tips til god vinterløping

Tips til god vinterløping

Det går mot kaldere dager og selv om mange da vender mot treningssenteret i stedet for å ta treningen ute er det fortsatt en del som foretrekker å kunne løpe ute i frisk luft. Det er absolutt mulig å ta løpetreningen ute i vinter, men da er det lurt å tenke på at man må kle seg godt og ha et godt feste på løpeskoene. Uansett om man skal ha løpetrening, styrketrening eller annen aktiviteter utendørs om vinteren vil dette være relevant for utførelsen.

 

1. Kle deg godt

Skal man utføre utendørstrening i vinter er det svært lurt, men også nødvendig å kle seg godt. Det er smart å alltid tenke jo fler lag desto bedre, og da er det lurt å ha litt tynnere, gode plagg som man bygger på hverandre. Dette skaper best isolasjon. Når man skal løpe ute om vinteren er det viktig at selve overkroppen din holdes varm. Her har vi samlet en liten guide til noen plagg du burde skaffe deg til løpetreningen ute i vinter. 

 

Vintertights

En god løpetights er et must til løping i vinter. Det er viktig å velge en tights som isolerer godt og som vil holde deg litt ekstra varm, selv om det er beina som er i mest aktivitet under løpetrening.

Som en god treningstights til dame kan vi anbefale vår Light Thermal LeggingsDette er en super treningstights som man kan bruke til løpetreningen på vinteren. Tightsen har en børstet innside - noe som gjør den godt egnet til trening ute. Tightsen har snøring rundt livet og er high-waist, i tillegg er stoffet holdbart, allsidig og mykt. Denne tightsen egner seg som en god vintertights til dame på de litt mildere vinterdagene. Tightsen har også refleksdetaljer nederst på benet, som gjør vintertightsen ekstra funksjonell.

Blå tights til vinter

Et annet alternativ er å benytte seg av vårt utvalg av løpetights, med ullundertøy under. 

 

Lag på lag: Tynn ullgenser og stilongs til løping i vinter

Det er en god ide å ha på seg flere lag når man skal ut og løpe i vinter. Derfor anbefaler vi først og fremst en tynn ullgenser å bruke som basisplagg til løpeturen. Da er vår ullgenser og ullbukse et flott valg. Ullsettet er laget av den myk merinoull - noe som sørger for den ultimate komforten samt varmen. Dette er ullundertøy som ikke vil klø, transporterer fuktighet, puster godt og har god isolasjon. På denne måten vil du prestere godt på utetreningen samtidig som du vil holde på varmen. I tillegg er denne tynne ullgenseren designet på en slik måte at den ikke vil lukte eller krølle seg, og vil holde sin flatterende fasong mye lengre. 

 

 

Løpejakke til vinter

Dersom du leter etter en jakke til løpetrening i vinter er det mange å velge mellom på markedet. Det som er lurt å tenke på er å skaffe en jakke som ikke bare vil holde på varmen og gi deg den beste komforten under løpeturen i kulden, men som også gir deg nok rom og bevegelighet til å kunne prestere ditt aller beste. 

Vi kan anbefale vår Wonder Stretch Jacket. Dette er en lett og stilfull jakke til dame som man kan bruke på både trening eller på bytur. Jakken vil holde deg komfortabel og varm, som ikke vil stoppe deg fra å trene i kaldere vær. Det er lurt å ha på seg en ullgenser under denne jakken når man skal på løpetur i vinter, da den ikke egner seg som komplett beskyttelse mot kulde i seg selv. 

 

Pannebånd og lue til løping i vinter

Et pannebånd og en lue er viktig når man skal ut på løpetur i vinter. Da anbefaler vi vårt Pace Headband og knitted lue. Sportspannebåndet er god på absorbere svette og er svært stretchy. Det som også er bra med dette pannebåndet er at det ikke vil skli ned under løpeturen som gjør at du ikke blir distrahert, og dermed vil du prestere bedre. Pannebåndet kan du både bruke på løpetur eller på fjelltur. 

 

Ullsokker til løping i vinter

Til vinterløping trenger man sokker som både er funksjonelle og som også holder på varmen. Da anbefaler vi våre svarte Wool Knit Sokker. Ullsokkene er funksjonelle, myke og varme - de er laget av varm Merino ull av høy kvalitet. Stoffet i disse sokkene puster svært godt, noe som gjør at de egner seg bra til løpeturer. Sokkene kan man bruke i et kaldt og rått klima vi godt er vant med i Norden. Disse sokkene kan man også få i ankel-lengde.

 

2. Husk godt feste

Om vinteren er det ofte mye snø og is, og veiene er glatte. Skal man ta løpetreningen ute, er det lurt å skaffe seg gode løpesko til vinter som gir mulighet for å legge på pigger eller brodder til løpeskoene. Gode vinterjoggesko er viktig om man skal ta seg ut på vinterløping. Derfor kan det være lurt å skaffe seg gode løpesko med pigger når man skal ta treningen ute på isete veier i vinter. 

 

Gode løpesko til dame

Hvis man trenger et par gode løpesko til dame som man kan bruke på trening generelt anbefaler vi vår Endorphin RX1 løpeskoSkoene er pustende, har god demping og gir god støtte - men de egner seg ikke til å brukes ute når det er glatt eller vått. Derfor er det svært viktig at man skaffer seg brodder eller annen beskyttelse om man har tenkt til å bruke disse lekre løpeskoene ute i vinter. Da er det også svært viktig at man tester hvordan løpingen går med disse skoene med brodder slik at man ikke forårsaker noen skader. Om man løper på sti der det er grus kan disse være et god valg av løpesko til vinter. Våre Endorphin RX1 sko har blitt en rask favoritt og gir en god løpeopplevelse, samt kan de brukes til andre typer trening også.

@

 

3. Juster intensiteten etter temperaturen

Å trene utendørs på vinteren vil være friskt for lungene, men dersom gradestokken går ned mot -15 burde man derimot passe på. Kald luft kan irritere lungene, og føre til at slimhinnene kan skades. En løsning på dette vil være å senke tempoet dersom det blir for kaldt. Legg heller inn flere korte øvelser for å roe ned puls og intensitet.

4. Erstatt joggeskoene med ski

For å øke variasjonen kan det være gøy å bytte ut løpingen med en skitur. Dette er også en fin mulighet til å ta med hele familien eller en vennegjeng ut på tur, ved at tempoet er moderat er det en fin aktivitet som kan utføres sammen. På denne måten vil man trene samtidig som man har kvalitetstid med de man er nære. Om du ønsker tips til gode langrennsklær, se her!

5. Oppvarming kan forhindre skader

På vinteren øker risikoen for skader på grunn av kalde ledd og scener, samtidig som det er et mer utfordrende underlag. Derfor vil det være viktig å bruke tid på å varme opp i forkant av økten, før du øker hastigheten. På kalde dager kan oppvarmingen være fint å utføre inne, og i en varighet på 10-20 minutter. Les mer om oppvarming her

Tilbake til bloggen