Bear Crawls

Bear Crawls er en intens fullkroppsøvelse som bygger styrke, balanse og utholdenhet. Denne dynamiske øvelsen aktiverer musklene i kjernen, skuldrene, beina og ryggen, og forbedrer også koordinasjonen. Det er en flott øvelse for å forbedre stabilitet og kontroll gjennom hele kroppen.

Riktig Form og Teknikk

Slik utfører du Bear Crawls korrekt:

  1. Startposisjon: Start på alle fire med hendene rett under skuldrene og knærne under hoftene. Løft knærne slik at de bare er et par centimeter over bakken.
  2. Bevegelse: Begynn å krype fremover ved å bevege motsatt arm og ben samtidig (for eksempel høyre arm og venstre ben), og hold kroppen så lav og stabil som mulig.
  3. Kontroll: Hold hoftene lave og unngå at ryggen krummer seg. Sørg for at kjernen er aktivert for å holde kroppen stabil.
  4. Pust: Pust jevnt og kontrollert mens du krabber fremover. Pust ut når du beveger deg, og inn når du holder posisjonen.

Vanlige Feil

Unngå disse vanlige feilene for å maksimere effekten av Bear Crawls:

  • For høye hofter: Hold hoftene nede for å få mest mulig ut av kjernemuskulaturen og unngå overbelastning av korsryggen.
  • Manglende kontroll: Utfør øvelsen sakte og kontrollert for å få full muskelaktivering og balanse.
  • Korte bevegelser: Fokuser på å bevege armer og ben i full bevegelse uten å haste forbi teknikken.

Modifikasjoner og Varianter

Tilpass Bear Crawls etter ditt nivå med disse variasjonene:

  • Begynnernivå: Start med en Bear Plank der du holder posisjonen uten å bevege deg for å bygge styrke og stabilitet.
  • Avansert nivå: Prøv tilbakegående bear crawls eller legg til vekt for å utfordre balansen ytterligere.

Repetisjoner og Set

Sikt på 3 sett á 20-30 sekunder eller en bestemt avstand, avhengig av hvor mye plass du har tilgjengelig. Denne øvelsen kan inkluderes i HIIT-treninger eller som en del av en fullkropps økt.

Tilbake til bloggen