Hip Thrust

Hip Thrust er en av de mest effektive øvelsene for å bygge setemuskulaturen, samtidig som den styrker hamstrings og nedre rygg. Øvelsen er perfekt for å utvikle en sterk og definert bakside.

Korrekt Utførelse og Teknikk

Følg disse trinnene for å utføre en korrekt hip thrust:

  1. Sitt foran en benk med skuldrene hvilende mot kanten. Rull en vektstang over hoftene eller bruk kroppsvekt hvis du er nybegynner.
  2. Plasser føttene flatt på gulvet i skulderbredde, og hold kjernen stram. Sørg for at bena danner en 90-graders vinkel ved toppen av bevegelsen.
  3. Pust ut mens du presser hoftene opp mot taket ved å aktivere setemuskulaturen. Hold en kort pause på toppen og stram rumpen godt sammen.
  4. Senk hoftene kontrollert tilbake til startposisjonen mens du puster inn.

Vanlige Feil

Unngå disse vanlige feilene for å få mest mulig ut av øvelsen:

  • Overekstensjon i korsryggen: Hold ribbeina ned og unngå å svaie ryggen. Fokuser på å bruke setemuskulaturen til å drive bevegelsen.
  • Dårlig fotplassering: Sørg for at føttene er riktig plassert for å unngå for mye belastning på knærne og for å maksimere aktivering av setemuskulaturen.
  • For rask utførelse: Utfør bevegelsen sakte og kontrollert for å aktivere musklene optimalt.

Video: Hip Thrust demonstrert av en kvinnelig utøver

Alternativ teknikk for Hip Thrust

Modifikasjoner og Variasjoner

For nybegynnere kan du starte med kroppsvekt før du legger til vekter som en vektstang eller manualer. Avanserte utøvere kan prøve ettbens hip thrust eller bruke motstandsbånd for å øke motstanden på toppen av bevegelsen.

Repetisjoner og Sett

For muskelvekst kan du gjøre 3-4 sett med 8-12 repetisjoner. Etter hvert som du blir sterkere, øk vekten for å fortsette å utfordre musklene.

Pusteteknikk

Pust inn når du senker hoftene, og pust ut når du presser hoftene opp. Dette vil bidra til stabilitet og kontroll under hele øvelsen.

Tilbake til bloggen