Hva er Warp Knit Seamless?

Hva er Warp Knit Seamless?

Stoffet i klærne våres er svært viktig for oss, både at materialene er av god kvalitet, slitesterkhet og såklart, bra design. Vår agility og stamina tights bruker en ny banebrytende teknologi som vi introduserer til det Norske markedet for første gang.

 

Standard seamless (Sirkulærstrikk)

Den vanlige metoden for å lage seamless klær er sirkulærstrikk, denne metoden innebærer at garnet settes inn i løkker som vist på bildet.

Denne konstruksjonen fungerer bra, og er standarden for det meste av treningsklær og seamless. Problemet oppstår når plagget brukes over lengre tid, for når en løkke blir ødelagt, så ødelegger det for løkkene i nærheten. Kort fortalt, stoffet revner. Så om man skulle trenge ett slitesterkt stoff som ikke revner, og har muligheter for design med pyntehull, så må man innovere. Denne innovasjonen har kommet, og er kalt WKS.

 

Hva er WKS?

Warp Knitting Seamless (WKS) er en ny måte å lage seamless klær på, og som bringer en revolusjon i hvordan vi kan lage alt fra tights til T-skjorter. WKS konstruksjonen er en mer komplisert konstruksjon enn f.eks. sirkulærstrikk konstruksjonen. Dette i praksis betyr at begge stoffene kan revne, forskjellen er at sirkulærstrikk vil fortsette og revne, mens WKS revner ikke videre, og kan fortsatt brukes. Dette er en konsekvens av at hele konstruksjonen er en samling av knutepunkter. Med en konstruksjon som har mange knutepunkter så kan man også lage pyntehull, noe som er vanskelig å gjøre med sirkulærstrikk, siden konstruksjonen har få knutepunkter i forhold til WKS.

 

Tre raske grunner til hvorfor du burde kjøpe WKS produkter:

 

1. Slitesterkhet 

Som tidligere nevnt, WKS er ett slitesterkt materiale som har lengre holdbarhet enn sirkulærstrikk. Stoffet revner ikke når stoffet har hull i seg, og er ideelt for turer når man fort kan falle og slå seg, da trenger man at utstyret holder.

 

2. Miljøvennlig

WKS produserer 30% mindre avfall enn sirkulærstrikk. Dette betyr at WKS klær produserer lite avfall og da er bedre for miljøet. Plus at det er veldig slitesterkt, så levetiden kan forventes til å være lengre enn andre stoff.

 

3. Design

WKS gir designere muligheten til å designe helt unike mønstre som ellers ville revnet med sirkulærstrikk. Enkelte andre produsenter lager lignende produkter med sirkulærstrikk, men som oftest så blir de ødelagt raskt. Luftehull og andre "hull" kan legges til for å skape ett unikt design.

Eksempler:

 

Hvor kan du kjøpe?

 Hos Famme såklart! Vi er de første i Norge til å introdusere denne nye teknologien. Bare en håndfull av produsenter over hele verden har plukket opp denne banebrytende teknologien og vi er stolte over å kunne lansere det til Norge.

Du kan finne WKS her:

https://fammesportswear.com/products/agility-leggings?_pos=1&_sid=52d0c09cf&_ss=r

https://fammesportswear.com/products/stamina-leggings?_pos=1&_psq=stamina&_ss=e&_v=1.0