Hvordan vaske tightsen?

Hvordan vaske treningstightsen?

Treningstightser kan være av forskjellige tekstiler og det kan være vanskelig å vite til enhver tid hvordan treningstightsen din skal vaskes. Generelt skal man ikke vaske tightsen på mer enn 40 grader, men det finnes noen unntak.

Hvor ofte skal jeg vaske tightsen?

Man burde vaske treningstightsen etter én dags bruk. Dette vil forminske bakterier og fjerne lukt. Man kan også ta en vurdering basert på treningsøkten man har hatt. Har det vært en økt med høy intensitet og mye svette? Eller en times gåtur?

Har man svettet mye under treningsøkten, så er det klart at treningstightsen kan ta turen innom vaskemaskinen. Tightsen kan faktisk bli stiv hvis man har svettet mye. Når det kommer til trening med lav intensitet og lite svette, så kan man selv ta en egen vurdering om man ønsker å vaske den eller bruke den en gang til.

Til tross for det, så kan selv etter en liten gåtur oppleve at tightsen lukter. Det finnes gode vaskemidler ute og det anbefales å bruke noe som er spesielt utviklet for trenings- og fritidstøy, som effektivt fjerner vond lukt i tightsen.

Hvilket vaskeprogram skal jeg bruke?

De fleste vaskemaskiner har et sport-program, og det anbefales å bruke dette for tightsene dine. Sport-programmet er som regel på 40 grader fordi det er finjustert for treningsplagg, og på denne måten vaskes plagget mer effektivt. Noen har ikke et sport-program på vaskemaskinen og det da anbefales å bruke den syntetiske syklusen, ettersom at funksjonen er ganske lik.

Det som er viktig å huske på er at man ikke skal blande treningstightsen med andre tekstiler. Dette kan skade det syntetiske stoffet og øker sannsynligheten for at tightsen mister sine tekniske egenskaper, som i vår Vortex 2 Tights med kompresjon og et høyere nivå med elastan

Vortex Tights 2

Hvor mange grader skal jeg vaske tightsen på?

Det anbefales alltid å sjekke merkelappen og følge vaskeanvisningen på tightsen. For en hygienisk vask, bør tightsen vaskes opp i 60 grader. Problemet er at dette kan skade stoffet og en del treningsklær er merket med lavere temperatur. Du vil ofte finne at det står 40 grader på tightsen, hvorav noen modeller kun tåler 30 grader. Dagens vaskemidler klarer å rengjøre tights på en lavere temperatur, så man ikke bekymre seg for at tightsen ikke vil bli kvitt svettelukten.

Til tross for det, vil det tryggeste alltid være å velge sport-programmet på 40 grader eller et syntetisk program på 30 grader med et vaskemiddel som er spesifikt utvalgt for treningstøy.