Lotus Headstand

Lotus Headstand, også kjent som Urdhva Padmasana, er en avansert yogastilling som kombinerer elementer fra Lotusposisjonen (Padmasana) og Hodestående (Sirsasana). Denne stillingen styrker kjerne og overkropp, samtidig som den øker fleksibilitet i hofter og lår. Det er en kraftfull pose som krever god balanse, styrke og konsentrasjon.

Riktig Teknikk

Slik utfører du Lotus Headstand:

  1. Start i en vanlig Hodestående (Sirsasana) med hodet plassert stødig på matten og albuene tett inntil kroppen.
  2. Når du er i en stabil hodestående posisjon, kryss beina i Lotusposisjonen (Padmasana). Før høyre fot over venstre lår og venstre fot over høyre lår.
  3. Sørg for å holde kjernemuskulaturen aktivert og ryggen rett for å opprettholde balansen.
  4. Pust dypt og hold posisjonen i 5-10 pust, og løs opp forsiktig ved å rette ut beina og gå tilbake til vanlig Hodestående før du senker deg ned.

Vanlige Feil

  • Ustabil kjernemuskulatur: Hvis kjernen ikke er aktivert, kan det være vanskelig å holde balansen. Sørg for at mage- og ryggmusklene er engasjerte.
  • Press på nakken: Unngå å legge for mye vekt på hodet og nakken. Sørg for at armene bærer en stor del av vekten.
  • Manglende fleksibilitet: For de med stramme hofter kan det være vanskelig å få bena i Lotusposisjonen. Øv på Lotus sittende før du prøver denne avanserte varianten.

Modifikasjoner og Variasjoner

  • For nybegynnere: Øv først på hodestående uten Lotusposisjonen til du mestrer balansen. Du kan også bruke en vegg som støtte.
  • Dypere versjon: Når du er komfortabel med grunnposisjonen, kan du prøve å holde posisjonen lengre eller jobbe med dypere pust og meditativt fokus.

Repetisjoner og Set

Hold Lotus Headstand i 5-10 pust, og gjenta 2-3 ganger hvis ønskelig. Sørg for å ta pauser mellom settene for å la nakken og skuldrene hvile.

Pusteteknikker

Pust rolig inn gjennom nesen mens du opprettholder stabiliteten i posisjonen. Hver utpust hjelper deg å slappe av i stillingen og opprettholde balansen.

Visuelle Tips og Vinkler

Se denne videoen for en detaljert gjennomgang av hvordan du utfører Lotus Headstand med riktig teknikk:

Videoen gir en detaljert gjennomgang av Lotus Headstand, med tips for trygg og effektiv utførelse.

Tilbake til bloggen