Tricep Dips on Chair

Tricep dips på stol er en enkel, men svært effektiv øvelse for å styrke triceps, skuldre og bryst. Øvelsen bruker kroppsvekt til å isolere triceps, samtidig som den krever minimalt med utstyr, noe som gjør den perfekt for hjemmetrening. Alt du trenger er en stabil stol eller benk.

Korrekt form og teknikk

Slik utfører du tricep dips på en stol med riktig teknikk:

  1. Plasser hendene på kanten av en stabil stol med fingrene pekende fremover, og plasser føttene foran deg med bena strakt ut.
  2. Hold hoftene nært stolen, og senk kroppen ned ved å bøye albuene til overarmene er parallelt med gulvet.
  3. Press deg opp igjen ved å rette ut albuene, og gjenta bevegelsen.
  4. Hold blikket fremover og kjernen stram for å opprettholde god balanse og teknikk gjennom hele bevegelsen.

Pass på å ikke bruke beina for å hjelpe til med bevegelsen – hold fokuset på triceps.

Vanlige feil

Unngå disse vanlige feilene under tricep dips på stol:

  • Overstrekkede skuldre: Sørg for at skuldrene ikke løfter seg mot ørene. Hold skuldrene nede og bøy kun i albuene for å aktivere triceps riktig.
  • Skrå ryggrad: Hold ryggen rett og unngå å lene kroppen for langt fremover, da dette kan redusere aktiveringen av triceps og belaste skuldrene.
  • Bruk av bein for mye støtte: Hvis beina dine hjelper for mye til med bevegelsen, blir triceps mindre aktivert. For best resultat, bruk armene til å løfte kroppen.

Modifikasjoner og variasjoner

Her er noen måter du kan tilpasse tricep dips til ditt nivå:

  • Nybegynnere: Bøy knærne for å korte ned avstanden mellom føttene og stolen. Dette reduserer belastningen på armene og gjør øvelsen lettere.
  • Viderekomne: Plasser føttene på en annen stol eller benk for å øke motstanden. Du kan også legge til en vektplate på hoftene for å gjøre øvelsen mer utfordrende.

Antall repetisjoner og sett

Utfør 10-15 repetisjoner i 3 sett, med korte pauser mellom settene. Øk gradvis antall repetisjoner og sett etter hvert som du blir sterkere.

Pusteteknikk

Pust inn når du senker kroppen ned, og pust ut når du presser deg opp igjen. Dette hjelper deg med å holde kontrollen og opprettholde riktig form gjennom hele bevegelsen.

Tilbake til bloggen