Single-Leg Overhead Press

Single-Leg Overhead Press er en utmerket øvelse som kombinerer balanse, stabilitet og skulderstyrke. Den aktiverer kjernemuskulaturen, skuldrene, og musklene i underkroppen, og gir en helkroppstrening som også forbedrer koordinasjon og balanse.

Riktig Form og Teknikk

Slik utfører du Single-Leg Overhead Press korrekt:

  1. Startposisjon: Stå oppreist med føttene i hoftebredde, og hold en manual i én hånd. Løft det motsatte benet fra bakken, slik at du står på ett ben.
  2. Press: Press manualen over hodet med en kontrollert bevegelse, mens du opprettholder balansen på ett ben. Hold kjernen stram og unngå å svaie med ryggen.
  3. Kontrollert nedgang: Senk manualen sakte tilbake til skulderen, og gjenta øvelsen.
  4. Pust: Pust ut når du presser manualen oppover, og pust inn når du senker den ned.

Vanlige Feil

Her er noen vanlige feil å unngå under Single-Leg Overhead Press:

  • Svingende rygg: Unngå å svaie ryggen når du presser manualen. Hold kjernen stram for å beskytte korsryggen.
  • Dårlig balanse: Sørg for å balansere før du begynner å presse. Om nødvendig, senk manualvekten til du får bedre stabilitet.

Modifikasjoner og Varianter

Her er noen variasjoner du kan prøve for å tilpasse eller utfordre deg selv med Single-Leg Overhead Press:

  • Begynnernivå: Stå på begge føttene, og fokuser på teknikken i overhead pressen før du legger til balanseutfordringen med ett ben.
  • Avansert nivå: Øk vekten på manualen eller legg til en ustabil overflate, som en balansepute, for å gjøre øvelsen mer utfordrende.

Repetisjoner og Set

Sikt på 3 sett med 8-12 repetisjoner på hver side. Øvelsen er også flott som en del av en helkropps- eller styrketreningsøkt.

Tilbake til bloggen