Cow Face Pose

Cow Face Pose, eller Gomukhasana, er en sittende yogaposisjon som dypest mulig åpner hoftene og skuldrene, samtidig som den strekker armene og ryggen. Denne posisjonen er spesielt effektiv for å øke fleksibiliteten i både hofter og skuldre, og hjelper med å balansere kroppen og frigjøre spenninger i disse områdene.

Riktig teknikk

Slik utfører du Gomukhasana:

  1. Sitt på matten og kryss høyre ben over venstre, slik at begge knærne er stablet over hverandre og føttene peker ut til sidene.
  2. Strekk høyre arm opp over hodet, og før venstre arm bak ryggen. Prøv å gripe hendene bak ryggen eller bruk en stropp for støtte.
  3. Hold ryggen lang og pust dypt. Forsøk å unngå at skuldrene kollapser fremover. Hold stillingen i 5-10 pust før du bytter side.

Vanlige feil

  • Hevede hofter: Pass på at begge sitteknokene er plantet på gulvet. Hvis det er vanskelig, kan du bruke en blokk eller et teppe under hoftene for støtte.
  • Skuldre som strekker seg fremover: Sørg for å trekke skulderbladene ned og tilbake for å holde overkroppen rett og stabil.
  • For tett plassering av bena: Hvis hoftene er stramme, skyv føttene litt bort fra kroppen for å lette på spenningen.

Modifikasjoner og variasjoner

Her er noen modifikasjoner som kan gjøre Gomukhasana mer tilgjengelig:

  • Bruk en stropp: Hvis du ikke kan gripe hendene bak ryggen, bruk en yogastropp for å forlenge rekkevidden.
  • Støttede hofter: Plasser en blokk eller et teppe under hoftene for bedre støtte og balanse.

Video-demonstrasjoner

1. Lær Cow Face Pose steg-for-steg

Her får du en grundig instruksjon av Gomukhasana med fokus på korrekt teknikk og variasjoner.

2. Yogajournal guide til Cow Face Pose

En flott veiledning om hvordan du kan bruke Gomukhasana for å åpne skuldrene og hoftene.

Antall repetisjoner og sett

Hold posisjonen i 5-10 pust per side, og gjenta 2-3 ganger hvis ønskelig. Bruk denne posisjonen som en del av en lengre yogapraksis eller etter en tøff hofteåpnende økt.

Pusteteknikk

Pust dypt inn når du strekker armene, og pust ut mens du dykker dypere inn i strekket. Kontroller pusten for å hjelpe kroppen å slappe av og forsterke stillingen.

Tilbake til bloggen