Banded Glute Bridge

Banded Glute Bridge er en flott øvelse som fokuserer på setemusklene, hamstrings og kjernen. Ved å bruke et motstandsbånd rundt lårene, kan du øke muskelaktiveringen, særlig i hoftene og setet, og dermed bygge bedre styrke og stabilitet.

Riktig Form og Teknikk

Slik utfører du en Banded Glute Bridge riktig:

  1. Oppsett: Legg deg på ryggen med føttene flatt på bakken, omtrent i hoftebredde, og knærne bøyd. Plasser et motstandsbånd rundt lårene, rett over knærne.
  2. Startposisjon: Stram kjernemuskulaturen og press korsryggen mot bakken. Hold armene langs siden av kroppen med håndflatene ned.
  3. Løft: Press hoftene opp mot taket ved å presse gjennom hælene. Sørg for at kroppen danner en rett linje fra skuldrene til knærne mens du klemmer sammen setemusklene på toppen.
  4. Senk: Senk hoftene sakte tilbake til bakken, uten å miste spenningen i båndet.
  5. Pust: Pust ut mens du løfter hoftene, og inn mens du senker dem ned igjen.

Vanlige Feil

Unngå disse vanlige feilene under en Banded Glute Bridge:

  • Overekstensjon: Unngå å løfte hoftene for høyt, noe som kan føre til overbelastning på korsryggen. Sørg for at hoftene stopper når kroppen danner en rett linje fra skuldrene til knærne.
  • Knær som faller innover: Pass på at knærne ikke faller innover under løftet. Press knærne litt utover mot båndet for å holde riktig form.
  • For rask utførelse: Utfør bevegelsen sakte og kontrollert for å maksimere aktivering av setemusklene.

Modifikasjoner og Varianter

For nybegynnere kan det være en god idé å starte uten motstandsbånd for å lære riktig teknikk. Når du føler deg komfortabel, kan du legge til et bånd for å øke motstanden.

En mer utfordrende variant er en enkeltbens-glute bridge, der du løfter det ene beinet og gjør øvelsen med det andre for ekstra intensitet.

Repetisjoner og Set

Sikt på 3 sett med 12-15 repetisjoner. Fokuser på å kontrollere bevegelsen og virkelig aktivere setemusklene for å få mest mulig ut av hver repetisjon.

Pust ut når du løfter hoftene, og inn når du senker dem tilbake til bakken.

Tilbake til bloggen