tips til langtur

Tips til langtur

En av de største fordelene av å bo i et land som Norge er den fantastiske naturen som finnes i alle deler av landet. Enten man ønsker å gå langs skog og mark, eller ta turen opp på de høyeste toppene, er det meste i din rekkevidde og bare noen få timer unna. I denne guiden har vi samlet opp fem tips til langtur - ting man burde tenke på og ha i betraktning når man skal ut på tur i ulik terreng og landskap.

 

1. Planlegg turen

Det sier seg selv, men noe av det smarteste og aller mest viktigste man kan gjøre før man tar seg en langtur er å faktisk planlegge turen. Hvor skal du? Hva er målet? Hvor lang tid tror du at du bruker på å gå turen? Og har du beregnet med veien tilbake? Skal du overnatte ved målstreken? Disse er alle spørsmål som fort kan bli aktuelle og som man burde tenke på når det gjelder planleggingen av en langtur.

Gjerne lag en sjekkliste før turen av ting som du tenker er lurt å ha med:  Trenger du kart og kompass? Hva slags matpakke skal du ta med, og har du med nok vann? Som turmat tips kan det være lurt å tenke på å ta med mat som vil holde seg lenge, ting som gir mye energi og som metter godt. Du skal tross alt på langtur, og da lønner det seg med godt nok tilskudd av proteiner og karbohydrater. 

Sjekk værmeldingen i forkant. I Norge er man ofte styrt av været, og enten det er minusgrader og snø eller det pøser ned med styrtregn, kan disse være avgjørende faktorer som har stor innflytelse på kvaliteten av turen med tanke på hvor godt forberedt man er. 

 

2. Kle deg godt 

Noe av det aller viktigste å tenke på er å kle seg godt når man skal ut på langtur. Det er lurt å skaffe seg en god turjakke som tåler vær og vind slik at man ikke lar seg være hindret av turbulent og skiftende vær. 

Sjekk ut vår komplette guide til turklær til dame her!

 

Turklær til dame

Celine rain jacket er en jakke som puster godt, er lett å bevege seg i og som tåler å bli utsatt for mye vann. Turjakken er utstyrt med ventilasjons-glidelåser under armene, praktiske lommer med vanntett glidelås og borrelås på ermene. Tech jacket er laget i et teknisk stoff for å sikre maksimal komfort og ytelse.  

Les mer om de beste turjakkene til dame her!

 

Samtidig er det alltid smart å ha en god turbukseField slacks er en friluftsbukse som er et robust alternativ med god stretch og et høyt liv. Utebuksen er elastisk og meget holdbar, samtidig som den kjennes lett på. Everest thermal pants er et slim fit alternativ som både er vind- og vannavstøtende. Stoffet er varmt, pustende og slitesterkt. Turbuksen har borrelås rundt livet for en justerbar passform.

rød turbukseTurbukse av høy kvalitet
  

Sjekk ut de beste turbuksene til dame her!

  

3. Ta med deg nødvendig utstyr: Turutstyr tips

I tillegg til at man må kle seg godt til langtur, er det også lurt med bra utstyr til turen.  Varme hansker er et must på de kaldere turene. Våre Pace Vinterhansker egner seg best på skitur, men kan også brukes som vanlige hansker på langtur. 

 svarte hansker til dame

 

4. Ta godt vare på turkameraten

Om du har med deg en hund på tur er det viktig å kle de godt og ta vare på de like mye som du tar vare på deg selv. Det vil si, ta med nok mat, vann og utstyr som hunden din trenger. Om du synes det er kaldt, synes de nok det er kaldt de også. 

 

5. Husk godt humør

Sist men ikke minst er det nødvendig å ha med seg godt humør på tur. Godt humør på tur er like viktig som godt utstyr!

Tilbake til bloggen