perfekt tights

Hvordan velge den perfekte tights!

Hvordan velge den perfekte tights!

Famme lanserer nye stiler, mønstre og farger på tights for kvinner hver måned. Her er noen tips du kan bruke når du skal velge din neste tights

Mange valgmuligheter når det gjelder treningstights er et luksusproblem, og nå kan du være både komfortabel og stilig under treningsøkten din. Ikke alle tights er like, og den som kanskje fungerer bra for yoga, er trolig mindre egnet når du løper intervaller.

Men frykt ikke! Vi har samlet noen eksperttips om hvordan du kan finne den perfekte atletiske tightsen for deg, uansett om du er maratonløper eller en treningsentusiast.

Velg riktig lengde

Treningstights for kvinner er laget i forskjellige stiler og lengder. De fleste atletiske tights som finnes online og i butikkene, er laget i noen få lengder. Dette er hva du kan forvente når følgende er oppført i produktbeskrivelsen:

  Full lengde: Også kalt ankel-lengde. Dette er gjerne tights i full lengde som dekker hele benlengden. Noen kommer til og med med stigbukshæl som passer rundt bunnen av foten, slik at det ikke vises noe hud.

  Capri: Atletiske tights laget i capri-stil er vanligvis kuttet for å treffe like under kneet, noe som betyr at leggene dine er synlige. De er perfekte hvis du leter etter noe som er litt mindre snevre enn tights i full lengde, men vil ha mer dekning enn en shorts.

  Basic: Basis tights kan beskrive en hvilken som helst tights, atletisk eller ikke. De kommer i en rekke stilarter, alt fra full lengde til ankel-lengde, og materialer (inkludert bomull, spandex og til og med denim).

  Boot-cut: De fleste atletiske tights er laget for å sitte tett inntil huden din. Boot-cut tights, derimot, er ofte laget for å passe rundt hofter og lår, men åpner seg deretter i bunnen for maksimal komfort. Yogabukser er ofte laget i denne stilen, i likhet med mer uformelle tights/ bukser som man kan bruke i hverdagen. 

  Cropped athletic: Disse tightsene kan minne om capri-tights, men går lengre ned til leggen. De er ofte laget av materialer som gir kompresjon (som spandex og polyester) for å gi maksimal ytelse under hele treningsøkten. 

  Tights varierer også i mengde kompresjon (elastisitet) de tilbyr, alt fra ingen kompresjon (som med yoga-bukser i bomull) til høy kompresjon. Våre Essential tights har for eksempel mer kompresjon enn våre sømløse tights. Høyde - eller hvor høyt linningen på tightsen sitter på hoftene og midjen - er en annen faktor å vurdere. Tights med høyere midjebånd bidrar til å holde alt på plass og reduserer muligheten for at de faller ned under en intensiv økt. Løsere passformer, som yoga-bukser i bomull, holder seg gjerne ikke på plass under mer intense økter (som ved løping), men er mer komfortable for hverdagsbruk eller yoga. De fleste av våre tights har høy midje.

  Tenk på materialet

  Hvis du er som de fleste av oss, bruker du mer tid på å tenke på hvordan hold tightsen gir enn materialet de er laget med. Naturlige fibre - som bomull - suger opp og holder fast i svetten, noe som gjør det til et dårlig valg for harde treningsøkter som løping. Av den grunn pleier de å brukes i langsommere (men fortsatt utfordrende) yoga og vektløfting.

  Tenk på været når du velger tights, spesielt dersom du trener utendørs. Gå alltid etter tights laget av fuktighetsgivende materialer for å trekke svetten fra huden din for å holde deg kjølig (om sommeren) og varm (i kaldere temperaturer). Tights laget av polyester om sommeren gir også ekstra beskyttelse mot solens sterke UV stråler. Materialet som brukes i tightser kommer i forskjellige vekter, så ta hensyn til hvilken type aktivitet og årstiden du skal bruke dem til. Et mer pustende og lettere vektmateriale er et godt valg for de fleste aktiviteter.

  Velg et fuktighetssugende polypropylenbunnlag for å transportere bort svette. Vurder også å legge til et lag laget av fleece for ekstra varme i de kaldere månedene.

  Think About the Extras

  Hovedoppgaven til en tights er å gi beskyttelse og komfort mens du trener, men de kan også fungere som din personlige assistent med lommer og andre rom. Våre Famme Techna tights og Rib panel tights har begge lommer.

  Tights med lommerleggings med lommer