trening på kontoret og hjemme

Trening på kontoret og hjemme

Det er høst, straks vinter, og de fleste er tilbake til den "vanlige" hverdagen med jobb, skole, fritidsaktiviteter, sosialt liv og trening. For mange kan det sistnevnte være vanskelig å få til så ofte som man vil, grunnet lite tid eller andre ting som står i veien eller kommer opp. Derfor kan det være en lur idé å kombinere arbeidslivet og livet man har hjemme med trening - slik at man får i seg litt aktivitet hver dag hvis man ikke har tid til å disponere til det ellers, noe som er utrolig viktig for god helse

Ved lange dager med stillesitting kan dette gå utover holdningen, for å motvirke dette har vi satt sammen noen enkle øvelser for å motvirke dårlig holdning.

Viktig med litt mosjon hver dag

Det er utrolig viktig å bevege seg litt hver dag. Man er anbefalt en minimum av 30 minutter med aktivitet hver dag - og bare en halvtime er i bunn og grunn et ganske oppnåelig vindu med tid det burde være mulig at man får aktivisert seg litt. De minimum tretti minuttene kan man lett få til i løpet av dagen på kontoret (når man ikke står så tett opp med arbeidsoppgaver og møter) eller hjemme. Her har vi laget en guide til trening på kontoret og hjemme med enkle tips og øvelser man kan få til uten nødvendigvis så mye utstyr. 

grå treningstights og dame

Hvorfor trene på kontoret?

På kontoret sitter man som oftest veldig mye i ro. Det kan være varierte arbeidsdager, enten de kjennes tunge eller lette, det kan være mye eller lite å gjøre og det kan være at man ikke har tid til å tenke på noe annet enn det man driver med på jobb. Av helsemessige årsaker er det nok ikke bra å sitte konstant i ro og ikke få i seg mosjon, i tillegg til å være belastet av arbeidsoppgaver. Derfor er det viktig å få på noe slags trening på kontoret.  

trening på kontoret

I tillegg kan man få skader eller vondt i muskler og ledd ved å sitte for mye i ro. Derfor er trening på kontoret noe man burde få til, og lett kan få til. Vi har laget en guide til hva slags trening man kan gjøre for å forebygge skader, ta en titt her. 

Det kan være lurt å investere i et par gode joggesko med bra demping om man vil slippe å få plager i muskel og ledd fra for mye kontortid. Et par gode joggesko til dame som gir gode støtte er Endorphin RX1 joggeskoene: 

Hvit joggesko med god dempingSvart og hvit treningssko
Det som er så bra med disse joggeskoene er at de gir god demping, slik at man forebygger muskelskader eller smerter i kroppen etter man har sittet for mye i ro eller sittet for mye i én posisjon. Disse puster godt og har chunky såle, noe som gjør de svært behagelige og gir god bevegelighet. Dermed er disse joggeskoene til dame perfekte å bruke på jobb, om man trenger nye komfortable sko til jobb og hvis man også tenker å få til noe trening ila arbeidsdagen, noe som er viktig for at man skal føle seg bra. 
beste joggesko til dame

Tips til trening på kontoret

Først er det viktig å "forberede" kroppen på trening; dette kan man gjøre ved å for eksempel tøye, strekke seg litt. Hvis man har noen vekter liggende på kontoret er det optimalt, men det forventes ikke at man skal dra med seg massevis av treningsutstyr inn på arbeidsstedet ditt. Med vektene kan man lett trene litt styrketrening mens man sitter i kontorstolen eller hvis man står oppreist. Om man ikke har noen vekter eller manualer tilstede kan man bruke tyngre bøker eller kontorutstyr som gir vekt. Her kan man ta litt forskjellige øvelser, enten så kan man gå rundt med vektene eller så kan man ta litt løft eller knebøy. Her har vi laget en guide til diverse styrkeøvelser: De beste styrkeøvelsene for hele kroppen. 

beste treningsstrikker til trening

Hvorfor trene hjemme

Det som er gunstig er å finne frem til enkle øvelser som ikke krever så mye, siden man tross alt er på kontoret og er begrenset når det gjelder tid og plass. Fokuser på enkle muskelgrupper og finn frem gode og enkle tøyeøvelser. 

Her kan du lese om hvorfor man skal tøye etter trening.

tøye etter trening

Yoga øvelser hjemmefra - Nybegynnerguide.

beste yogaøvelser til hjemmetrening

Det er lurt å få tak i gode yogaklær som hjelper deg å prestere, og samtidig er komfortabelt å ha på. Det som er så fint med yogaklær er at man kan både trene i de men også bruke de som vanlig loungewear hjemme. Sjekk ut guiden vår for de beste yogaklærne til dame her. 

En stor favoritt er treningssettet Softy Leggings og Softy Sports Bra som yogaklær til dame

Ribbed og seamless treningstøy er en stor favoritt og gir god, pustende bevegelighet. Les mer om de beste yogaklærne til dame her

Tips til trening hjemme

Ellers til trening hjemme kan man ta i bruk vekter eller manualer om man har det hjemme, og ta diverse styrkeøvelser. Markløft, knebøy, mageøvelser og ryggøvelser er eksempler på ulike sett man kan ta. Bruk gjerne noen treningsstrikker når man skal ta trening hjemme eller på kontoret, du kan finne de mest elastiske og holdbare treningsstrikkene her:

Treningsstrikk i tre ulike styrker

Vi har også laget en guide til øvelser man kan gjøre med treningsstrikker, noe som er svært ideelt til å bruke hjemme: Treningsstrikk øvelser. 

Om man ikke har vekter eller manualer og man har barn kan man også løfte ungene sine, dette er en morsom aktivitet som ungene også tenker er gøy og vil være med på. Her tilbringer man tid med barna samtidig som man får til litt trening - en win-win situasjon og definitivt en fordel av å trene hjemme. 

Nøkkelordet er enkle, basisøvelser. Det skal ikke være stress eller en stor belastning å trene hjemme. Finn frem det du har og bruk det til din fordel! Vær kreativ og kom i aktivitet, det er det viktigste. 

grått treningssett dame

Råd fra fysioterapeut

Noen bemerkelser fra en profesjonell som kan hjelpe med å forhindre risikoen ved skader knyttet til hjemmekontor, eller dager hvor man sitter mye stille

Generelle råd

  • Varier sittestillingen.
  • Ha støtte til underarmene.
  • Ta pauser ofte i løpet av arbeidsdagen.
  • Ha et tydelig skille mellom arbeidstid og fritid. 

Råd om sittestilling

  • Sitt på en stol der du har føttene i gulvet.
  • Det meste av lårene skal hvile på stolsetet.
  • Stolsetet kan være høyere bak enn foran, men ikke motsatt
  • Omtrent en knyttneves avstand mellom knehasen og stolsetet anbefales for å minimere risikoen for å hovne i bena på slutten av dagen. 

Tilbake til bloggen