ullundertøy til dame ullgenser ulltights ullsokker

Hvorfor er det viktig med ullundertøy?

Det går mot kaldere og mørkere tider - vinteren kommer og da er det viktig at man holder seg god og varm. I Famme har vi et stort utvalg med ullundertøy til dame, men hvorfor er det viktig å ha på seg ull innerst?

Det viktigste man må tenke på når man skal kle på seg for kulde, er at man skal holde seg varm gjennom dagen, og gjennom all slags aktivitet. I Norden er vi utsatt for all slags vær som skifter fort, og ull hjelper til med å holde oss forberedt på alle slags vær og vind. Ull er viktig når vi er i kalde og fuktige klima, og det hjelper med å holde huden tørr når man blir svett eller våt. 

Ullundertøy er temperaturregulerende og hjelper med å holde deg varm på kalde dager. Ullundertøy kan brukes enten det er varmt eller kaldt ute, siden det har temperaturregulerende egenskaper. Det transporterer fuktighet vekk fra huden, og behøves ikke vaskes ofte siden det har selvrensende egenskaper. 

Hva er forskjellen på ullundertøy og superundertøy?

Hva er egentlig forskjellen på ullundertøy og superundertøy? Dette er noe de fleste tar for gitt, men sannheten er at hvilket stoff du velger har mye å si for aktiviteten som skal utføres.

Omtalelser av ullundertøy og superundertøy brukes gjerne om hverandre og det er kanskje ikke mange som tenker over at det er noe forskjell på disse plaggene. Sannheten er at det er en ganske stor forskjell på stoffene, og hvilket alternativ du skal gå for er essensielt i forhold til aktiviteten som skal utføres.

Ullundertøy 

Ullundertøy er laget i stoff med god isolasjonsevne og varmer derfor mer enn superundertøy. Disse plaggene egner seg best dersom man over en lengre periode skal bevege seg med lav intensitet i kaldt vær. Dersom man svetter eller blir våt vil undertøyet klare å absorbere 30% av egen vekt i fuktighet og samtidig fortsette å være tørr og varme kroppen.

Vi tilbyr både ullgenser og ullbukse i merinoull som kan brukes separat eller som et sett. Disse har antistatiske egenskaper slik at de verken klør, lukter vondt eller krøller seg ved bruk. I tillegg har vi ullsokker i ankelhøyde som både varmer og har god pusteevne. 

 

Superundertøy 

I motsetning til ullundertøy passer superundertøy best når man skal utføre aktiviteter med høy intensitet. Det er som oftest laget med kunstige fibre for å sikre full bevegelsesfrihet. Egner seg svært godt på skitur eller en løpetur i kulda. Undertøyet fører all fukt bort fra kroppen, men holder deg ikke lenger varm etter at plagget er vått. Stoffet tar til seg mer lukt enn det ullundertøy gjør, men til gjengjeld er det mer slitesterkt og tåler mer vasking.

 

Hva slags ulltøy skal jeg velge?

Ullundertøy genser 

Her kan man da for eksempel bruke vår Wool Knit LS genser, som er en flott og stilfull ullundertøy genser for damer. Dette ullundertøyet er laget av god merinoull, som gir plagget mer komfort og bedre velvære. I tillegg er dette ullundertøyet for dame laget for å gi god isolasjon og som er god på å transportere fukt. Dette er en av de bedre ullundertøy genserne til dame der ute - da den ikke klør, den krøller seg ikke og ikke minst så lukter den ikke! Hold deg varm og fresh denne høst- og vintersesongen med vår Wool Knit LS genser. 

god og varm ullundertøy genser til dame

Ullundertøy bukse

Så har vi også leggings som matcher til genseren, nemlig vår Wool Knit Leggings. Disse gode og varme tightsene til dame er også laget av fantastisk merinoull, som vil holde deg varm gjennom de skiftene årstidene i Norden. Dette er et par med gode ullundertøy leggings som isolerer godt og som transporterer fuktighet, og vil ikke krølle seg, klø eller lukte vondt. 

god varm ullundertøy tights til dame

Teknisk ullundertøy til dame

Er du på utkikk etter ullundertøy med god og varm merinoull, som ikke klør og holder seg godt eller fler gang bruk? Da kan vi anbefale Techwool genser og bukse. Men god ventilasjon, vil du ikke oppleve å bli klam under flere aktiviteter, samtidig som Techwool har lukthemmende egenskaper. 

Ullsokker til dame

Ullsokker er noe av det viktigste man må tenke på når man skal bruke ullundertøy, da føttene er der man lettest mulig kan bli kald og som påvirker resten av kroppen. Vår Svarte Wool Knit Sokker og Svarte Wool Knit Ankle Sokker passer perfekt for deg som ønsker varme føtter på tur og trening i høst - begge sokkene er funksjonelle og komfortable og er laget av den gode kvalitetsrike Merinoull vi alle kjenner til og de vil garantert holde deg varme. Stoffet puster godt og vil holde deg forberedt til klimaet i Norden som er rått og vått - og kaldt. De er også ekstremt allsidige da de kan brukes både på tur ute, på trening eller hjemme i stua eller på kontoret. 
svarte ullsokker til dame ankelsokker til damesvarte ullsokker høye sokker til dame

 

Les også:

Undertøy-guide

Tilbake til bloggen