Treningssko i svart og hvit

Slik velger du riktig løpesko

Joggesko kan være avgjørende for en god løpeopplevelse. I denne artikkelen vil du få råd om hva du bør tenke på ved valg av joggesko og hva som er forskjellen på Endorphin RX1 og Ventdry RX1. 

 

Løpesko for tredemølle og asfalt eller terreng? 

Både asfalt og tredemølle er harde underlag som krever sko med god demping for å unngå skader. Disse underlagene er flate og krever ikke sko med et solid grep. Det er snarere slik at yttersålen på løpesko egnet for tredemølle og asfalt bør være flat da det sikrer en smidig løpeopplevelse. 

Løping i terreng krever sko som har en robust overflate som tåler både vann og gjørme. Yttersålen bør ha godt grep da den skal sørge for at du kan løpe over både kvist og stein uten å skli eller tråkke over. Sålen er ofte noe lavere enn på joggesko egnet for tredemølle og asfalt for å sikre bedre kontakt med underlaget.

Les mer: Hvordan løpe riktig


Demping og vekt på løpesko

Løpesko har generelt sett blitt lettere de siste årene og det har blitt svært populært med fjærlette sko. Et lett joggesko kan føles mer responsiv og raskere å løpe med. Denne typen løpesko har ofte en tykk såle som er fjærlett, men som gir god demping. En tyngre terrengløpesko gir ofte et bedre grep og har en mer solid såle som tåler et mer robust underlag. Denne typen sko har en lavere såle som gir god kontakt med underlaget. Når du skal velge løpesko bør du først og fremst avgjøre til hvilket formål skoene skal brukes til enten det er langdistanse eller intervaller. Kort sagt handler det om hva slags løper du er, hvor langt du løper og hvor du løper.

 

Endorphin RX1 VS Endorphin Ventdry RX1

Endorphin RX1  Ventdry RX1
Egnet for tredemølle og asfalt
  Egnet for løping i terreng
   Chunky såle som gir god demping
    Solid såle med godt grep
     Pustende mesh materiale
      Vannavvisende
       Drop 10mm
        Drop 10mm

          

         Endorphin RX1 Shoes

         Lette joggesko med chunky såle utviklet for løping på tredemølle og asfalt. Løpeskoene har et pustende mesh materiale som sørger for at du verken vil føle deg klam eller svett ved løping med høy intensitet. Skoene kan vaskes og er laget slik at de bevarer hvitfargen lenger.

         Hvit løpesko med god stabilitet

          


         Ventdry RX1 Shoes

         Vannavvisende løpesko med en solid såle som gir godt grep i ulendt terreng. Den solide sålen sørger for at du kan tråkke på både kvist eller stein under å skli eller få skader på løpeturen. Disse skoene er noe tyngre enn Endorphin RX1 da sålen er mer robust og laget for å håndtere krevende terreng.

          

         Tilbake til bloggen