Tursko til sommeren

Tursko til sommeren

Norden byr på nydelige temperaturer i sommerhalvåret, men er likevel preget av varierende værforhold. Derfor er det nødvendig med sko som tåler både regn og fukt, spesielt for de som tilbringer mye tid i naturen. Som vi best sier det i Norge “Ut på tur - aldri sur!” Sørg for at du holder humøret oppe på tur ved å velge de beste turskoene for deg og ditt bruk.


Lette og vanntette tursko

Er du på utkikk etter gode tursko til dame? Hold deg tørr på våte stier med våre vannavvisende Ventdry RX1 Shoes. Skoenes pustende stoff gir deg maksimal komfort ved at du verken blir svett eller klam under turen. De er lette og har god demping som sørger for en problemfri tur. De solide sålene gjør at skoene egner seg for ulendt terreng og du kan tråkke på både kvist eller stein uten at du får vondt eller at skoene ødelegges. 

Lette og lave tursko egner seg for tur på varmere dager. Nyt temperaturen uten at du føler deg varm i beina. Er du likevel en turlysten person som går tur verken det er sol eller regn? Ikke bekymre deg for disse turskoene sørger nemlig for at du får det beste i et - tursko som er vannavvisende med god demping. 


Hvordan velge tursko?

Ved valg av tursko bør du ta hensyn til hvor mye ankelstabilitet du trenger. Høye tursko sørger for god ankelstabilitet og egner seg for fjellturer med tung sekk, mens lave tursko gir mindre ankelstabilitet og egner seg for lettere turer. På varme sommerdager kan høye tursko bli svært varmt og du bør vurdere hvor mye ankelstabilitet du har behov for. Er du på tur i et ikke-krevende terreng med en lett sekk kan det være at du kun har behov for lave tursko. Er du fortsatt usikker på hva slags type tursko du bør velge? Våre Ventdry RX1 Shoes er lett og du kan enkelt pakke disse med i sekken slik at du kan bytte sko på turen.


Hvor ofte bør man bytte tursko?

Hvor ofte du bør bytte tursko avhenger av hvor mye de er brukt og vedlikeholdt underveis. Asfalt vil for eksempel slite mer på undersålen enn om du bruker skoene i ulendt skogsterreng. Du bør derfor følge med på hvor mye slitasje skoene har fått ved hyppig bruk. Et sikkert tegn på bytte av sko er når du opplever småskader selv om du ikke har byttet gå eller løpemønster. 

For å vedlikeholde turskoene lengst mulig har vi samlet våre beste tips:

#1 Impregner skoene før bruk

#2 Luft og tørk skoene etter hver tur

#3 Fjern skitt og møkk fra overflaten på skoene med en klut etter hver tur

Les mer: Fem tegn for når du bør bytte løpesko 


Hvordan vaske tursko?

Våre tursko har en overflate bestående av et vannavvisende- og pustende mesh materiale. De vannavvisende områdene kan enkelt vaskes med en klut og varmt vann. Det pustende mesh materialet er vanskeligere å vaske og vi anbefaler derfor å bruke vaskemaskin på 30 grader med lav sentrifugering for å få hele skoen ren. Du bør ikke vaske skoene for ofte i vaskemaskin da det kan føre til at limet i skoene sitter dårligere. Vurder derfor om du kan følge stegene på hvordan du kan vedlikeholde skoene lengst mulig overfor.

Les mer: Hvordan vaske joggesko

Tilbake til bloggen