hvordan bli en influencer på instagram, snapchat, youtube, tiktok

Hvordan Bli En Influencer

Hvordan bli (og fortsette å være) en god influencer?

Du har kanskje lest vårt innlegg om hva en influencer er og tenkt at “hei, jeg vil bli en influencer!” eller kanskje du allerede har startet men føler du trenger litt mer informasjon om hvordan ting fungerer? Da er dette guiden for deg. Enten du skal bli ambassadør for klær, sko eller annet, så vil disse stegene hjelpe deg!


Steg 1: Finn din plattform

Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvilken plattform du ønsker å fokusere på. Mange store influencere i dag har både en Tik Tok, Instagram, Youtube konto og mer, men når man først skal sette i gang er det lurt å ha hovedfokus på en eller to plattformer heller enn å prøve å gjøre alt på en gang. Husk, det er bedre å gjøre en ting ordentlig enn å gjøre mange ting halvveis!
Her er en guide til noen av de mest populære plattformene for influencere i dag og hvem de kan passe til:Tik Tok: Korte videosnutter med innebygd redigeringsprogram. Dersom du foretrekker å gjøre alt på telefonen er dette noe for deg. Passer til deg som vil lage dansevideoer, morsomme sketcher, dele meninger tips og kunnskap som kan formidles fort og enkelt. 

 

Instagram: Bildeinnhold. Liker du foto er dette plattformen for deg. Instagram lar deg lage en kombinasjon av både bilde- og videoinnhold, samt skrive korte tekster. 


Youtube: Lengre videoer. Om du liker videografi og har tid til å lage lengre videoer som krever mer redigering er dette en god plattform for deg. Den passer til innhold som for eksempel vlogging, lengre videoer hvor du prater om forskjellige tema, how-to’s m.m. 


Blogg/egen nettside: Lengre tekstinnhold og et miks av medier. Om du ønsker å skrive artikler, reviews og lignende er dette en super plattform. Det lar deg også samle bilder, videoer og tekst på en side som du har full kontroll over. 

Hvilken plattform du velger kan også være avhengig av hva slags type varer man ønsker å promotere. Klær er eksempelvis veldig populært å være ambassadør for gjennom instagram hvor til og med "små" profiler kan få sponsede produkter i mange tilfeller. 


Steg 2: Finn en nisje

Finn ut hva slags innhold du liker å lage og prøv å holde deg til det temaet. Det er enklere å bygge en engasjert følger base dersom følgerne dine vet hva de kommer til å få dersom de følger deg. Er det mote? trening? mat? politikk? kunsthistorie? hundebilder? Det er lettere å bli flink til å lage innhold med høy kvalitet samt å få nye følgere med like interesser om man holder seg til en begrenset nisje.

Bilde av influencer Mette Jakobsen
@_mettejakobsen_ har funnet sin nisje i friluftsbilder med hundene sine!

Steg 3: invester i utstyr du kommer til å bruke

Det er på ingen måte nødvendig å dra ut og kjøpe all verdens kamerautstyr og redigeringsprogrammer når man først starter som influencer. Gjerne start smått og etter hvert som du ser behov for å oppgradere utstyret ditt så invester i høykvalitets utstyr som du vet du kommer til å bruke. Det kan hjelpe deg å gjøre innholdet ditt bedre, gjøre det lettere å produsere innhold eller gjøre det morsommere å lage innhold! Poenget er: invester lurt, og tenk før du kjøper.


Steg 4: Ikke gi opp!

Ikke gi opp! Når du først har startet kan det være demotiverende dersom man ikke får hundrevis av følgere med en gang, men husk at de fleste influencere har brukt lang tid på forbedre innholdet sitt og bygge opp følgerbasen sin. Her er noen tips til ting du kan gjøre for å holde deg selv motivert og bygge opp en større plattform. 


Lær nye ferdigheter

Det finnes massevis av ressurser på nettet som kan lære deg hvordan man kan redigere bilder og videoer, ta bedre bilder og skrive bedre artikler. Sjekk ut vår guide til reels og fotografi dersom du ikke har gjort det enda! Bruk tid på å lære fra andre og øv deg på å øke kvaliteten på innholdet ditt. Bedre innhold gir høyere sannsynlighet for at du kan få samarbeid med bedrifter og vil generelt tiltrekke flere følgere. 


Snakk med følgerne dine

En stor del av utfordringen med å være en influencer er å bygge opp en relasjon med følgerne dine, og å vedlikeholde den. Å prate med følgerne dine på stories, stille dem spørsmål, svare på kommentarer og meldinger er alle gode måter å bli kjent med de som følger deg på, og kanskje også få nye venner.

Bli kjent med andre influencere

Ikke vær redd for å ta kontakt med andre influencere i din bransje. Det kan være veldig nyttig å ha andre influencere å stille spørsmål til når man først skal komme i gang, og det gjør det mye morsommere å holde på i lengden! 


Post ofte (nok)

En ting som er veldig viktig om man ønsker å få flere følgere på nett er å passe på å publisere jevnlig. Hvor ofte man burde poste avhenger av hvilken plattform man bruker. For eksempel vil en Youtube video kreve mer arbeid enn en Instagram post, og derfor burde man kanskje poste oftere på Instagram enn på Youtube. Pass likevel på at alt innholdet du poster er av høy kvalitet og tilfører verdi (enten i form av underholdning, informasjon eller liknende) til følgerne dine. Det er liten vits i å poste hver dag dersom man ender opp med å poste innhold man ikke er fornøyd med og som følgerne dine ikke setter pris på.


Autentisitet og ansvar

Det er ingen hemmelighet at man også har et ansvar som influencer til å være troverdig, åpen og ærlig. Det er lett å ødelegge tilliten til følgerne sine om man anbefaler et produkt man egentlig ikke liker og ikke ville brukt selv. Om du hadde kjøpt kameraet som favoritt fotografen din anbefalte og det viste seg å ta dårlige bilder og gikk i stykker med en gang hadde det vært vanskelig å stole på influenceren neste gang de postet om et produkt. Samtidig er det viktig å passe på at man ikke sprer budskap som kan påvirke følgerne dine negativt, enten der er relatert til å fremme holdninger som kan påvirke lettpåvirkelige følgere negativt, eller å anbefale produkter som kan påvirke dem negativt eller også være skadelige. Husk at du har rett til å si nei om noen ber deg om å promotere noe, og det er aldri for sent å angre seg!

Tilbake til bloggen