De mest effektive mageøvelsene

De mest effektive mageøvelsene

Mange tror at trening av magen kun handler om å få en flat mage eller bygge en six-pack. Det mange glemmer er at dette handler i større grad om selve maten man spiser. Kort sagt vil den riktige maten sammen med styrkende mageøvelser bidra til en mer trent mage. Så hvorfor skal man trene mage om man ikke ser tydelige forbedringer uten å spise den riktige maten? Når du trener magen, trener du også kjernemuskulaturen i kroppen. 


Hvorfor er det viktig å trene kjernemuskulatur?

  • En sterk kjernemuskulatur vil gjøre deg sterkere i styrkeøvelser og kan bidra til en bedre teknikk
  • En sterk kjernemuskulatur vil gi deg bedre holdning og øke balansen
  • En sterkere kjerne/mage kan redusere og forebygge potensielle skader

Trener du styrketrening så trener du allerede kjernemuskulaturen indirekte under ulike øvelser, spesielt baseøvelser som knebøy og markløft. Det er likevel en bonus å inkluderer to til tre mageøvelser på slutten av treningsøkten. Trener du ikke styrketrening bør mageøvelser inkluderes i hverdagen, for eksempel når rett etter du har stått opp for å kickstarte dagen.


#1 Planken

Planken er en klassisk øvelse som aldri går av moten, og det er ikke uten grunn! Denne øvelsen er en enkel måte å styrke kjernemuskulaturen din.

 

#2 Sidebøy med kettlebell

Denne øvelsen kickstarter de skrå, indre og ytre magemusklene! Ved å inkludere denne øvelsen er du sikker på at du får trent sidemusklene i magen. 

 

#3 Beinhev

Med denne øvelsen får du kjørt både mage og kjernemuskulatur! I tillegg er øvelsen veldig god for å utfordre hofteleddsbøyeren. 

 

#4 Situps

Situps er en klassiker av en øvelse, men ikke uten grunn. Du får økt bevegeligheten i ryggraden samtidig som du trener muskulaturen i magen. For en litt annen variant, prøv å gjøre øvelsen med en vektskive.

 

#5 Crunch i slynge

Slyngetrening har blitt mer og mer populært de siste årene! Det eneste du trenger er en slynge, enten du er hjemme eller på treningssenteret. Har du likevel ikke investert i en slynge kan du enkelt finne frem noen glatte sokker, stå i plankeposisjon og trekke til deg knærne. Denne øvelser vil du definitivt kjenne!

Tilbake til bloggen