instagram reels guide

Hvordan lage reels på Instagram

Vår guide til reels

Det er ingen hemmelighet at Reels har tatt verden med storm og at videoinnhold er en av de mest effektive måtene å fange oppmerksomhet på på sosiale medier. Derfor har vi nå laget en guide til hvordan man kan komme i gang med å lage reels på Instagram som ambassadør hos Famme.

For å komme i gang må man først ha en plan for hva reelen skal handle om. Her er noen ideer fra oss som passer godt om man ønsker å promotere varer fra Famme. 

  • Ut på tur: ta med deg telefonen eller kameraet ut på tur i famme activewear og vis frem en tursti du liker eller fin natur du har i nærområdet.
  • Trenings-reels: Om du liker å trene kan du ta på deg famme-treningstøyet og filme en treningsøkt eller dele noen av dine favoritt-øvelser eller andre tips relatert til trening. 
  • Antrekk jeg ville brukt til….: sett sammen antrekk med dine favorittplagg fra Famme til forskjellige anledninger. Det kan være for eksempel joggetur, skogtur, trening, filmkveld, shopping mm.
  • Haul: Har du nettopp mottatt en stor bestilling fra oss? Lag en try-on haul og vis frem plaggene du har kjøpt! Gjerne kom med ærlig tilbakemelding om hva du synes om dem og hjelp seerne å velge riktig størrelse. 
  • Tre forskjellige måter å style X: Har du et plagg du liker veldig godt kan det være en idé å finne flere forskjellige måter å style det på og vis frem disse antrekkene. Kanskje shortsen din passer like godt til en treningsøkt som til en tur på byen? Vis hvordan du ville satt sammen flere antrekk til forskjellige anledninger med det samme plagget!

Når man har bestemt seg for hva slags reel man skal lage, gjenstår det bare å filme, redigere og publisere.

 

Filming

Man kan enten filme reels inne på Instagram-appen eller på telefonen og laste opp klippene i appen senere. Har du et kamera kan du også bruke dette. Eksperimenter og finn ut hvilken metode som passer best for deg. Husk også å passe på at du filmer i god belysning, gjerne ved et vindu eller utendørs. 


Redigering

På reels funksjonen i Instagram kan man klippe og lime sammen klipp selv, samt legge på enkle filter og tekst. Ønsker du en litt mer avansert videoredigerings-app kan du også laste ned Filmm eller InShot som er gratis på app store.
Når du redigerer kan det være lurt å passe på at man klipper slik at man har myke overganger mellom klippene, og at videoen går i et raskt tempo (husk at videoen ikke kan overgå 60 sekunder) men at seeren fortsatt får med seg hva som skjer i hvert klipp.

Tips og triks

  • Lag engasjerende reels, pass på at de 5 første sekundene fanger oppmerksomheten til seeren, og fokuser på innhold som enten inspirerer, underholder eller tilbyr ny informasjon til seerne. Dette gjør at andre mer sannsynlig vil engasjere seg med innholdet ditt! 
  • Bruk lyder og sanger som er populære når du publiserer. Gjerne bruk noen minutter til å se på andre sine reels og lagre lydene de har brukt som du liker. Bruk av populære lyder gjør det mer sannsynlig at nye mennesker oppdaget videoen din.
  • Bruk hashtags. Reglene for hashtags til reels er det samme som for in-feed poster. Altså kan man bruke opp til 30 hashtags per reel, og disse burde være relevante til innholdet du poster. 
  • Bruk tekst/voice overs. Å legge til tekst på videoen kan hjelpe seeren å skjønne hva som foregår og tilføre mer informasjon til innholdet. Pass på at du gjør tekstene korte, du vil ikke at de skal ta all oppmerksomheten bort fra videoen. Pass også på at de er synlige lenge nok til at seeren rekker å lese hele teksten før den forsvinner.
  • Ha det gøy! Entusiasme og energi smitter, så gjør ditt beste for å formidle entusiasme gjennom videoen for å engasjere seerne dine. 
Tilbake til bloggen