Broad Jump to Squat Hold

Broad Jump to Squat Hold er en eksplosiv fullkroppsøvelse som kombinerer kraftutvikling med stabilisering. Denne øvelsen utfordrer både underkroppen og kjernemuskulaturen ved å kreve eksplosiv styrke fra hoftene og lårene under hoppet, og isometrisk styrke under squat holden. Øvelsen er utmerket for å forbedre hastighet, balanse og kraft, spesielt for idrettsutøvere.

Riktig teknikk og utførelse

Følg disse stegene for å utføre Broad Jump to Squat Hold korrekt:

  1. Startposisjon: Stå med føttene skulderbredde fra hverandre, med armene bakover for å forberede hoppet.
  2. Broad Jump: Bøy knærne og eksploder fremover med et bredt hopp. Bruk armene til å generere kraft og hopp så langt du kan.
  3. Squat Hold: Når du lander, senker du deg umiddelbart ned i en dyp squat. Hold posisjonen i 2-3 sekunder for å stabilisere før du står opp eller går inn i neste repetisjon.

Vanlige feil

  • Dårlig landingsposisjon: Unngå å lande på tærne eller med ustabile knær. Land med hælene i bakken og knærne rett over tærne for å unngå skade.
  • For rask overgang: Gå direkte fra hopp til squat hold uten å miste kontroll. Ikke skynd deg inn i squat, men sørg for en jevn bevegelse.
  • Manglende dybde i squaten: Sørg for å gå lavt nok i squat holden for å få maksimal effekt av øvelsen.

Modifikasjoner og variasjoner

For nybegynnere: Hopp kortere avstander og reduser lengden på squat holden. For avanserte: Øk distansen på hoppet eller legg til vekt, som en medisinball, for å øke motstanden.

Reps og sett

Sikt på 3 sett med 8-10 repetisjoner. Øk intensiteten ved å redusere hviletiden mellom settene eller øke lengden på squat holden.

Pusteteknikk

Pust inn før du hopper, og pust ut under landingen og squat holden for å holde kjernen stabil.

Videoer for teknikk

Her er en video som viser korrekt utførelse av Broad Jump to Squat Hold:

Tilbake til bloggen