Banded Shoulder Press

Banded Shoulder Press er en styrkeøvelse som fokuserer på skuldrene, spesielt den fremre og midtre deltoideus-muskelen. Denne øvelsen bruker motstandsbånd for å gi jevn og variabel motstand, som er ideell for å styrke skuldrene på en sikker måte.

Riktig Form og Teknikk

Slik utfører du en Banded Shoulder Press:

  1. Forberedelse: Stå med føttene skulderbredde fra hverandre, og plasser båndet under føttene. Hold en ende av båndet i hver hånd med håndflatene vendt fremover.
  2. Startposisjon: Hendene skal være på skulderhøyde, med albuene bøyd i 90 grader og båndet i lett spenn.
  3. Press: Press armene rett opp over hodet til de er strake, men unngå å låse albuene.
  4. Senk: Senk armene sakte tilbake til skulderhøyde mens du kontrollerer motstanden.
  5. Pust: Pust ut når du presser opp, og inn når du senker armene.

Vanlige Feil

Noen av de vanligste feilene folk gjør under en Banded Shoulder Press inkluderer:

  • Heving av skuldre: Mange løfter skuldrene mens de presser, noe som kan forårsake spenning i nakken. Hold skuldrene senket og avslappet.
  • Bøying av ryggen: Når du presser, kan en overdrevet svai i ryggen forårsake skader. Hold kjernen stram for å unngå dette.
  • For rask senking: Det er viktig å senke hendene kontrollert for å maksimere effekten av øvelsen.

Modifikasjoner og Varianter

For nybegynnere, kan en tynnere strikk med mindre motstand brukes for å mestre teknikken først. Hvis du vil ha en større utfordring, kan du prøve å bruke en tykkere strikk, eller utføre øvelsen i sittende stilling for å redusere støtte fra kjernen og fokusere mer på skuldrene.

Repetisjoner og Set

Sikt på 3 sett med 10-12 repetisjoner, avhengig av styrkenivå. Husk å følge riktig pusteteknikk: pust ut når du presser opp, og inn når du senker armene.

Tilbake til bloggen