Slik når du nyttårsforsettene dine

Slik når du nyttårsforsettene dine

Å ha nyttårsforsetter er noe et hvert nytt år hører til, og de fleste kjenner til utsagnet "nytt år, nye muligheter". Det nye året kan så absolutt by på nye muligheter til å lage nye vaner, slutte med en uvane eller lære seg noe nytt. Samtidig kjenner så og si alle til følelsen av å sette seg en rekke mål for det nye året uten å klare og følge opp. Nyttårsforsetter i seg selv kan være både motiverende og fungere godt til å lage nye vaner, men det forutsetter at de følges. Det kan være flere årsaker til hvorfor man ikke når målene, og her kan du lese om ulike fallgruver man bør unngå og tips til hvordan du kan nå dine nyttårsforsetter!

Les mer om hvordan komme igang med treningen.

Tre ting å unngå når du lager nyttårsforsetter

1. Sette deg for mange mål

Dette er en klassisk fallgruve, da man ser på det nye året som en mulighet til å få til alt det man ikke fikk gjort i det året som gikk. Men ved å ha for mange mål blir de ofte uklare og vanskelig å gjennomføre i praksis. Derfor bør man plukke ut en til to mål som man ønsker å fokusere på.

2. Lage mål basert på ting du egentlig ikke vil

En annen vanlig fallgruve er å setter seg mål som ikke er i tråd med hva du liker, hvem du er og hva du trives med. Selv om det nye året byr på muligheter, kommer man ikke til å våkne opp som en ny person det øyeblikket året bikker om. Derfor er det veldig viktig å lage mål basert på hva du faktisk tror på og ønsker å gjennomføre. Et eksempel er dersom man ønsker å spise mindre kjøtt, men egentlig er veldig glad i å spise kjøtt - så vil det være vanskelig å gjennomføre dersom du setter nyttårsforsettet til å bli vegetarianer. Et enklere og mer klart mål man kan ha er hellere å spise kjøttfri mat en til to dager i uken. 

3. Ikke implementere målene i hverdagen

Dette er kanskje den viktigste fallgruven å unngå. Det er utrolig viktig å la nyttårsforsettene deles opp til små mål du kan nå i hverdagen. Da kan du følge med på progresjonen og justere målene dersom du har satt deg for store eller vanskelige mål. 

nyttårsforsetter

Tips for å nå nyttårsforsettene

  • Legg en plan
  • Bryt nyttårsforsettene ned i mindre delmål slik at det kan bli en del av hverdagen din og en ny vane. 
  • Få med deg en venn eller partner, slik at dere kan motivere hverandre!
  • Ikke la et tilbakefall sette deg helt tilbake. Lær av feilen og gå videre.

Når man skal legge en plan kan det være lurt å ha noen guider å forholde seg til, spesielt med tanke på trening. Det kan være et godt tips å sjekke ut en nybegynner guide til yoga, eller en en generell guide til treningsprogram for nybegynnere. Hvis man har noe å forholde seg til som er laget på forhånd kan det være lettere å legge treningsplanen. 

Sjekk ut våre supernyttige guides og innlegg om trening som hjelper deg å komme i gang her!

Det viktigste å huske på er at det tar tid å endre eller få en ny vane. Hvor lang tid det tar derimot, er mye omdiskutert. Men det kan ta alt fra en til tre måneder. Derfor er det viktigste tipset å fortsette dersom motivasjonen slipper, og jobbe med delmålene samtidig som man har det store målet eller nyttårsforsettet som motivasjonsfaktor.

Hva er de vanligste nyttårsforsettene?

  1. Trene mer
  2. Spise sunnere
  3. Få en ny hobby
  4. Tilbringe mer tid med venner
  5. Få en ny jobb

 

Dersom du ønsker å begynne å trene eller trene mer, kan et godt tips på motivasjonen være å kjøpe nytt treningstøy! Det er mye gøyere å dra på trening når du føler deg fresh og komfortabel. Sjekk gjerne ut vårt store utvalg av treningsklær til dame her!

Som for eksempel har vi denne freshe treningstoppen til dame, vår Perform Tank TopFinnes det en bedre måte å starte nyåret på enn å dukke opp på treningssenteret med denne toppen? Noe som kan være "make it or break it" for motivasjonen din til å komme deg på treningssenteret er nemlig treningstøyet ditt, og da er det alltid gøy å ha fargerike topper som er fine å ha på seg. Perform Tank Top har også en innebygget sports-bh, så en mer praktisk treningstopp skal man lete lenge etter. I tillegg puster den veldig godt og føles veldig behagelig ut å ha på seg, og man kan bruke den til masse forskjellige typer trening. Denne toppen er stretchy og god og en must-have til å ha på seg på treningsstudioet i 2022!

  

 

En annen nyhet er vår Power Tank Top. Power Tank Top har alle egenskapene man er ute etter i en treningstopp. Det er en seamless singlett (så en ny favoritt til dere som elsker seamless) og den vil transportere fukt effektivt. Denne toppen er svært elastisk og gir god bevegelighet så derfor er det en av de beste treningssinglettene man kan skaffe seg til nyåret! 
 Hvit treningstopp til dame
Les mer om de beste treningstoppene til dame i en guide her

 

Nå målene dine for 2022

Å nå nyttårsforsettene dine kan være svært vanskelig og krevende, spesielt når alle målene handler om strenge krav trening du skal kjøre i gang. Man kan lett få dårlig samvittighet om man ikke gjør alt man sier man skal gjøre i nyttårsforsettene. Hvis man merker at man sliter litt med motivasjonen når det gjelder å nå de større nyttårsforsettene, er det lurt å sette litt mindre mål for seg selv, som er lettere å oppnå. 

Tilbake til bloggen