Squat Pulse

Squat pulse er en lav-impact øvelse som fokuserer på å bygge styrke og utholdenhet i underkroppen, spesielt i quadriceps, setemuskulaturen og hamstrings. Denne øvelsen holder musklene i konstant spenning, noe som kan øke muskelaktivering og føre til muskulær utholdenhet og toning. Squat pulse er også effektiv for å forbedre stabiliteten i knær og hofter.

Korrekt form og teknikk

Slik utfører du squat pulse med riktig teknikk:

  1. Stå med føttene litt bredere enn hoftebredde fra hverandre, tærne pekende litt utover.
  2. Senk deg ned i en dyp knebøy til lårene er parallelle med bakken, eller så lavt som komfortabelt.
  3. I stedet for å reise deg helt opp, løft deg bare noen få centimeter, og senk deg tilbake igjen til squat-posisjonen, hold hele tiden spenningen på musklene.
  4. Fortsett å "pulse" opp og ned, hold en jevn rytme og kontrollerte bevegelser.

Unngå å strekke knærne helt ut for å holde musklene i konstant spenning, og fokuser på å opprettholde en god holdning gjennom hele bevegelsen.

Vanlige feil

Her er noen vanlige feil du bør unngå:

  • For dyp pulsering: Unngå å gå for dypt ned med hver puls, da dette kan legge unødig belastning på knærne. Hold pulseringen i det "nedre" området av knebøyen.
  • Dårlig knestabilitet: Sørg for at knærne ikke kollapser innover, og hold dem over tærne gjennom hele bevegelsen.
  • Manglende kjernestabilitet: Engasjer kjernen for å holde ryggen rett og unngå overbelastning på korsryggen.

Modifikasjoner og variasjoner

Tilpass øvelsen etter ditt nivå:

  • Nybegynnere: Start med en grunnere knebøy for å venne deg til bevegelsen, og øk deretter dybden når du føler deg mer komfortabel.
  • Viderekomne: Legg til en vektplate eller hold manualer foran brystet for å øke motstanden og utfordre musklene ytterligere.
  • Sumo squat pulse: Stå med føttene bredere enn hoftebredde og tærne pekende utover for å fokusere mer på innsiden av lårene og setemuskulaturen.

Antall repetisjoner og sett

Utfør 15-20 repetisjoner i 2-3 sett, eller hold posisjonen i 30-60 sekunder, avhengig av ditt treningsnivå. Øk intensiteten gradvis for å utfordre musklene mer.

Pusteteknikk

Pust inn når du senker deg ned, og pust ut når du presser deg lett opp under pulsen. Dette hjelper deg med å holde kjernen aktivert og bevegelsen kontrollert.

Tilbake til bloggen