Incline Dumbbell Press

Incline Dumbbell Press er en flott øvelse for å styrke øvre del av brystet, skuldrene og triceps. Den skrå posisjonen legger ekstra vekt på øvre del av brystmusklene, noe som gir deg en mer definert overkropp.

Korrekt Utførelse og Teknikk

For å utføre incline dumbbell press korrekt, følg disse trinnene:

  1. Sett en benk til en 30-45 graders vinkel. Hold en manual i hver hånd med et overhåndsgrep, og legg deg ned på benken med føttene plantet i gulvet.
  2. Hold manualene rett over brystet med strake armer. Pust inn, og senk manualene kontrollert mot brystet til albuene er i en 90-graders vinkel.
  3. Pust ut mens du presser manualene opp igjen til startposisjonen, og pass på å holde brystet aktivert gjennom hele bevegelsen.

Vanlige Feil

Unngå disse vanlige feilene for å få mest ut av øvelsen:

  • Låse albuene: Unngå å låse albuene helt ut på toppen av bevegelsen for å beskytte leddene.
  • For rask senking: Senk manualene kontrollert for å maksimere muskelaktiveringen.
  • Feil vinkel på benken: Hold benken mellom 30-45 grader for å treffe riktig muskelgruppe. En høyere vinkel kan legge for mye press på skuldrene.

Video: Incline Dumbbell Press demonstrert av en kvinnelig utøver

Alternativ teknikk for Incline Dumbbell Press

Modifikasjoner og Variasjoner

For nybegynnere kan du bruke lettere vekter og fokusere på teknikken. Mer erfarne utøvere kan prøve å variere grepet eller bruke en høyere vinkel på benken for å aktivere forskjellige deler av brystet og skuldrene.

Repetisjoner og Sett

Sikt på 3-4 sett med 8-12 repetisjoner. Øk vekten gradvis etter hvert som du blir sterkere for å stimulere muskelvekst.

Pusteteknikk

Pust inn mens du senker manualene, og pust ut når du presser dem opp igjen. Dette hjelper med å stabilisere kjernen og gir bedre kraftutvikling i løftet.

Tilbake til bloggen