tips til langtur

Tips til langtur

En av de største fordelene av å bo i et land som Norge er den fantastiske naturen som finnes i alle deler av landet. Enten man ønsker å gå langs skog og mark, eller ta turen opp på de høyeste toppene, er det meste i din rekkevidde og bare noen få timer unna. I denne guiden har vi samlet opp fem tips til langtur - ting man burde tenke på og ha i betraktning når man skal ut på tur i ulik terreng og landskap.

1. Planlegg turen

Det sier seg selv, men noe av det smarteste og aller mest viktigste man kan gjøre før man tar seg en langtur er å faktisk planlegge turen. Hvor skal du? Hva er målet? Hvor lang tid tror du at du bruker på å gå turen? Og har du beregnet med veien tilbake? Skal du overnatte ved målstreken? Disse er alle spørsmål som fort kan bli aktuelle og som man burde tenke på når det gjelder planleggingen av en langtur.

Gjerne lag en sjekkliste før turen av ting som du tenker er lurt å ha med:  Trenger du kart og kompass? Hva slags matpakke skal du ta med, og har du med nok vann? Som turmat tips kan det være lurt å tenke på å ta med mat som vil holde seg lenge, ting som gir mye energi og som metter godt. Du skal tross alt på langtur, og da lønner det seg med godt nok tilskudd av proteiner og karbohydrater. 

norsk natur tips til langtur

Sjekk værmeldingen i forkant. I Norge er man ofte styrt av været, og enten det er minusgrader og snø eller det pøser ned med styrtregn, kan disse være avgjørende faktorer som har stor innflytelse på kvaliteten av turen med tanke på hvor godt forberedt man er. 

2. Kle deg godt:  Tips til turklær

Noe av det aller viktigste å tenke på er å kle seg godt når man skal ut på langtur. Det er lurt å skaffe seg en god turjakke som tåler vær og vind slik at man ikke lar seg være hindret av turbulent og skiftende vær. 

Sjekk ut vår komplette guide til turklær til dame her. 

En super turjakke til dame er Pace Rain Jacket: 

svart regnjakke til dame
Dette er en turjakke til dame som puster godt, er lett å bevege seg i og som tåler ekstremt mye vann. Les mer om de beste turjakkene til dame her. 
Ellers er det lurt å få med seg en god turbukse, den vi anbefaler til å gå tur med i Norge ved fjord og fjell er vår Fly DWR pants: 
beste turbukse til dame
Denne buksen gir god bevegelighet samtidig som den er tykk nok til å tåle alt av regnvær. Sjekk ut de beste turbuksene til dame her. 
Ullundertøy er et must på langtur, sjekk ut det beste ullundertøyet til dame her. 
beste ullundertøy til dame

3. Ta med deg nødvendig utstyr: Turutstyr tips

I tillegg til at man må kle seg godt til langtur, er det også lurt med bra utstyr til turen. Som for eksempel vår Pace Headband:

pannebånd til dame
Dette er et supert pannebånd til dame som beskytter ører fra sur vind og generelt kulde når man er på tur. Om man ønsker seg et pannebånd som vil sitte bra på hodet, være elastisk og transportere fuktighet, er Pace Headband en lur investering til langturen. 
Ellers er det alltid lurt med en god lue: 
svart strikket lue til dame
Denne luen gir en edgy look samtidig som man holder på varmen på tur. 

Gode hansker er et must på de kaldere turene: 

svarte hansker til dame
Våre Pace Vinterhansker egner seg best på skitur, men kan også brukes som vanlige hansker på langtur. 

4. Ta godt vare på turkameraten

gå tur med hund i naturen
Om du har med deg en hund på tur er det viktig å kle de godt og ta vare på de like mye som du tar vare på deg selv. Det vil si, ta med nok mat, vann og utstyr som hunden din trenger. Om du synes det er kaldt, synes de nok det er kaldt de også. 

5. Husk godt humør

Sist men ikke minst er det nødvendig å ha med seg godt humør på tur. Godt humør på tur er like viktig som godt utstyr. Et tips til å sørge for at alle er i godt humør på tur er å ta med seg noen raske briller slik at alle på langturen matcher, og da anbefaler vi våre Active Sunglasses

sportsbriller til dame