Peacock Pose

Peacock Pose, eller Mayurasana, er en avansert balanseposisjon som krever betydelig styrke i overkroppen og kjernen. Denne posisjonen strekker håndleddene, styrker armene, og utfordrer balanseferdigheter. Peacock Pose sies også å stimulere fordøyelsen ved å massere magen og bidra til å rense kroppen. Det er en flott positur for å utvikle både fysisk styrke og mental fokus.

Korrekt Utførelse og Teknikk

For å utføre Peacock Pose riktig, følg disse trinnene:

  1. Startposisjon: Sitt på huk med knærne bøyd og føttene plassert flatt på gulvet. Plasser hendene på gulvet foran deg, med fingrene pekende bakover mot kroppen.
  2. Plasser albuene: Bøy albuene og plasser dem mot nedre del av magen, rett under ribbeina.
  3. Løft føttene: Len deg fremover og løft føttene forsiktig fra gulvet, ved å aktivere kjernen. Kroppen din skal balanseres horisontalt med vekten støttet av hendene og albuene.
  4. Hold posisjonen: Strekk bena bakover og hold kroppen parallell med gulvet. Engasjer kjernen og hold posisjonen i 5-10 pust.
  5. Kom forsiktig ut: Slipp sakte ned føttene til gulvet og slapp av.

Vanlige Feil

  • Feil plassering av albuene: Sørg for at albuene er godt plassert mot magen, rett under ribbeina, for å støtte kroppens vekt og balanse.
  • Overdreven bøy i ryggen: Unngå å krumme ryggen. Hold kroppen rett ved å aktivere kjernen og holde en sterk kroppsposisjon.
  • Ikke bruke kjernen: Husk å bruke kjernemuskulaturen til å løfte kroppen. Å stole for mye på armene kan føre til overbelastning av håndledd og skuldre.

Modifikasjoner og Varianter

Hvis du ønsker å tilpasse Peacock Pose til ditt nivå, kan du prøve følgende modifikasjoner:

  • Bøyde knær: Hvis du sliter med å strekke bena fullt ut, kan du holde knærne bøyd mens du løfter føttene fra gulvet.
  • Støtte fra blokker: Plasser yoga-blokker under skuldrene eller føttene for ekstra støtte mens du jobber med å balansere.
  • For viderekomne: Prøv å utføre Peacock Pose med bena i Padmasana (lotusstilling) for en dypere utfordring.

Repeteringer og Sett

Hold Peacock Pose i 5-10 pust. Start med kortere perioder og bygg opp styrken gradvis. Gjenta øvelsen 1-2 ganger avhengig av styrke og ferdighetsnivå.

Pusteteknikker

Fokuser på å puste dypt og jevnt mens du er i posisjonen. Pust inn for å engasjere kjernen, og pust ut mens du finner balansen. Å holde pusten kan føre til ustabilitet og gjøre det vanskeligere å opprettholde stillingen.

Visuelle Instruksjoner og Vinkler

En video som demonstrerer Peacock Pose og gir tips om riktig utførelse, perfekt for både nybegynnere og viderekomne yogautøvere.

I denne videoen kan du se en detaljert gjennomgang av Peacock Pose med fokus på kjernestyrke og balanseutvikling.

Tilbake til bloggen