Forskjellen mellom ullundertøy og superundertøy

Ullundertøy Vs. Superundertøy

Omtalelser av ullundertøy og superundertøy brukes gjerne om hverandre og det er kanskje ikke mange som tenker over at det er noe forskjell på disse ordene. Sannheten er at det er en ganske stor forskjell på stoffene, og hvilket plagg du skal bruke er essensielt i forhold til aktiviteten som skal utføres.

 

Ullundertøy

Ullundertøy er laget i stoff med god isolasjonsevne og varmer derfor mer enn superundertøy. Disse plaggene egner seg best dersom man over en lengre periode skal bevege seg med lav intensitet i kaldt vær. Dersom man svetter eller blir våt vil undertøyet klare å absorbere 30% av egen vekt i fuktighet og samtidig fortsette å være tørr og varme kroppen.

 

Vi tilbyr både ullgenser og ullbukse i merinoull som kan brukes separat eller som et sett. Disse har antistatiske egenskaper slik at de verken klør, lukter vondt eller krøller seg ved bruk. I tillegg har vi lange ullsokker og ullsokker i ankelhøyde som både varmer og har god pusteevne. 

Merinoull genser som transporterer fuktighet med god isolasjon     Merinoull bukse som transporterer fuktighet med god isolasjon

 

Superundertøy

I motsetning til ullundertøy passer superundertøyet best når man skal utføre aktiviteter med høy intensitet. Det er som oftest laget med kunstige fibre for å sikre full bevegelsesfrihet. Undertøyet fører all fukt bort fra kroppen, men holder deg ikke lenger varm etter at plagget er vått. Stoffet tar til seg mer lukt enn det ullundertøy gjør, men til gjengjeld er det mer slitesterkt og tåler mer vasking.

 

Vi har for øyeblikket en superundertøy genser som reserveringsvare. Denne elastiske, isolerende og lette overdelen kommer etterhvert ut for salg!

Superundertøy reserveringsvare med god isolasjon i rødt    Superundertøy reserveringsvare med god isolasjon i hvitt