Treningsprogram. Syrkeøvelser for hele kroppen. Treningsstrikker, treningsbag, håndleggsbånd.

De beste styrkeøvelsene for hele kroppen

Mangler du motivasjon til å komme i gang?

I en hektisk hverdag er det ikke alltid like lett å opprettholde en god treningsflyt. Etter lange dager på jobben eller skolebenken blir dørstokkmila litt ekstra vanskelig å overkomme, og man blir gjerne liggende på sofaen resten av kvelden. Men, visste du at ved å innføre litt styrketrening i hverdagen øker energinivået og man vil faktisk få mer overskudd? Les mer om hvordan komme i gang med trening. 

Styrketrening er for alle, og det er aldri for sent å komme i gang. Med vårt brede utvalgt av treningsutstyr og treningsklær vil du stille godt forberedt til dine første økter. Det er ikke alltid helt enkelt å vite hvor man skal starte, men vi vil gjerne hjelpe deg. Vi har derfor satt sammen et enkelt treningsprogram for økt styrke som kan utføres hjemme eller på studio. Les mer om styrkeprogram for nybegynnere. 

Enten man er nybegynner eller viderekommen er Resistance bands, også kalt treningsstrikker et essensielt tilbehør alle burde inkludere i sin treningsbag. Våre treningsstrikker kommer i tre ulike styrker, slik at man enkelt kan regulere og variere etter hvert som man blir sterkere. Treningsstrikker er også helt supre å bruke til oppvarming og aktivering av ulike muskelgrupper, noe som vil være viktig før en hver økt. 

Treningsstrikk i tre ulike styrker

 

 Fire fordeler med styrketrening

  1. Du forebygger tap av muskelmasse
  2. Minsker risikoen for skade
  3. Forbedrer den mentale helsen
  4. Forebygger hjerte og karsykdommer

Styrketreningsprogram for hele kroppen

Dette programmet inneholder 5 øvelser som styrker hele kroppen, og passer like bra for nybegynnere som for de som har trent mye før. Treningsprogrammet kan utføres med eller uten vekter.

Øvelse 1

Knebøy (øker styrke i bein, rumpe og kjernemuskulaturen)

4 sett x 12 repetisjoner 

Knebøy er en svært populær øvelse, og kan tilpasses på flere måter. Prøv også squat med dumbells eller i stativ med vekter.

Øvelse 2

Pushups/armhevinger (økter styrke i bryst, skuldre og triceps)

4 sett x 10 repetisjoner

Stå på knærne for å gjøre det lettere. Bruk strikk rundt albuene for mer motstand.

 

Øvelse 3

Utfall (øker styrke i lår og rumpe)

3 sett (på hver fot) x 12 repetisjoner

 

Øvelse 4

Rygghev (øker styrke i ryggen)

4 sett x 12

 

Øvelse 5

Planken (øker styrke i hele kjernemuskulaturen)

3 sett x 1 min 

 

Det eneste som er gøyere enn å trene alene er å trene sammen med en venn. Sjekk ut våre beste treningsøvelser for to her!

Les også: Skadeforebyggende trening 

Tilbake til bloggen