De beste klatreklærne

Årets klatreklær

Enten man skal drive med innendørs klatring, buldring eller ute klatring er det viktig å passe på at man har gode klær som gir deg best mulig utgangspunkt for å prestere. Klatring er en morsom men krevende aktivitet, så det å ha riktig tøy for anledningen er viktig for å få en best mulig klatre opplevelse. 

Hva bør du tenke på når du skal finne klatreklær?

Bruk tøy som sitter godt nok inntil kroppen slik at det holder seg på plass og du slipper å hekte deg fast på buldre eller kvist i naturen. Pass også på at klærne er fleksible slik at de gir god rom for bevegelse i alle slags retninger!

Spesielt dersom du klatrer utendørs burde du ha klær som dekker knær og albuer slik at du unngår skrubbsår. Sørg også for at klærne er behagelige, og at du kan klatre lengre i dem uten å bli ukomfortabel. 

 

Innendørs klatring

Denne super komfortable shortsen er stødig i stoffet og passer utmerket til innendørs klatring. Shortsen er genial til turer på fjellet i sommeren og våren. Den er kort, elastisk og meget holdbar, som er noen få egenskaper en bør vurdere til aktiviteten. Dette er en tur shorts som er i toppsjiktet. 

 

Antislip biker shorts er en lett stretchy shorts som passer utmerket til trening i varme temperaturer. Med høyt liv og fukttransporterende egenskaper vil du oppleve optimal komfort. Med anti-slip rundt midjen vil du unngå at shortsen glir nedover under klatringen. Shortsen passer best til innendørs bruk. 

 

Å velge en treningstights til klatring, kan aldri gå feil. Essential tights er en high waist treningstights med god kompresjon. Med en anti-krøll-effekt passer tightsen til alle kroppstyper, da overflaten blir jevn og fin. Dette er en absolutt must have tights, da den er slitesterk med god hold in-effekt. 

 

En funksjonell t-skjorte med elastisk stoff som passer til både høy og lav- intensitet trening. En svært god basic overdel som er enkel å matche med med det meste av underdeler. Dette er en t-skjorte med en tettsittende passform, som ikke vil forstyrre deg. 

 

Er du på utkikk etter noe som gir deg mer bevegelsesfrihet og pusterom kan du velge en enkel og pen crop top med stoff som puster godt og sitter godt på kroppen. Utmerket til innendørs bruk og varmere vær.  

  

 

Utendørs klatring

Field slacks er en fantastisk fleksibel bukse av holdbart stoff som egner seg supert til fjelltur og utendørs klatring. I likhet med shortsen har denne buksen de samme egenskapene.   

Essential long sleeve er en fantastisk og tettsittende langermet genser med glidelås i front. Den holder på varmen når det er kjølig men holder deg også sval og tørr i varmere vær. En allsidig genser for alle typer klatring og all slags vær. 

 

Fit Hoodie  er en stretchy hettejakke som er både fleksibel og holder godt på varmen. Gå opp en størrelse, så kan du bruke denne på kalde dager sammen med en langermet genser og med field slacks. Dette er det perfekte antrekket når man skal ut på klatretur. 

 

Varm hettegenser
Behagelig genser til klatreturen
God klatretur! 
Les mer om:
Tilbake til bloggen