvordan man kan unngå tap av nettopp motivasjonen. Hvordan komme i gang med trening

Disiplin og gode rutiner

Det er lett å komme opp med unnskyldninger for å ikke ta seg den joggeturen eller dra på treningssenteret. Desto flere ganger du tillater deg selv å bli liggende på sofaen i stedet for å trene, desto nærmere er du ved å bryte ved de gode rutinene du var på god vei til å ilegge deg. 

Det er også viktig å ikke ta en ny treningsøkt hver eneste gang, men å ha noen faste økter over en liten periode,  når du ikke merker resultater av disse øktene kan du implementere noen nye øvelser. 

Er du engstelig for korona eller bare ikke glad i at det er mange mennesker på treningssenterne? Flere treningssenter har krav om booking for å ha kontroll på antall. Dette er ett fint verktøy å bruke for deg som er ikke ønsker alt for mange mennesker på senteret. Man kan også gå inn på senternes nettsider og se forventet besøk i løpet av dagen, og hvor mange som har møtt opp så langt. Les også: Hvordan få selvtillit på treningssenteret 

Sett deg både langsiktige og kortsiktige mål

Om målet er å komme seg på trening i dag så er det et bra mål, når du har bestemt deg for å trene er det også lettere å gjennomføre det målet. 

Hvorfor trener du? Du har kanskje lyst til å trene for å endre på eget utseende, men når du når dette målet er det viktig å ha andre mål å jobbe mot slik at motivasjonen ikke forsvinner. Mange trener fordi det påvirker hvordan de kan utnytte hverdagen sin, kanskje er det nødvendig for å fungere i hverdagen enten fysisk eller psykisk. Andre trener fordi det gir dem en mestringsfølelse. Eller kanskje det langsiktige målet ditt er å klare å løpe en gitt distanse eller en pull-up uten assistanse. Uansett hva det skulle være er det viktig å sette seg mål, skriv de ned i en notatbok eller på telefonen og jobb mot dem, skriv hvor nærme du kommer og dato slik at du kan se tilbake på hvor langt du har kommet. Les mer om Skadeforebyggende trening

Hvordan lar du deg bli inspirert og motivert?

Sosiale medier kan være en fantastisk plass til å la seg selv bli inspirert. Finn mennesker som påvirker deg positivt. Er du ikke helt trygg på alle apparatene på treningssenteret, eller trenger tips til øvelser du kan gjøre hjemme, så kan nettopp disse menneskene påvirke dette. 

Det er mange influencere der ute som poster enkle treningsøkter hvor de demonstrerer hvordan man utfører øvelsene, og annen relevant informasjon som vil gjøre det enkelt å følge økten uten forkunnskaper gjort den tidligere. Instagram og tiktok er supre plattformer å bruke til dette formålet. Hos oss på Famme er vi flere treningsglade jenter som jevnlig deler enkle økter og utfordringer på våre sosiale kanaler. Les også: De beste styrkeøvelsene for hele kroppen

Nytt treningstøy

Ofte skal det kanskje ikke mer til enn litt nytt treningstøy for å få et nytt boost av motivasjon. Det er viktig å føle seg vel for at prestere bra. Et positivt tankesett bidrar til at du gir det lille ekstra for å prestere bedre på trening. Dyrt trenger det nødvendigvis ikke være for at man skal få kvalitetsplagg man føler seg vel i.

Hos Famme er det ofte tilbud på en hel del av kundenes favoritter, unn deg selv et nytt plagg og kjenn på ny treningsglede uten at det svir i lommeboka. 

White Power Seamless TopPurple Power top

 Les også: Tightsguide - alt du trenger å vite

Bodyfuel

Hva fyller du kroppen din med? For å yte best på trening er det viktig å passe på hva du velger å fylle kroppen med. Sunn og proteinrik mat trenger ikke å være kjedelig, gjør litt research på dine sosiale kanaler eller gå innom din nærmeste bokhandel. Det finnes mange fantastiske retter som er både enkle og gode, utfordre deg selv på en ny rett i uken. Du er allerede på god vei til å danne deg noen nye og gode rutiner!

Trene med venner

For noen kan det å trene venner gi den ekstra motivasjonen som trengs for å bekjempe dørstokkmila, det er vanskeligere å komme opp med en unnskyldning når den ikke bare er til deg selv. For noen gir det å trene med venner inspirasjon til nye øvelser man kanskje ikke har testet før. Har man en travel hverdag er det en super måte å få kombinert sosialisering og trening. Her har vi lagt ved noen supre treningsøkter til deg og vennen din.

Trening med vennerTrene med venner, long sleeve og tights

Tren når det er gøy

Har du kanskje ikke tid til å trene en hel time en dag på grunn av alt for mange oppgaver som skal gjøres, da tar du en kort økt og kjenner på den gode følelsen av å ha gjort noe bra for kropp og hjerne. Har du ikke lyst til å trene lenge, gjør det du har lyst til. Med en gang trening blir noe du føler deg tvunget til, da blir det lettere å plutselig bli støttemedlem til treningsstudioet. 

Du kan også overfalle sansene dine med musikk som får deg på godt humør, lure kroppen litt. Kanskje økten blir en av dine beste. Dersom det bare ikke er dagen, gå hjem og pust, kanskje dette er dagen du skal prøve ut mindfulness. Livet er fylt med distraksjoner over alt som kan overvelde enhver, ved å trene opp hjernen til å slappe av vil du etter hvert klare å være mer tilstede i omgivelsene uten å stresse over fremtidige problemer. 

Les også: Meditasjon og mindfulness

Tilbake til bloggen