Ullundertøy til dame

Beste Ullundertøy til dame 2022

Ullundertøy til dame

Vårt ullundertøy for dame er laget av merinoull og inkluderer overdel og underdel. I tillegg har vi flere ulike ullsokker. Merinoull har ulike egenskaper som gjør at det egner seg godt til flere bruksområder, blant annet til turopplevelser, joggeturer i kulda, eller kos innendørs.

Merinoull

Ullundertøyet vårt er laget av ull fra merinosauer. Merinoull var høyt etterspurt allerede fra middelalderen og er idag regnet som den fineste og mykeste blant alle ulltyper. 

Mikron

Ull er rangert etter mikrontall. Mikron er en måleenhet for å angi diameteren på ullgarnet. Jo lavere mikrontallet er, jo finere er fibrene. Vårt ullundertøy har 18 mikron og regnes som superfin ull. Det er i toppsjiktet blant ullgarn. 

Egenskaper til merinoull

Merinoull har unike egenskaper som gjør at det egner seg perfekt som undertøy - et lag innerst mot kroppen. Ullfiber absorberer fuktighet uten at det føles fuktig på huden. Det er til en viss grad ressistent mot vann. Lett regn, snø og fukt kan legge seg på overflaten og transporteres vekk. 

Plagg med merinoull har god isolasjonsevne. Fiberstrukturen er krusete og skaper millioner med ørsmå luftlommer som bidrar til å holde en stabil kroppstemperatur. Merinoullen føles behagelig mot kroppen og er en ulltype som ikke klør. Ull er også selvrensende, bakteriehemmende og hindrer at svettelukt sette seg i materialet. Merinoull absorberer svette og lar det fordampe, noe som gjør at man ikke behøver å vaske det like ofte som andre klær. Ofte kan det holde å lufte ulltøyet. 

Selv om vi gjerne forbinder ulltøy med kulde, er ull temperatur-regulerende og passer derfor utmerket både til varmt og kaldt vær. Ull er naturlig, nedbrytbart, 100% fornybart og blant våre mest bærekraftige materialer. Ingen merinoull er utviklet på lab eller blitt modifisert. 

Svart og blå merinoull genser med god isolasjon og transporterer fuktighet     Svart og blå ullundertøy i merinoull som ikke klør, lukter eller krøller seg

Turopplevelse

Når man er på tur er det avgjørende å holde klærne tørre og kroppen varm. Dette gjelder når man beveger seg, men ikke minst når man holder seg i ro. Noe av det verste når man er på tur er å fryse. Fryser man, er det vanskelig å få en hyggelig tur. For en ultimat turopplevelse, er vårt ullundertøyet et godt alternativ. Ull er et av få material som er selvslukkende. Det kan være praktisk hvis man for eksempel sitter rundt et bål og koser seg.

Joggeturer i kulda

Når det er kaldt ute er det viktig å kle seg smart. En vanlig feil vi gjør er å kle på oss for mye. Dersom man kler på seg for mye, kommer man til å svette for tidlig. Man blir våt og kan begynne å fryse. De første par minuttene av en joggetur kan man gjerne fryse litt, fordi kroppstemperaturen vil komme opp igjen på et behagelig nivå når joggeturen er i gang. 

Ved å bruke ullundertøy som innerste lag, vil man holde en behagelig kroppstemperatur gjennom hele joggeturen, uten å kle på seg for mye. Dette kan også føre til en mer behagelig joggetur, ettersom man er mer bevegelig med mindre klær. 

Rosa superundertøy til dame eller jenteUllundertøy godt egnet til utendørsaktivitetSuperundertøy med bred strikk i livet

Kos

Ullundertøy og ullsokker er myke og behagelige. I tillegg til at de passer godt til utendørs aktivitet, passer det perfekt som koseklær enten hjemme eller på hytta. Sett deg ned i sofaen, slapp av og kos deg med vårt deilige ullundertøy!

 

Tilbake til bloggen