Kapselgarderobe tips og hvordan lage det

Hvordan lage en kapselgarderobe

I denne guiden finner du informasjon om de trendy kapselgarderobene, hvordan lage din egen og hvilke slags plagg man kan ha i skapet for et godt resultat.

 

Hva er en kapselgarderobe?

En kapselgarderobe er å dele opp alle klærne sine opp i forskjellige kapsler innenfor sesongene, for eksempel en kapsel for sommerklær, en for høst og så videre. Denne løsningen er en bærekraftig bevegelse slik at man vet hva man har av klær samt at det sparer masse tid. Her kan du lage dine egne regler, du kan sortere innenfor sesonger, farger, skotyper, tilbehør og så videre.

 

Vintergarderoben 2022 - De beste tipsene

Jean shorts i sommerkolleksjonen til dame  Grå bomullsgenser med glidelås til dame  Svart pannebånd med stretch til dame
Dette passer for deg som mener at du aldri har noe å ha på deg, eller sliter med å finne klær på morgen og trenger mer oversikt.
 

Start din egen kapselgarderobe

Følg disse trinnene:

  1. Tøm hele skapet ditt
  2. Sorter klærne inn i hvilken sesong den passer best i
  3. Pakk vekk alt som ikke er i sesong akkurat nå
  4. Merk alle kapslene med korresponderende navn
  5. Legg kapslene inn i et lagringsområde, for eksempel boden eller loftet
  6. Gjør det samme i jakkeskapet og gangen

 

Pass gjerne på at plaggene passer sammen med hverandre, det kan være rundt 20-30 plagg i hver kapsel, men her bestemmer du helt selv, så lenge du kan få flere antrekk ut av de få plaggene.

 

Hva trenger man i en basisgarderobe?

Med basisplagg mener vi nøytrale plagg som går med det meste, her er det greit å ha det du har på deg til hverdagen, jeans, T-skjorter, gensere. Tenk på klærne dine som en kake, kakebunnen er basisplaggene dine, fyllet er de kule klærne dine som er mer fargerike eller mønstrede og til slutt har du pyntet til kaka som da blir tilbehøret ditt, smykker, skjerf eller hodeplagg.

Det er anbefalt å ha et par sneakers, en nøytral genser, en hvit T-skjorte, et par jeans, og en jakke, disse går med alt!

Jeans kolleksjon til dame  Genser i ribbestrikk til dame  Sneakers, løpesko for dame til dame

Genser guide - Guide til alle type gensere

Hva er fordelene med dette?

Siden det er mye mindre klær å gå gjennom hver dag går det mye fortere å kle på seg om morgen, det tar mye mindre plass og det blir mye mindre rot. I tillegg blir det mye mer oversiktlig i skapet, det blir enklere å legge ting bort inn i skapet og sist men ikke minst det er bærekraftig!

 

Bærekraftige klær og produksjon - Famme

Tilbake til bloggen