Bulgarian Split Squat

Bulgarian Split Squat er en enbensøvelse som er utmerket for å bygge styrke i quads, setemuskulaturen og hamstrings. Denne øvelsen forbedrer balansen, stabiliteten og underkroppsstyrken, noe som gjør den ideell for både idrettsutøvere og de som ønsker å tone bena.

Korrekt Utførelse og Teknikk

Følg disse trinnene for å utføre en korrekt Bulgarian Split Squat:

  1. Stå omtrent en meter foran en benk, og plasser den ene foten på benken bak deg. Hold ryggen rett og kjernen aktivert.
  2. Pust inn mens du senker hoften nedover mot bakken ved å bøye det fremre kneet. Hold bakre kneet like over bakken uten å berøre.
  3. Pust ut mens du presser gjennom hælen på fremre fot og retter opp igjen til startposisjon. Gjenta bevegelsen for begge sider.

Vanlige Feil

Unngå disse vanlige feilene for å maksimere effekten og unngå skader:

  • Kne over tærne: Sørg for at fremre kne ikke går for langt fremover, for å beskytte leddene.
  • Ustabil hofte: Hold hoftene parallelle og stabile gjennom hele øvelsen.
  • For mye vekt på bakre ben: Fokuser på å presse fra fremre ben for å aktivere musklene optimalt.

Video: Bulgarian Split Squat demonstrert av en kvinnelig utøver

Alternativ teknikk for Bulgarian Split Squat

Modifikasjoner og Variasjoner

For nybegynnere kan du starte uten vekter for å mestre balansen. Avanserte utøvere kan legge til manualer eller en vektstang for å øke intensiteten, eller prøve bulgarian split squat med hopp for å utfordre musklene ytterligere.

Repetisjoner og Sett

Sikt på 3 sett med 8-12 repetisjoner per ben for å bygge muskelstyrke og utholdenhet. Øk vekten gradvis for å utfordre musklene.

Pusteteknikk

Pust inn mens du senker kroppen, og pust ut når du presser deg opp igjen til startposisjonen. Dette hjelper med å holde kontroll og stabilitet gjennom hele øvelsen.

Tilbake til bloggen