Terrengløpesko til dame

De beste løpeskoene til terreng

Ulendt terreng krever løpesko som har godt grep, god støtte rundt anklene og som tåler både vann og gjørme. Disse egenskapene kan være avgjørende for en vellykket løpetur i krevende terreng. I denne artikkelen vil du lese mer om de beste løpeskoene til terreng og få tips til hvordan du du kan finne de beste løpeskoene for deg og til ditt behov.

 

Terrengløpesko

Ventdry RX1 

Vannavvisende terrengløpesko med godt grep og god demping. Skoene sørger for at du holder deg tørr på beina under løpeturen samtidig som det pustende mesh materialet sørger for at du verken vil føle deg klam eller svett. Joggeskoene har refleks på baksiden som sørger for at du blir sett når det er mørkt. Skoene egner seg like bra som tursko som til løping i terreng. Disse skoene vil ta løpeturen til et nytt nivå!

► Vannavvisende

► Pustende mesh materiale

► Solid såle med godt grept

 

Hvordan velge riktig løpesko?

Ved valg av nye løpesko er du nødt til å ta stilling til bruksområde, enten det er løping i terreng eller på asfalt og tredemølle. Dette er avgjørende da de ulike aktivitetene krever ulikt grep for å gi en smidig løpeopplevelse. Vi har samlet våre beste tips til hvordan du kan velge riktige løpesko her.

Les mer: Slik velger du riktig løpesko

 

Tips til å få bedre kondisjon

#1 Intervalltrening

Intervalltrening er en av de mest effektive formene for å trene opp kondisjon. Du har kanskje hørt om 4x4 intervaller? Denne typen intervaller kan utføres på både tredemølle og asfalt. Start med en lett oppvarming før du begynner med 4 minutters løping for å oppnå 85-95% makspuls og ta 2-3 minutter pause. Dette utføres totalt 4 ganger.

#2 Bakketrening

Bakketrening er god trening for å trene lår og setemuskulatur. På plattformen Tiktok har 12-5-30 blitt en velkjent treningsøkt for å trene kondisjon. På tredemølle utføres denne økten ved å stille inn tredemøllen til en incline på 12, tempoet til 5 kmt og gå i 30 minutter. 

#3 Høy intensitets trening

Høy intensitet treningsøkter er supereffektivt for deg som ønsker korte treningsøkter på 20-30 minutter. 4x4 er en form for høy intensitet trening, men du kan også trene styrketrening hvor du velger ut 4-5 forskjellige øvelser og roterer på disse etter 60 sekunder med 15 sekunder pause mellom hver øvelse.

Les mer: 3 tips til å få bedre kondisjon

Tilbake til bloggen