Bærekraftig produksjon

Bærekraftig Produksjon

Vi i Famme ønsker å lede veien innen bærekraft og miljøvennlig produksjon innen damemote og treningstøy. Dette gjør vi ved å forsikre oss om at våre leverandører er eksemplariske innen bærekraftig produksjon, slik at materialene og produktene våre er produsert på en miljøvennlig og ansvarlig måte. Vi tror på at gode råvarer og leverandører er nøkkelen til en bærekraftig bedrift med miljøvennlige plagg. 

Garnproduksjon

Garnet i tøyet vårt blir produsert av Fulgar, en italiensk bedrift som i 2009 ble den første produsenten av Poliyamide 6.6 som oppnådde EU's Ecolabel for miljøvennlig kompetanse og prestasjon sett ut ifra miljøpåvirkningen gjennom hele produktets livssyklus. Deres bærekraftige tiltak inkluderer blant annet oppsett av et miljøvennlig produksjonssystem, et internt designet vannforvaltningssystem som bidrar til optimal vannbruk for nedkjøling av luft og utstyr og resirkulering av over 63% av materialene under produksjonssyklusen. Vi ønsker å være åpne om hvem leverandørene våre er og hvordan produktene våre produseres, og det er derfor vi har laget denne artikkelen for at du skal få et innsyn i hvordan vi har gått frem for å bli et bærekraftig merke.

Vår Vortex 2 Tights er laget med bærekraftig garn fra Fulgar Vortex Tights 2 er laget med bærekraftig garn fra Fulgar

Svømmetøy

Vår swimwear-kolleksjon er produsert av Sensitive Fabrics, en annen italiensk produsent som gjennom "The SensitiveEcoSystem Project" har fokusert på å kutte vann, energi og kjemikalieforbruk samt redusere utslipp av karbon og avfall. 

Denim 

Vår denim kommer fra Isko, en av verdens ledende denim-produsenter som distribuerer denim til store deler av kloden. Isko jobber for å sette standarden når det kommer til bærekraftig sourcing og produksjon av denim, og streber for å ha en åpen prosess for å kunne påvirke andre til å følge samme standard. Isko streber for å få alle ingrediensene i denimen sin sertifisert som øko-vennlig og jobber kontinuerlig for å oppnå en så bærekraftig bedriftsmodell som mulig. Isko er også den første denim-produsenten i verden som mottok den Nordiske Miljømerket, Svanemerket. 

Stoffproduksjon (fleece)

Stoffet vi bruker i noen av plaggene våre kommer fra leverandøren Pontetorto. En av Pontetortos sentrale og grunnleggende filosofier bygger på å beskytte naturen og utvikle en sterk miljøbevissthet gjennom flere miljøvennlige og bærekraftige tiltak. Dette inkluderer blant annet initiativer som: 
- Bruk av miljøvennlige produkter
- Utstrakt bruk av resirkulerte materialer, blant annet resirkulerte plastflasker.
- Bruk av innovativ teknologi som kjører på solcelle energi.
- Integrasjon av miljøvennlige råvarer
- Fokus på å redusere mikroplastutslipp ved fleece-produksjon