Bærekraftig og miljøvennlige klær i Famme

Bærekraftige klær - Made to order

Miljøvennlig. Etisk. Effektivt. 

Fremtidens moteindustri har en stor oppgave foran seg: Hvordan møte den uunngåelige klimakrisen samt den økende etterspørselen av klær når fler og fler trender kommer og går. En stor del av løsningen kan ligge i en av de mest bærekraftige måtene å produsere miljøvennlige klær på, nemlig made-to-order produksjon. Vi i Famme, som et av Norges raskest voksende, tar nå et pionérende steg i en grønnere hverdag ved å ta i bruk made-to-order som skaper miljøvennlige og bærekraftige klær. 

Made-to-order: Klikk, reserver og redd miljøet

Ved et enkelt klikk, kan Famme-kunder bla gjennom plagg, bestemme seg og reservere plagg - og ut ifra disse reservasjonene blir klærne produsert. Stem på de klærne du ønsker mer av! Slik minsker vi sløsing av ressurser samt produserer vi kun de klærne vi faktisk trenger.  Made-to-order slår sammen det høye tempoet innen klesindustrien sammen med den økende etterspørselen fra kunder om mindre avfall og sløsing av ressurser. Win-win!

Mass tailoring: Plagg som er skreddersydd kun for deg!

Ikke bare er det svært miljøvennlig og bærekraftig å ta i bruk made-to-order, men klesindustrien løser enda et tilsynelatende problem: Moteindustriens eksklusivitet og mangel på størrelsesinklusivitet. Sammen med made-to-order kommer konseptet `mass tailoring´ inn, der ved hjelp av 3D-teknologi, kan kunder se og skape sin "egen" størrelse - merket produserer dermed et personlig plagg - og dette sendes rett hjem i postkassa.
Ved vår egen bærekraftige produksjon (klikk og reserver) har vi i Famme 3D-modeller av klærne som viser alle dimensjonene, som for eksempel vår Superundertøy Genser:
      

Å skape 3D-modeller som disse er en stor del av mass tailoring hvor man skal kunne se, justere og bestemme proporsjoner og fasong - helt selv og helt personlig. Å ha klærne skreddersydd til å matche akkurat deg minsker sannsynligheten av retur, og har dermed en svært positiv effekt på miljøet samt inkluderer flere former og fasonger. Mass tailoring har fortsatt en lang vei å gå, og enkelte problemer som mangel på diverse programvarer står i spill, men det er et steg i riktig retning av det grønne skiftet og som Famme vil sette kurset mot - En inspirasjon til flere klesmerker der ute. Les mer om mass tailoring skrevet av med-grunnleggeren av Parioli Sanne Schoenmaker